Ziemassvētku cepumi

Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos, kā arī tos varēsi izmantot, gatavojot mazas svētku dāvaniņas. Tāpat tos var izmantot arī kā Ziemassvētku dekorācijas un sabērt skaistos traukos.


Riekstu un karameļu cepumiņi

Riekstu un karameļu cepumiņi

Apmēram 25-30 cepumiņi 50 minūtes
Sastāvdaļas

125 g sviesta istabas temperatūrā
60 g Dansukker pūdercukura
2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
2 šķipsniņas sāls
1 olas baltums
150 g kviešu miltu

Pildījumam
20 g sviesta
1 ēdamkar. glikozes sīrupa
1,5 ēdamkar. Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
30 g kapātu mandeļu


Cepeškrāsni noregulē uz 190 °C.

Sviestu, pūdercukuru, vaniļas cukuru un sāli sakuļ. Pievieno olu un miltus un samīca viendabīgā masā.

Mīklas gabalu sadala divās daļās, un katru sarullē apmēram 2 cm resnā rullī. Rulli novieto uz cepampapīra, mazliet piespiež un izveido nelielu iedobi vidū visa ruļļa garumā. Novieto vēsumā, kamēr gatavo pildījumu.

Visas pildījuma sastāvdaļas izkausē nelielā temperatūrā. Izlej uz silikona paliktņa vai ietaukota cepampapīra un ļauj atdzist.

Pildījumu sarullē divās “desiņās” un iekārto tās mīklas ruļļa iedobēs.

Cepumus cep 8–10 minūtes. Izņem no krāsns un nekavējoties sagriež gabaliņos. Atdzesē.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Mini groziņi ar sālīto karameli un šokolādes krēmu

Mini groziņi ar sālīto karameli un šokolādes krēmu

Apmēram 20 groziņi 2 stundas
Sastāvdaļas

Groziņiem
100 g sviesta istabas temperatūrā
45 g Dansukker pūdercukura
1 olas dzeltenums
120 g kviešu miltu
4 ēdamkar. kakao pulvera
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
2 tējkar. malta kanēļa

Pildījumam
300 ml saldā krējuma
120 g sviesta
2 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
140 g Dansukker Glikozes sīrupa (var izmantot dzidro sīrupu)
140 g Dansukker Dzidrā sīrupa
0,5 tējkar. sāls
280 g Dansukker gaišā Muscovado cukura

Šokolādes krēmam
100 g tumšās šokolādes
100 ml saldā krējuma

Dekorēšanai
sāls pārslas


Sviestu un pūdercukuru sakuļ čaganā masa un pievieno olas dzeltenumu.

Atsevišķā bļodā samaisa miltus, kakao, vaniļas cukuru un kanēli un iemaisa visu sviesta olu maisījumā.

Sastrādā mīklu, ietin to pārtikas plēvē un atdzesē ledusskapī apmēram 20 minūtes.

Noregulē cepeškrāsni uz 180°C.

Mīklu sadala 20 gabaliņos. Katru iespiež kēksiņa formā un sadursta ar dakšiņu. Cep apmēram 10 minūtes, tad atdzesē.

Pagatavo pildījumu. Saldo krējumu, sviestu un vaniļas cukuru uzkarsē. Atsevišķā katliņā, ik ap brīdim pamaisot, līdz 120 °C uzvāra glikozes vai dzidro sīrupu, sāli un cukuru.

Krējuma maisījumu tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, uzmanīgi ielej cukura maisījumā.

Pildījumu lej kēksu formiņās un atstāj atdzist istabas temperatūrā.

Šokolādi sakapā. Saldo krējumu uzvāra un pārlej šokolādei. Maisa, līdz šokolāde izkususi. Atdzesē vismaz 20 minūtes.

Šokolādes krēmu pārziež kēksiņiem un pārkaisa ar sāls pārslām. Līdz pasniegšanai uzglabā ledusskapī.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Vīģu kēksiņi

Vīģu kēksiņi

Apmēram 20 gab. 50 minūtes
Sastāvdaļas

250 g sviesta istabas temperatūrā
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
1,5 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
270 g kviešu miltu
1 tējkar. cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls
Vīģu ievārījums


Cepeškrāsni noregulē uz 200°C.

Sviestu, cukuru un vaniļas cukuru sakuļ vieglās, čaganās putās.

Miltus, cepamo pulveri un sāli samaisa un uzmanīgi iecilā sviesta maisījumā.

Mīklu sapilda 20 mazajās kēksiņu formiņās. Katras formiņas vidū ar iemiltotu pirkstu  iespiež nelielu iedobi.

Iedobē iepilda vīģu ievārījumu.

Cep krāsns vidējā daļā apmēram 14-16 minūtes, līdz kēksiņi zeltaini. Atdzesē.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Ingvera cepumiņi

Ingvera cepumiņi

Apmēram 20 gabaliņi 50 minūtes
Sastāvdaļas

200 g sviesta istabas temperatūrā
90 g Dansukker Cukurniedru cukura
1 ēdamkar. Dansukker Dzidrā sīrupa
30 g mandeļu
30 g lazdu riekstu
75 g šokolādes
300 g kviešu miltu
1 tējkar. sodas
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
1,5 tējkar. malta ingvera


Sviestu, cukuru un sīrupu kārtīgi sakuļ.

Mandeles, riekstus un šokolādi sadrupina un iemaisa sviesta masā.

Miltus, sodu, vaniļas cukuru un ingvera pulveri samaisa un iecilā sviesta maisījumā. Visu sastrādā viendabīgā mīklā.

Mīklu sarullē 4-5 centimetru biezā rullī, pārklāj ar pārtikas plēvi un novieto uz nakti vēsumā.

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Mīklas rulli sagriež 1 c biezās šķēlēs un izkārto tās uz cepampapīra.

Cep apmēram 10–12 minūtes.

Padoms!
Kārtojiet cepumu sastāvdaļas skaistā burciņā un pasniedziet Ziemassvētkos kā dāvanu!

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Cepumiņi

Cepumiņi

Apmēram 50 gab. 2 stundas
Viens pamats dažādiem kārumiem.
Sastāvdaļas

300 g kviešu miltu
85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
200 g auksta sviesta
1 olas dzeltenums


Miltus, cukuru, vaniļas cukuru un sviestu sastrādā ar virtuves kombainu vai uz paliktņa. Pievieno olas dzeltenumu. Uzmanīgi! Mīklu nevajag pārmīcīt par daudz – tikai tik, cik nepieciešams, lai turētos kopā. Liek ledusskapī uz 1 stundu.

Cepeškrāsni noregulē uz 200°C. Mīklu izrullē, izgriež nepieciešamās formas un cep krāsnī apmēram 8 minūtes. Atdzesē un dekorē pēc vajadzības.

Glazūrai
1 olas baltums
2 ml etiķa
240 g Dansukker baltā pūdercukura

Glazūras sastāvdaļas ar elektrisko putotāju sakuļ vienā masā.

Cepumu kalendārs
Mīklu izrullē apmēram 2 cm biezā kārtā. Izgriež apaļus cepumiņus. Pagatavo balto glazūru un ūdens peldē izkausē tumšo šokolādi. Kad cepumi izcepušies un atdzisuši, uz aplīšiem ar balto glazūru raksta skaitļus no 1 līdz 24 vai arī vispirms vienmērīgi noglazē un tad ar raksta ciparus ar tumšo šokolādi.

Galda kartes
Uzrakstiet uz cepumiem viesu vārdus: pēc viesībām dalībnieki savas galda kartes varēs apēst!

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Šokolādes gardumi

Šokolādes gardumi

40 gab.
Sastāvdaļas

175 g sviesta
225 g Dansukker cukurbiešu cukura
3 tējk. Dansukker Vaniļas cukura
4 ēdamk. Dansukker Tumšā sīrupa
5 ēdamk. kakao pulvera
210 g miltu
4 tējk. cepamā pulvera
½ apelsīna rīvētas miziņas
1 ola glazēšanai
Dansukker baltās cukura pērlītes dekorēšanai


Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Sviestu, cukuru, vaniļas cukuru un Tumšo sīrupu izmaisa un turpina maisīt, līdz masa kļūst viendabīga. Pievieno miltus, kakao un cepamo pulveri. Izmaisa.

No masas veido aptuveni 1 cm platus rullīšus, kārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un viegli saplacina. Glazē ar olu un pārkaisa ar baltajām cukura pērlītēm. Cep 10-12 minūtes. Izņem no krāsns un ļauj nedaudz atdzist. Kamēr rullīši vēl nedaudz silti, tos sagriež pa diagonāli gabaliņos.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Ziemassvētku džiterbaga cepumi

Ziemassvētku džiterbaga cepumi

Apmēram 35
Sastāvdaļas

240 g kviešu miltu
60 g Dansukker pūdercukura
200 g mīksta sviesta vai margarīna
1 olas dzeltenums

Bezē masai
2 olu baltumi
65 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
10 g piparkūku garšvielu


Bļodā samaisa miltus un pūdercukuru. Pievieno sadrupinātu taukvielu un ar dakšiņu masu saspaida drupanā konsistencē. Pievieno olas dzeltenumus un maisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Liek ledusskapī vismaz uz pusstundu. Olu baltumus puto stingrās putās. Uzmanīgi iemaisa cukuru un garšvielas.

Mīklu izrullē taisnstūra formā, apm. 50 x 30 cm. Bezē masu pārsmērē pāri. Sarullē. Liek ledusskapī uz pusstundu, ļaujot mīkla pilnībā atdzist. Sakarsē cepeškrāsni līdz 160°C. Mīklas rulli sagriež apmēram puscentimetru biezās šķēlēs. Liek tās uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 20 minūtes.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Zudušie sapņi

Zudušie sapņi

aptuveni 35 gab.
Sastāvdaļas

200 g Dansukker baltā cukura
350 g kviešu miltu
1 tējk. cepamā pulvera
Šķipsniņa sāls
2 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura
2-3 ēdamk. kakao pulvera
2 olas
50 g rapšu eļļas

Apkaisīšanai
Dansukker pūdercukurs


Traukā samaisi visas sausās sastāvdaļas. Pievieno eļļu un olas un maisi, līdz izveidojas mīkla. Ieliec mīklu plastmasas maisiņā un ievieto to ledusskapī uz 1 stundu.  Izveido no mīklas 35 bumbiņas. Apviļā tās pūdercukurā un liec uz plāts, kas pārklāta ar cepampapīru. Cep cepeškrāsns vidū 150 °C temperatūrā apmēram 10 minūtes. Ļauj atdzist uz restītēm. Uzglabā sausā traukā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Ziemassvētku bučiņas

Ziemassvētku bučiņas

40 gab.
Sastāvdaļas

200 g mīksta sviesta
125 ml Dansukker pūdercukura
1 tbsp Dansukker vaniļas cukura
425 ml miltu

Dekorēšanai
1 olas baltums
100 g kapātu lazdu riekstu

Pildījumam
100 g nugas (riekstu krēma)
50 g tumšās šokolādes
1 tbsp Dansukker glikozes sīrupa


Sviestu, miltus un cukuru samīca. Mīklu sadala 40 gabaliņos, izveido apaļas bumbiņas, glazē ar saputotu olas baltumu, pārkaisa ar drupinātiem riekstiem un izvieto uz ar cepampapīru pārklātas cepešpannas. Katras bulciņas vidū iespiež iedobi, liek krāsnī un cep 175 °C temperatūrā apmēram 15 minūtes.

Pildījuma sastāvdaļas izkausē ūdens peldē, tad atdzesē un saputo ar elektrisko blenderi. Pildījumu ar tūtiņu iepilda iedobītēs un atstāj, lai sastingt.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Gardie ingverrieksti

Gardie ingverrieksti

Sastāvdaļas

250 g margarīna vai sviesta
200 g Dansukker smalkā cukura 
1 ēdamkarote Dansukker zeltainā vai tumšā sīrupa
1 ola
1 tējkarote ingvera
1 tējkarote kanēļa
1 tējkarote krustnagliņu
2 tējkarotes dzeramās sodas
apm. 650 g kviešu miltu


Samaisi taukvielas, cukuru un sīrupu porainā masā. Pievieno olu un kārtīgi izmaisi. Pievieno arī garšvielas, sodu un lielāko daļu miltu.

Kārtīgi izmīci mīklu uz galda virsmas, kas nokaisīta ar atlikušajiem miltiem.

Izrullē mīklu valriekstu lieluma bumbiņās. Uzliec uz plāts, kas ieziesta ar taukvielām.

Cep ingverriekstus cepeškrāsns vidū 150 °C temperatūrā 15 minūtes.

Ļauj cepumiem atdzist uz plāts.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Nugas sapņi

Nugas sapņi

aptuveni 25 gab.
Sastāvdaļas

125 g sviesta vai margarīna (istabas temperatūrā)
100 g Dansukker pūdercukura
2 ēdamkarotes Dansukker vaniļas cukura
1 olas dzeltenums
300 g kviešu miltu
1/2 tējk. cepamā pulvera

Pildījums
50 g riekstu pastas (Odense Nougat)
25 g sakapātu valriekstu
1 ēdamkarote tumšā ruma

Dekorēšana
50 g riekstu pastas (Odense Nougat)


Sviestu vai margarīnu, pūdercukuru un vaniļas cukuru puto, līdz masa kļūst gaiša un gaisīga. Pievieno olas dzeltenumu. Sajauc miltus ar cepamo pulveri un iemaisi saputotajā masā. Ievieto ledusskapī uz 1 stundu.

Izkausē nugu traukā karsta ūdens peldē. Pievieno riekstus un rumu. Liec ledusskapī, lai sacietē. Tad izveido no masas 25 bumbiņas.

Izrullē mīklu desas formā un sagriez 25 šķēlēs. Uz katras šķēles uzliec nugas bumbiņu un ap to apspied mīklu. Kārto cepumus uz cepampapīra un cep krāsns vidū 160°C temperatūrā apmēram 20 minūtes, karstā gaisa krāsnī 140 °C. Ļauj atdzist uz restītēm.

Ieliec nugu konditorejas maisiņā un aizsien ciešu mezglu. Ieliec maisiņu traukā ar karstu ūdeni, līdz nuga ir izkususi.  Nogriez maisiņam galu un uzspied nugu uz cepumiem.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Vaniļas vainadziņi

Vaniļas vainadziņi

75 gab.
Sastāvdaļas

800 g kviešu miltu
375 g sviesta
300 g Dansukker smalkā cukura
250 g sasmalcinātu mandeļu
1 ola
2 tējkarote Dansukker vaniļas cukura


Uzstādi cepeškrāsns temperatūru uz 200 °C.

Samaisi sviestu ar miltiem. Pievieno cukuru un vaniļas cukuru.

Nolobi un smalki sasmalcini mandeles. Mīklā pievieno sasmalcinātās mandeles un olu. Kārtīgi izmīci mīklu. Ļauj atdzist ledusskapī 1 stundu.

No mīklas izveido vainaga formas cepumus un liec ieziestā vai ar cepampapīru apklātā plātī. Cep vaniļas vainadziņus cepeškrāsns vidū 200 grādu temperatūrā aptuveni 10 minūtes. Ļauj atdzist uz restītēm.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Ziemassvētku zemnieki

Ziemassvētku zemnieki

aptuveni 40 gab.
Sastāvdaļas

425 g kviešu miltu
150 g Dansukker brūnā cukura
1 ēdamkarote Dansukker vaniļas cukura
1 ēdamkarote Dansukker zeltainā sīrupa
1 1/2 tējk. cepamā pulvera
1 ēdamkarote piparkūku garšvielu
50 g sasmalcinātu mandeļu
150 g sviesta vai margarīna (istabas temperatūrā)


Traukā samaisi visas sastāvdaļas un samīci mīklu. Ieliec mīklu plastmasas maisiņā un ievieto to ledusskapī uz 1 stundu.  Izrullē mīklu desas formā 5cm diametrā un sagriez 0,5 cm biezās šķēlēs. Kārto uz paplātes, kurā ieklāts cepampapīrs. Cep cepeškrāsns vidū 200 °C temperatūrā apmēram 10 minūtes.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Šeit atradīsi receptes, kā pagatavot Ziemassvētku cepumus »