Pagatavo savu saldējumu

Vasarā pagatavo savu saldējumu! Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!


Vaniļas saldējums

Vaniļas saldējums

Apmēram 1 litrs 30 minūtes + 5 stundas saldētavā
Mājās gatavots vaniļas saldējums var izklausīties pārāk vienkārši, tomēr tas ir ļoti garšīgs. Turklāt tas labi garšo ar citām piedevām. Ēd savu vaniļas saldējumu kopā ar svaigām ogām, augļiem un šokolādes mērci.
Sastāvdaļas

8 olu dzeltenumi
130-170 g Dansukker baltā cukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
300 ml piena
400 ml saldā krējuma
280 g Dansukker Dzidrā sīrupa


Olu dzeltenumus ar balto un vaniļas cukuru sakuļ.

Katliņā uzvāra pienu ar saldo krējumu un cukura sīrupu.

Lēnām, tievā strūkliņā karsto pienu lej olu maisījumā, nepārtraukti kuļot. Atdzesē.

Masu lej lēzenā traukā ar plānām sieniņām un liek saldētavā. Ik pa laikam apmaisot, saldē apmēram 5 stundas. Gatavu saliek porciju trauciņos vai vafeļu glāzītēs.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Sendviču cepumi

Sendviču cepumi

12 gab. 90 minūtes + 5 stundas
Sendviču cepumi ir labākais no divām pasaulēm vienlaikus - nav jāizvēlas starp kūku un saldējumu, ja var abus uzreiz. Šie sendviču cepumi ir perfekti atpūtas pauzītei saulē.
Sastāvdaļas

Vaniļas saldējums
130-170 g Dansukker baltā cukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
300 ml piena
400 ml saldā krējuma
280 g Dansukker Dzidrā sīrupa

Cepumi
60 g mandeļu
60 g lazdu riekstu
100 g tumšās šokolādes
230 g sviesta istabas temperatūrā
260 g Dansukker Farīna cukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
1 ola
330 g kviešu miltu
1,5 tējkar. pārtikas sodas


Vispirms pagatavo saldējumu. Olu dzeltenumus ar balto un vaniļas cukuru sakuļ.

Katliņā uzvāra pienu ar saldo krējumu un cukura sīrupu.

Lēnām, tievā strūkliņā karsto pienu lej olu maisījumā, nepārtraukti kuļot. Atdzesē.

Masu lej garenā formā un liek saldētavā. Ik pa laikam apmaisot, saldē apmēram 5 stundas.

Sagatavo cepumus. Cepeškrāsni noregulē uz 190°C.

Mandeles, lazdu riekstus un šokolādi sasmalcina.

Sviestu ar farīna un vaniļas cukuru  sakuļ. Pievieno olu.

Visas sausās sastāvdaļas samaisa un pievieno mīklai. Iemaisa arī riekstus un šokolādi.

No mīklas veido mazas bumbiņas, kuras izveltnē plakanas. Kārto uz cepampapīra un mazliet piespiež. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 8 minūtes. Atdzesē.

Saldējumu izņem no formas, sagriež šķēlēs, iespiež katru gabaliņu starp diviem cepumiem un vēlreiz novieto saldētavā uz 2-3 stundām. Arī pāri palikušos cepumus sasaldē un izmanto vasaras atspirdzinājumam.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Kazeņu saldējums

Kazeņu saldējums

6-8 porcijas 30 minūtes + 5 stundas
Atvēsinies ar kazeņu saldējumu uz kociņa! Mājās gatavots kazeņu saldējums ir perfekts visiem gadījumiem - gan kā saldais ēdiens, gan kā gardums kafijas pauzei. Dekorējiet ar kausētas šokolādes svītriņām.
Sastāvdaļas

400 g kazeņu
95 g Dansukker baltā cukura
4 olas dzeltenumi
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g Dansukker Dzidrā sīrupa

Dekorēšanai
100 g baltā vai tumšā šokolāde


Kazenes noskalo, pievieno 50 g cukura un uzvāra. Izberž caur sietu, lai atdalītu kauliņus.

Olu dzeltenumus sakuļ ar atlikušo cukuru. Pienu ar saldo krējumu un sīrupu uzvāra. Karsto maisījumu tievā strūkliņā lej olu dzeltenumos, nepārtraucot kulšanu. Pievieno kazeņu sīrupu un atdzesē.

Masu lej saldējuma formiņās un novieto saldētavā uz vismaz 5 stundām.

Šokolādi izkausē ūdens peldē un atdzesē. Saldējumus iemērc šokolādē un novieto atpakaļ saldētavā līdz pasniegšanai.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Mājas sulas saldējums

Mājas sulas saldējums

6 porcijas 3,5 stundas
Sastāvdaļas

200 ml ogu kordiāla
100 ml ūdens
2 ēdamkar. Dansukker Glikozes sīrupa
Avenes vai citas ogas


Kordiālu atšķaida ar ūdeni. Pievieno glikozes sīrupu un izmaisa, līdz tas izšķīdis. Ogas liek saldējuma formiņās un pārlej ar kordiālu. Pārklāj ar foliju un iesprauž katrā formiņā kociņu. Novieto saldētavā uz trīs stundām.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Bumbieru saldējums ar riekstu krēma un karameļu mērci

Bumbieru saldējums ar riekstu krēma un karameļu mērci

6-8 porcijas
Sastāvdaļas

400 ml ūdens
300 g Dansukker baltā smalkā cukura
100 ml svaigi spiestas citronu sulas
750 g bumbieru
4 olu dzeltenumi
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
Zaļā pārtikas krāsviela (pēc izvēles)

Mērcei
200 ml saldā krējuma
100 g Dansukker niedru cukura "Demerara"
100 ml Dansukker Niedru sīrupa
1 g sāls
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 g riekstu krēma

Dekorēšanai
Ogas


Ūdeni kopā ar cukuru un citrona sulu uzvāra. Bumbierus pārgriež uz pusēm, izņem serdes, liek sīrupā un vāra apmēram 15 minūtes, tad ļauj atdzist un izberž caur sietu.

Olu dzeltenumus saputo kopā ar cukuru. Pienu kopā ar krējumu un sīrupu uzvāra. Siltu piena maisījumu pievieno olu maisījumam un izkāš caur sietu. Pievieno bumbieru biezeni, vaniļas cukuru un, ja vēlas, arī dažus pilienus zaļās pārtikas krāsvielas. Masu sastrādā ar saldējuma mašīnu vai arī atstāj saldētavā uz vismaz 5 stundām, ik pa laikam apmaisot.

Visas mērces sastāvadaļas, izņemot riekstu krēmu, uzvāra un karsē, līdz masa sabiezē. Pievieno riekstu krēmu un maisa, līdz tas izšķīst.

Saldējumu kārto trauciņos un pārlej ar mērci.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Ogu sorbets

Ogu sorbets

4-6 porcijas
Sastāvdaļas

100 g Dansukker baltā smalkā cukura
3 svaigi piparmētras zariņi
100 ml ūdens
150 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
30 ml citronu sulas
500 g ogu, piemēram, avenes, zemenes vai upenes
2 olu baltumi
50 g Dansukker Baltā smalkā cukura


Ūdeni, cukuru un piparmētras uzvāra. Ogas saspaida ar sīrupu, līdz ir iegūta viendabīga masa. Pievieno citronu sulu. Olu baltumus ar cukuru saputo stingrās putās un iecilā ogu maisījumā. Sakuļ saldējuma mašīnā vai ieliek formā un liek saldētavā sastingt.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Šokolādes saldējums

Šokolādes saldējums

6 – 8 porcijas 4 stundas
Sastāvdaļas

125 g Dansukker Muscovado cukura
3 olu dzeltenumi
2 ēdamk. kakao pulvera
600 ml piena (3%)
250 ml saldā krējuma
100 g sakapātas tumšās šokolādes

Dekorēšanai
Kausēta šokolāde


Olu dzeltenumu, cukuru un kakao saputo gaisīgā masā. Pienu un saldo krējumu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Maisot lēni pievieno olu un cukuru maisījumu, turpina karsēt 85°C . Noņem no uguns un maisot pievieno šokolādi, līdz tā izkususi. Maisījumu atdzesē aukstā ūdens peldē un liek ledusskapī vismaz 1 stundu, bet labāk atstāt uz nakti.

Masu pilda saldējuma formiņās un liek saldētavā vismaz uz 3 stundām. Pirms pasniegšanas glazē ar atdzesētu kausētu šokolādi.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Siera kūkas saldējums ar kazenēm

Siera kūkas saldējums ar kazenēm

Sastāvdaļas

250 ml saldā krējuma
250 ml piena
100 ml Dansukker glikozes sīrupa
100 ml Dansukker baltā cukurbiešu cukura
2 tsp Dansukker vaniļas cukura
5 olu dzeltenumi
2 ēdamkar. cukura

Kazeņu krēmam
100 g saldētu kazeņu
50 ml Dansukker želejas cukura „Multi”
200 g svaigā siera


Saldo krējumu ar pienu, glikozes sīrupu, vaniļas cukuru un balto cukuru katliņā uzvāra un noņem no plīts. Olu dzeltenumus ar divām ēdamkarotēm cukura bļodiņā saputo, un, nepārtraukti putojot, pielej klāt krēma maisījumam. Maisījumu karsē, līdz tas ir sabiezējis (aptuveni 82 °C temperatūrā). Nedrīkst pieļaut uzvārīšanos, lai olas nesarecētu. Maisījumam ļauj atdzist un lej saldējuma mašīnā.
Kazenes kopā ar cukuru uzvāra un turpina vārīt vēl 3-10 minūtes. Atdzesē un samaisa kopā ar svaigo sieru.

Kad saldējums ir gandrīz gatavs, uzmanīgi iecilā kazeņu krēmu. Uzglabā saldētavā. Pirms pasniegšanas apmēram 20 minūtes ļauj „atelpoties” istabas temperatūrā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Lazdu riekstu saldējums ar avenēm

Lazdu riekstu saldējums ar avenēm

4 porcijas
Sastāvdaļas

200 g lazdu riekstu
4 olas dzeltenumi
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
200 ml piena
150 ml putukrējuma
100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
Avenes 


Lazdu riekstus apgrauzdē pannā cepeškrāsns vidusdaļā 200°C temperatūrā 5 minūtes. Grauzdēšanas procesu jāuzmana, jo rieksti viegli var apdegt. Riekstus mazliet atdzesē, tad tiem noloba miziņas, saberzējot tos visus linu dvielī. Pusi no riekstiem sadrupina, bet otru pusi samaļ blenderī.

Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru. Pienu ar krējumu un sīrupu uzvāra un mazliet atdzesē. Silto piena maisījumu iekuļ olu maisījumā un tad visu caur smalku sietiņu izkāš. Masu sastrādā saldējuma mašīnā vai arī atstāj saldētavā vismaz uz 5 stundām, ik pa laikam apmaisot.

Saldējumu pasniedz ar veselām vai sablenderētām avenēm.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Itāļu aveņu saldējums

Itāļu aveņu saldējums

4 porcijas
Sastāvdaļas

250-400 g aveņu (vai citu ogu)
4 olu dzeltenumi
100 g Dansukker baltā cukura
150 ml piena
250 ml saldā krējuma
100 ml Dansukker dzidrā cukura sīrupa


Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru. Pienu kopā ar krējumu un sīrupu uzvāra un mazliet atdzesē. Siltu piena maisījumu iekuļ olu maisījumā, pievieno avenes, izmaisa un izkāš caur sietu. Maisījumu sastrādā saldējumā ar saldējuma mašīnu vai arī, atstājot saldētavā uz vismaz 5 stundām, ik pa laikam apmaisot. Pasniedz kopā ar cepumiem.

Avenes var aizstāt ar citām ogām vai 10 g smalki sasmalcināta bazilika vai 2 ēdamkarotēm viskija. Šajā gadījumā balto cukuru var aizstāt ar tikpat daudz Muscovado cukura pikantākai garšai. Viskija saldējumu pasniedz ar labiem šokolādes cepumiem un avenēm.

Šo recepti sastādīja

Dansukker