Ābolu strūdele

Ābolu strūdele
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

 

1,2 kg ābolu
125 g kviešu miltu
100 g mandeļu miltu
100 g rozīņu
25 ml eļļas
25 ml ūdens
1 olas dzeltenums
100 g Dansukker kanēļa cukura
Sāls
Pūdercukurs
100 g riekstu vai rīvmaizes

 

Pagatavo mīklu no miltiem, eļļas, ūdens, sāls un olas dzeltenuma, veidojot elastīgu, gludu mīklu. No mīklas samīca bumbu, apsmērē to ar nelielu eļļas daudzumu, apsedz ar dvieli un ļauj 1 stundu nobriest.

Mīklu izrullē un liek uz tīra dvielīša, kas pārkaisīts ar miltiem. Mīklai jābūt tik plānai, ka "var lasīt avīzi". Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež mazos kubiņos, pieliek rozīnes un samaisa ar kanēļa cukuru. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C, sviestu uzkarsē un pārsmērē mīklai, tad pārkaisa pāri mandeļu miltus vai rīvmaizi.

Ābolu pildījumu uzliek uz mīklas, atstājot no visām malām pa 5 cm. Pārloka mīklas malas pāri pildījumam un tad ar dvieļa palīdzību satin mīklu ciešā rullī. Liek uz pannas, pārsmērē ar sviestu un cep apmēram 40-60 min.

Izcepto strūdeli izņem no krāsns, pārsmērē ar atlikušo sviestu un pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz karstu ar vaniļas saldējumu vai ar vaniļas mērci.

Receptes autore - Svetlana Ivanova

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker