Nomizo un uz rupjās rīves sarīvē ābolus. Citronam norīvē miziņu, izspiež sulu. Citrona miziņu un sulu pievieno āboliem un izmaisa. Arī ingvera sakni sarīvē uz smalkās rīves, pievieno āboliem. Uzliek katliņam vāku un liek uz mazas uguns vārīties. Pēc 5 minūtēm paskatās, vai āboli ir sasulojušies un tiem ir pietiekami daudz šķidruma – citādi piedegs. Ja āboli slikti sulojas, pielej dažas ēdamkarotes ūdens – pavisam nedaudz. Turpina vārīt, ik pa laiciņam apmaisot un uzmanot, lai katliņā būtu arī mazliet šķidruma. Ja šķiet, ka tā trūkst – atkal pielej nedaudz ūdens. Šādi vāra, līdz āboli izšķīduši, tad pieber cukuru un vāra vēl 10 minūtes.
Receptes autore – Nataša Rogova
Šo recepti sastādīja