Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.


Safrāna pīrādziņi

Safrāna pīrādziņi

32 maizītes 2 stundas
Sastāvdaļas

1 g safrāna (vai 2 tējkar. kurkumas, lai piešķirtu krāsu)
1 ēdamkar. Dansukker baltā cukurbiešu cukura
50 g rauga
500 ml piena
150 g sviesta istabas temperatūrā
140 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 tējkar. sāls
Apmēram 800 g kviešu miltu

Pildījumam
150 g mandeļu pastas
100 g sviesta istabas temperatūrā
1 tējkar Dansukker Vaniļas cukura
50 g baltās šokolādes

Dekorēšanai
1 ola
cukura pērlītes


Pienu uzsilda līdz 37 °C un iedrupina tajā raugu.

Safrānu saberž ar vienu tējkaroti baltā cukura. Iemaisa sviestu, sīrupu un sāli. Pievieno gandrīz visu miltu daudzumu un sastrādā vijīgā mīklā.

Bļodu novieto siltumā un atstāj uzrūgt apmēram 40 minūtes, līdz masa dubultojusies.

Kamēr mīkla rūgst, sagatavo pildījumu. Mandeļu pastu sarīvē un samaisa ar sviestu, vaniļas cukuru un sadrupinātu šokolādi.

Uzrūgušo mīklu sadala četrās daļās, un uz iemiltotas virsmas katru no tām izrullē apmēram puscentimetru biezā kvadrāta formā. Katru kvadrātu sadala astoņos trīsstūrīšos.

Pildījumu ar tējkaroti liek uz trīsstūra garākās malas, un sarullē to virzienā uz pretējo stūri. Pīrādziņus ar ārējo stūri uz leju kārto uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Pārklāj ar tīru dvielīti un ļauj vēlreiz uzrūgt apmēram 40 minūtes.

Cepeškrāsni noregulē uz 225 °C.

Pīrādziņus iesmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar dekoriem. Cep cepeškrāsns vidū apmēram 7-8 minūtes.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Ziemassvētku vainags ar kanēli un šokolādi

Ziemassvētku vainags ar kanēli un šokolādi

Sastāvdaļas

300 ml piena
50 g svaiga rauga
45 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 ola
50 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
1 1/2 tējkar. sāls
480-600 g miltu maizes cepšanai
100 g mīksta sviesta

Pildījumam
200 g mīksta sviesta
100 g drupinātas šokolādes
100 g sasmalcinātu lazdu riekstu
40 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
2 tējkar. malta kanēļa
1/2 tējkar. malta kardamona
2 ēdamkar. Dansukker Vaniļas cukura
1/2 tējkar. jūras sāls pārslu
Glazūrai: 1 uzputota ola
Dekorēšanai: Dansukker baltās pērlītes vai nerafinētais niedru cukurs


Pienu uzkarsē līdz 37°C temperatūrai.
Raugu iedrupina bļodā, pārlej ar siltu pienu un maisot izšķīdina. Nepārtraukti maisot, pievieno cukuru, olu, sīrupu un sāli. Uzmanīgi iemaisa miltus un pievieno saplūkātu mīkstu sviestu. Mīklu mīca 5-10 minūtes. Tai jābūt vijīgai un viegli lipīgai. Bļodu pārklāj ar tīru drāniņu un atstāj uzrūgt 1 stundu.
Cepeškrāsni uzsilda līdz 175°C.

Atsevišķā bļodā samaisa visas sastāvdaļas pildījumam.
Kad mīkla uzrūgusi, to izceļ uz miltiem pārkaisītas virsmas, sadala divās daļās un katru izrullē aptuveni 18 x 13 cm lielos taisnstūros.
Mīklu pārkaisa ar pildījumu, atstājot maliņas nenosegtas. Katru taisnstūri sarullē un pārceļ uz cepešpannu, kas pārklāta ar cepampapīru. Pa diagonāli ik pēc 1 cm veic iegriezumus, gandrīz pārgriežot rulli uz pusēm. Malas savij kopā.
Atstāj uzrūgt vēl 30 minūtes. Pārsmērē ar viegli uzputotu olu un pārkaisa ar dekoru. Cep cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Dāņu ābolu virtulīši

Dāņu ābolu virtulīši

Apmēram 30 gab.
Garšīgos virtuļus vislabāk baudīt svaigus!
Sastāvdaļas

100 g sviesta
300 g  miltu
4 ēdamkar. Dansukker baltā cukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
1 tējkar. saberzta kardamona
5 tējkar. cepamā pulvera
300 ml piena
3 olu dzeltenumi
0,5 citrona mizas
3 olu baltumi
Kausēts sviests pannas ietaukošanai
Pūdercukurs pārkaisīšanai,
Ievārījums, ko pasniegt kopā ar virtuļiem
Āboli


Sviestu izkausē un atdzesē. Samaisa sausās sastāvdaļas. Pienu, olas dzeltenumus, kausēto sviestu un citrona miziņu sakuļ. Olu baltumus saputo biezās putās un uzmanīgi iecilā mīklā. Uzkarsē virtuļu pannu un ietauko ar izkausēto sviestu. Mīklu lej formiņās gandrīz līdz augšai. Cepot, pusgatavus apgriež otrādi un turpina cept, līdz pilnībā gatavi. Izmantojiet iesmiņu vai dakšiņu! Sagatavo ābolu šķēlītes un izkārto uz šķīvja, kas pārkaisīts ar pūdercukuru. Gatavos virtuļus kārto tām pāri, pārkaisa vēlreiz ar pūdercukuru un pasniedz kopā ar gardu ievārījumu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Safrāna kūka

Safrāna kūka

1 kūka (10-12 gabaliņi)
Sastāvdaļas

3 lielas olas
180 g Dansukker cukurbiešu cukura
50 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
1 tējk. Dansukker Vaniļas cukura
50 g sviesta
100 ml piena
0.5 g safrāna (1 paciņa)
210 g miltu
2 tējk. cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls
Sviests un cukurs veidnes ieziešanai
Dansukker pūdercukurs dekorēšanai


Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C. Olas, cukuru, Dzidro sīrupu un vaniļas cukuru puto līdz masa kļūst gaiša un gaisīga. Izkausē sviestu, pievieno pienu un safrānu, uzvāra līdz vārīšanās temperatūrai. Miltus, cepamo pulveri un sāli sajauc kopā un rūpīgi iecilā olu un cukuru masā.
Kūku veidni ietauko ar sviestu un pārkaisa ar cukuru. Masu lej formā un cep cepeškrāsns vidus daļā un cep 30-35 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti,- ja nelīp klāt, tad kūka ir izcepusies. Kad kūka atdzisusi, to izgāž no formas. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Karstvīna kēksi

Karstvīna kēksi

apm. 20 gab.
Sastāvdaļas
150 g sviesta vai margarīna
400 g kviešu miltu
1 šķipsniņa sāls
150 g Dansukker pūdercukura
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 šķipsniņas malta kardamona
2 olu dzeltenumi

Pildījumam
4 olas
200 g skābā krējuma
200 ml karstvīna
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura
4 ēd. kar. Dansukker dzidrā cukura sīrupa
200 g rozīņu
100 g sasmalcinātu valriekstu

Garnējumam
Dansukker pūdercukurs

Traukā saber sausās sastāvdaļas un pievieno gabaliņos sagrieztas taukvielas. Iestrādā miltos taukvielas, līdz veidojas drupana masa. Pievieno olu dzeltenumus un ātri maisa, līdz mīkla ir viendabīga. Ļauj mīklai atdzist apmēram 1 stundu ledusskapī.

Saliek mīklu mazās alumīnija formiņās groziņa veidā.

Traukā iesit olas un viegli saputo. Pievieno pārējās sastāvdaļas un kārtīgi samaisa. Iegūto masu iepilda formiņās. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 200°C aptuveni 20 minūtes.

Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Safrāna un baltās šokolādes bulciņas

Safrāna un baltās šokolādes bulciņas

45 gab.
Sastāvdaļas

350 ml piens 1 tējkar. drupinātu kardamona sēklu
50 g svaiga rauga
2 paciņas safrāna pa 0,5 g
90 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
100 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
1/2 tējkar. sāls
1 ola
150 g mīksta sviesta
720 g miltu maizes cepšanai + mazliet virsmas pārkaisīšanai

Pildījumam
200 g baltās šokolādes
70 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
200 g mīksta sviesta

Glazūrai
1 ola
Cukura pērlītes


Pienu kopā ar kanēli uzsilda līdz 37°C.
Raugu sadrupina un pārlej ar uzsildīto pienu.
Pievieno safrānu, cukuru, sīrupu, sāli, olas un mīkstu sviestu.
Pakāpeniski iemaisa miltus, līdz veidojas vijīga mīkla.
Atstāj siltā vietā uz 45 minūtēm uzrūgt, līdz mīkla dubultojusies.

Mīklu sadala divās daļās, un katru izrullē taisnstūrī.
Pildījuma sastāvdaļas bļodiņā samaisa, pārkaisa mīklai, un sarullē to garenā rullī. Katru rulli sagriež 3-4 cm biezās šķēlēs un atstāj uz 20-30 minūtēm uzrūgt.
Apsmērē ar olu un pārkaisa ar cukura pērlītēm.
Cep krāsns vidējā daļā 200°C temperatūrā 10-15 minūtes.

Pasniegšanai: Bulciņas visgaršīgākās ir tieši no krāsns, taču tās var arī sasaldēt. Pirms lietošanas atkausē un uzsilda cepeškrāsnī.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Gardās apelsīnu kūciņas

Gardās apelsīnu kūciņas

20 gab.
Sastāvdaļas

375 ml miltu
50 ml Dansukker gaišā Muscovado cukura
2 tbsp Dansukker vaniļas cukura
150 g mīksta sviesta vai margarīna

Pildījumam
300 ml saldā krējuma
175 g sviesta vai margarīna
200 ml Dansukker brūnā niedru cukura
50 ml Dansukker cukurniedru sīrupa
1 t.kar. apelsīnu sulas koncentrāta

Dekorēšanai
200 g Marabou piena šokolādes ar apelsīniem


Mīklas sastāvdaļas sastrādā vijīgā masā un izklāj ietaukotā veidnē apm. 20 x 30 cm izmērā. Cep cepeškrāsns vidējā daļā 175 °C temperatūrā 20 minūtes.

Apelsīnu rūpīgi nomazgā, un norīvē miziņu. Visas pildījuma sastāvdaļas liek katliņā un vāra aptuveni 20 minūtes, līdz veidojas bieza karamele. Tās gatavību pārbauda, ielejot tējkaroti gatavās masas aukstā ūdenī. Ja masa neizšķīst, tā ir gatava. Karameli pārziež gatavajam cepumam un liek ledusskapī, lai sastingst.

Kā trešo veido šokolādes kārtu. Šokolādi izkausē ūdens peldē un pārklāj cepumam. Kad šokolādes kārta sāk atdzist, ar dakšiņu veido dekoratīvu rakstu. Uzglabā vēsā vietā. Gabaliņos griež tieši pirms pasniegšanas.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Riekstu kliņgerīši

Riekstu kliņgerīši

35 gab.
Sastāvdaļas
275 g kviešu miltu
100 g sasmalcinātu lazdu riekstu
100 g Dansukker pūdercukura
15 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
250 g sviesta vai margarīna
50 g šokolādes

Miltus, riekstus un cukurus samaisa kopā. Sviestu vai margarīnu salauž gabaliņos un ieberž maisījumā. Visu samaisa. Liek ledusskapī uz 1 stundu. Tad mīklu mīca, līdz iegūst vienmērīgu konsistenci. Saviļā mīklu rullī, ko sagriež 35 līdzīgo gabalos. Izrullē katru gabalu garā, tievā rullītī un izveido kliņģerīšus. Izvieto tos cepamplātī uz cepamā papīra un cep krāsns vidusdaļā 175°C (ne vairāk!) apm. 12 minūtes. Izņem un liek uz režģa atdzist.
Šokolādi salauž mazos gabaliņos un ieliek konditorejas maisiņā ar smalku uzgalīti vai tūtiņā no pergamenta papīra. Ieliek to karstā ūdenī un izkausē šokolādi. Tad zīmē ar to dekorus uz kliņģerīšiem. Ļauj šokolādei sacietēt. Uzglabā kliņģerīšus sausā, vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Piparkūku plātsmaize

Piparkūku plātsmaize

Sastāvdaļas

4 olas
700 g Dansukker Farīna cukura
600 ml paniņu
5 g ingvera
8 g malta kardamona
4 g maltu krustnagliņu
13 g malta kanēļa
720 g kviešu miltu
15 g sodas
200 g kausēta sviesta vai margarīna
200 g brūkleņu ievārījuma vai saldētu brūkleņu

Virskārtai
400 g klasiskā Filadelfijas siera, pēc izvēles var ņemt arī veiglo variantu
240 g Dansukker pūdercukura
15 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Saldētas brūklenes (pēc izvēles)


Olas ar cukuru saputo stingrās putās. Pielej paniņas. Sausās sastāvdaļas samaisa kopā un iecilā maisījumā. Iemaisa sviestu un brūkleņu ievārījumu. Tad visu ieliek cepešplātī, kas pārklāta ar ietaukotu un ar rīvmaizi pārkaisītu cepampapīru. Cep krāsns vidusdaļā 175°C apm. 25 minūtes. Tad kūku izgāž otrādi uz pergamenta papīra un ļauj atdzist.

Svaigo sieru samaisa ar pūdercukuru, vaniļas cukuru un pārsmērē pāri kūkai. Uzber brūklenes un sagriež gabalos.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Pildītie mandeļu masas groziņi

Pildītie mandeļu masas groziņi

apm. 25 gab.
Sastāvdaļas
150 g saldo mandeļu
250 g Dansukker pūdercukura
1 olas baltums

Pildījumam
100 g mīkstās riekstu masas (nougat)
un
100 g putukrējuma
50 g Dansukker dzidrā cukura sīrupa
450 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
200 g riekstu pēc izvēles

Mandeles apgrauzdē, noberž mizu un sasmalcina. Samaisa sasmalcinātās mandeles ar pūdercukuru un olas baltumu, līdz veidojas stingra mīkla. Saliek mīklu uz plāts mazās folijas formiņās.

Cep cepeškrāsns vidū 175°C aptuveni 12 minūtes. Tikmēr sagriež saldo riekstu masu tik gabaliņos, cik ir formiņu. Ieliek pa gabaliņam katrā formiņā, līdzko tās izņem no krāsns.

Samaisa putukrējumu ar sīrupu un cukuru un, ik pa laikam apmaisot, karsē, līdz maisījums sabiezē. Pievieno riekstus, samaisa. Sadala maisījumu pa formiņām.

Uzglabā vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Šeit jūs atradīsiet vēl citas Ziemassvētku kūku receptes »