Ābolu kanēļa sīrups

500 ml koncentrēta sīrupa
Ābolu kanēļa sīrups
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 500 g nomizotu ābolu bez serdēm
  • 1 citrona sula
  • 2 kanēļa standziņas
  • 250 ml ūdens
  • 1 iepakojums (500 g) Dansukker Sīrupa cukura

Nomizotus, iztīrītus ābolus sagriež šķēlītēs, apslaka ar citrona sulu, pievieno ūdeni un kanēļa standziņas un vāra 10-15 minūtes. Masu izberž caur sietu un atdzesē līdz 45 °C.

Pievieno sīrupa cukuru un izmaisa, līdz cukurs izšķīdis. Nosedz ar vāku un atstāj vismaz uz sešām stundām vai līdz rītam istabas temperatūrā.

Uzkarsē gandrīz līdz vārīšanas temperatūrai un nokāš. Lai iegūtu īpaši dzirdu sīrupu, ieteicams izmantot speciālo filtra audumu.

Lai nodrošinātu ilgāku uzglabāšanas termiņu, sīrupu apvāra 3 minūtes. Lej tīrās, izkarsētās pudelēs un cieši aizvāko. Uzglabā vēsumā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker