Vasaras brokastis

Laiks brīvdienām, kad vari brokastot nesteidzoties. Izbaudi vasaras brokastis ārpus mājas, baudot svaigas ogas un augļus. Šeit esam apkopojuši mūsu labāko un relaksējošāko vasaras brokastu receptes. Ar ko vēlies sākt dienu?


Mazās pankūciņas

Mazās pankūciņas

Apmēram 50 gab. 1 stunda
Kuram gan negaršo mazās pankūkas? Tās ir iemīļotas gan bērnu, gan pieaugušo vidū. Gan mazās, gan lielās pankūkas var cept dažādos veidos un pievienot vēlamās garšas. Uztaisi pankūku torti vai arī ēd mazās pankūkas ar iemīļoto ievārījumu vai krējumu!
Sastāvdaļas

150 g kviešu miltu
2 ēdamkar. Dansukker baltā pūdercukura
0,5 tējkar. sāls
600 ml piena
3 olas
25 g sviesta


Miltus, pūdercukuru un sāli samaisa. Pakāpeniski pievieno pienu un iekuļ olas. Kuļ, līdz mīkla ir vijīga un viendabīga.

Mīklu uz 20 minūtēm atstāj sabriest. Pannu uzkarsē, izkausē tajā gabaliņu sviesta un cep pankūkas no abām pusēm zeltainas. Pasniedz ar mājās gatavotu ievārījumu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Aveņu sīrups

Aveņu sīrups

0,5 l 25 minūtes
Izmanto aveņu sīrupu kā garšas pastiprinātāju desertos, brokastu jogurtā vai dzērienos. Vari arī sajaukt aveņu sīrupu ar nelielu daudzumu etiķa un pārliet salātiem.
Sastāvdaļas

300 g aveņu
140 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 tējkar. lakricas sakņu pulvera
4 anīsa zvaigznītes


Visas sastāvdaļas liek katlā un vāra apmēram 5 minūtes, nepārtraukti maisot. Anīsa zvaigznītes izņem.

Sīrupu lej tīrās, izkarsētās pudelēs un aizvāko. Uzglabā ledusskapī.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Granola

Granola

Apmēram 1 litrs. 40 minūtes
Dažādo savas brokastis ar granolu musli vietā. Pagatavo granolu no mandelēm, lazdu riekstiem, ķirbju un saulespuķu sēklām un rudzu pārslām, kas būs brīnišķīgs dienas sākums!
Sastāvdaļas

30 g mandeļu
30 g lazdu riekstu
75 g saulespuķu sēklu
175 g auzu pārslu
120 g rudzu pārslu
80 g ķirbju sēklu
60 g linsēklu
40 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
70 g Dansukker Zeltainā sīrupa
100 ml rapšu eļļas
150 ml ūdens
40 g kokosriekstu skaidiņu


Cepeškrāsni noregulē uz 180°C.

Mandeles, riekstus un saulespuķu sēkliņas viegli sasmalcina blenderī (pāris sekundes). Visas sausās sastāvdaļas, izņemot kokosriekstu pārslas, ber cepešpannā uz cepampapīra. Pārlej ar sīrupa, ūdens un eļļas maisījumu un kārtīgi izmaisa.

Cep krāsns vidusdaļā apmēram 20 minūtes, pa laikam apmaisot (vismaz 3 reizes cepšanas laikā).

Izņem granolu no cepeškrāsns un atdzesē. Pievieno kokosriekstu skaidiņas un samaisa. Uzlgabā cieši noslēgtā stikla traukā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Vasaras biezais kokteilis

Vasaras biezais kokteilis

1 glāze
Sastāvdaļas

75 g ogu, piem. avenes, mellenes, zemenes
100 ml netrekna piena
100 ml dabiska netrekna jogurta
100 ml ledus gabaliņu
10 g Dansukker pūdercukura


Sakuļ blenderī visas sastāvdaļas, līdz iegūst viendabīgu konsistenci. Salej glāzēs.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Rabarberu marmelāde ar kardamonu un vaniļu

Rabarberu marmelāde ar kardamonu un vaniļu

1 litrs 25 minūtes
Kāpēc gan neizmēģināt rabarberu marmelādi ar dažādām garšvielām un piedevām, lai iegūtu tīkamo garšu? Šai rabarberu marmelādei ir kardamona un vaniļas garša, kas labi iederēsies kā piedeva ceptai maizei, kā arī kā tortes pildījums.
Sastāvdaļas

500 g rabarberu
500 g Dansukker Ievārījuma cukura
2 tējkar malta kardamona
1 vaniļas pāksts


Rabarberu noskalo un sagriež gabaliņos. Pievieno cukuru, kardamonu un uzvāra.

Vaniļas pāksti atver un pievieno ievārījumam. Vāra 5 minūtes. Nosmeļ putas. Vaniļas pāksti izņem. Ievārījumu uzmanīgi izmaisa, lai rabarberu gabaliņi neizjuktu.

Pilda tīrās, izkarsētās burciņās. Cieši aizvāko un uzglabā tumšā, vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Aveņu krēmam

Aveņu krēmam

Izmanto aveņu krēmu kā garšas pastiprinātāju desertos un brokastu jogurtā. Vai arī pārlej aveņu krēmu pār lielajām pankūkām!
Sastāvdaļas

250 g aveņu
1 ola
120 g Dansukker Ievārījuma cukura
25 g sviesta istabas temperatūrā


Avenes iz berž cauri sietam. Olas sakuļ un iemaisa aveņu masā. Vēlreiz visu izberž cauri sietam. Pievieno ievārījuma cukuru un maisot vēnām uzvāra (2-3 minūtes).

Krēmu noņem no uguns un ievieno sviestu. Bļodu ar maisījumu ievieto aukstā ūdens peldē un ar elektrisko putotāju kuļ, līdz maisījums atdzisis. Pārlej tīrā stikla burciņā un novieto vēsumā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Plūškoka un citronu sīrups

Plūškoka un citronu sīrups

0,5 l 25 minūtes
Kā garšas pastiprinātājs desertiem noder plūškoka un citronu sīrups, garšo lieliski gan ar mazajām, gan lielajām pankūkām. Pārlej plūškoka un citronu sīrupu pār savu pankūku kalnu un ēd kopā ar vaniļas saldējumu.
Sastāvdaļas

100 ml plūškoka sulas koncentrāta
100 ml ūdens
280 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 citrona sula


Visas sastāvdaļas liek katlā un vāra apmēram 5 minūtes, nepārtraukti maisot.

Sīrupu lej tīrās, izkarsētās pudelēs un aizvāko. Uzglabā ledusskapī.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Kazeņu dzēriens

Kazeņu dzēriens

4 glazes
Sastāvdaļas

Sastāvdaļas
500 g kazeņu
1 l dabiskā jogurta ar zemu tauku saturu
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
ledus gabaliņi

Garnējums (dekorēšanai)
kazenes
kociņi


Sakuļ kazenes ar jogurtu un cukuru. Izkāš un salej glāzēs. Garnē pēc izvēles.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Rupju rudzu miltu maizītes

Rupju rudzu miltu maizītes

50 gab.
Sastāvdaļas
1 litrs remdena ūdens
100 g svaigā rauga
400 ml auzu kliju
200 ml plēkšņu kviešu miltu
400 ml tumšo rudzu miltu
100 ml linsēklu
75 g šķidrā margarīna
1 tējk. sāls
75-100 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
1 ēd. kar. anīsa sēklu vai fenheļa sēklu (pēc izvēles)
Apmēram 1800 ml rudzu miltu un kviešu miltu maisījuma

Raugu iedrupina bļodā. Pievieno ūdeni un maisa, līdz raugs ir izšķīdis.
Samaisa kopā auzu klijas, plēkšņu kviešu miltus, rudzu miltus, linsēklas, margarīnu, sāli, sīrupu un garšvielas. Pakāpeniski iestrādā miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Pārklāj ar dvielīti un atstāj uzbriest uz 45 minūtēm.

Liek mīklu uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem un mīca, līdz mīkla ir pilnīgi viendabīga un elastīga. Sadala mīklu 2 daļās un izveido no katras daļas garenu kukuli. Sagriež katru kukuli 25 gabalos un samīca tos apaļos rullīšos. Atstāj uzbriest uz 30 minūtēm. Sasilda cepeškrāsni līdz 225°C.

Rullīšus cep krāsns vidējā daļā apmēram 12 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini. Izņem ārā, liek uz režģa, pārklāj pāri dvielīti un atstāj atdzist.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Brokastu maizītes

Brokastu maizītes

20 gab.
Sastāvdaļas
500 ml ūdens
2 ēd. kar. kartupeļu miltu
50 g rauga
100 ml auzu kliju
3 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
1 tējk. sāls
Apmēram 1 litrs Manitobas miltu (milti ar ļoti augstu lipekļa saturu)
Kartupeļu milti

Pannā ielej ūdeni, iemaisa tajā kartupeļu cieti un uzvāra. Noliek malā un ļauj atdzist līdz 37°C. Bļodā iedrupina raugu un pārlej pāri atdzisušo šķidrumu. Maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno klijas, sīrupu un sāli. Pakāpeniski iestrādā miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Apklāj ar dvielīti un atstāj uzbriest uz 30 minūtēm. Liek mīklu uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem un mīca, līdz mīkla ir pilnīgi viendabīga. Izveido no mīklas garenu kukuli, sagriež to 20 daļās un izveido apaļus rullīšus. Ņem katru rullīti, vienu rullīša pusi pamērcē kartupeļu miltos un rullīti liek ar miltos mērcēto pusi uz augšu uz cepešpannas, kas noklāta ar pergamentu. Atstāj rullīšus uzbriest uz 30 minūtēm. Cep krāsns vidējā daļā 225°C apmēram 15 minūtes. Liek uz režģa, atstāj atdzist, bet NEPĀRKLĀJ ar dvielīti.

Šo recepti sastādīja

Dansukker