Niedru sīrups

Niedru sīrups

Cukura sīrupi
Sīrupu (cukura sīrupu) iegūst kā blakusproduktu, rafinējot cukurbietes vai cukurniedres, lai iegūtu balto cukuru. Sīrups ir viskozs cukura šķīdums, kur daļa saharozes ir pārvērsta fruktozē un glikozē. Šī dažādo cukuru veidu kombinācija pasargā no kristalizēšanās un garantē ilgu uzglabāšanas termiņu.

Cukura sīrupi ir pagatavoti no cukurbiešu un cukurniedru cukura. Sīrupi satur dažādas pakāpes tonējumus un aromātus no cukurniedru jēlcukura, kas nosaka to krāsu un garšas īpašības.

Sīrupi ir piemēroti produktu pagatavošanai, lietojot tos parastā cukura vietā gan pie desertiem, gan gaļas ēdieniem un mērcēm, gan dzērieniem. Īpaši noderīgi sīrupi ir konditorejas izstrādājumu gatavošanā, jo tie uzlabo mīklas briešanu, padara mīklu mīkstāku un ir izcili mitruma aizturētāji. Tie neļauj maizei un citiem mīklas izstrādājumiem tik ātri izžūt, līdz ar to tie ilgāk turas svaigi, mīksti un elastīgi.

Sīrupi ir ērti lietošanā, gatavojot ēdienus, kur receptē paredzēts kausēt, grauzdēt vai šķīdināt cukuru. Šajās receptēs vienkārši aizvietojiet parasto cukuru ar dzidro sīrupu (kausēšanas un šķīdināšanas vietā) vai kādu no tumšajiem sīrupiem (grauzdēšanas vietā).

Niedru sīrups
Niedru sīrups gatavots no cukurniedru jēlcukura. Tam piemīt izteikta cukurniedru melases un karameļu garša un zeltaina krāsa, kas padarīs ēdienu aromātiskāku un kārdinošāku. Sīrupa saldums līdzsvaros ēdiena garšu un uzlabos struktūru. Šo sīrupu var izmantot arī kā gatavu mērci, pārlejot pankūkas, saldējumu vai biezputru, kā arī aizvietot ar to medu receptēs, kur nepieciešama tā karsēšana.

Mērvienību attiecības
100 g = 70 ml
100 ml = 140 g

100 g produkta uzturvērtība

Enerģētiskā vērtība 1350 kJ/320 kcal
Tauki 0 g
- no tiem piesātinātās taukskābes 0 g
Ogļhidrāti 79 g
- no tiem cukuri 79 g
Olbaltumvielas 0 g
Sāls 0,4 g