Garša un aromāts

Garša un aromātsSvarīga cukura īpašība ir tā, ka tas var uzlabot garšu un aromātu, kas ir gan augstāks, gan zemāks par salduma robežvērtību. Piemēram, neliels cukura daudzums var uzlabot barojošu skābu vai rūgtu ēdienu garšu. Cukura aromāta uzlabojošās īpašības izmanto daudzos pārtikas izstrādājumos, piemēram, maizes izstrādājumos un augļus saturošos produktos.

 

Neliels cukura daudzums var uzlabot vārītu vai ceptu dārzeņu un gaļas garšu, šos ēdienus nepadarot saldus. Citiem vārdiem sakot, mēs varam izmantot cukuru kā garšvielu tik zemā koncentrācijā, kas ir zemāka par saldas garšas robežvērtību, t.i., zemāka par apmēram 1 % cukura.

 

Tradicionāli cilvēki pievienoja nedaudz cukura noteiktiem gaļas izstrādājumiem, piemēram, šķiņķim vai aknu pastētei.

 

 

Atgriezties pie Cukura funkcionālo īpašību apraksta. »