Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.


Sarkano sīpolu un čili marināde

Sarkano sīpolu un čili marināde

0,5 l 25 minūtes
Marinēti sarkanie sīpoli un čili ir ļoti garda piedeva vairumam ēdienu, un tie ir vienkārši pagatavojami. Piektdienas pusdienās kā piedevu hamburgeriem vai tako izmanto marinētus sarkanos sīpolus un čili.
Sastāvdaļas

2 sarkanie sīpoli
1 čili
100 ml etiķa (12%)
180 g Dansukker Cukurniedru sīrupa
300 ml ūdens


Sarkanos sīpolus nomizo un sagriež šķēlēs. Čili noskalo un sakapā. Abus kārto burciņās.

Etiķi, cukuru un ūdeni uzvāra un pārlej dārzeņiem. Atdzesē, aizvāko un uzglabā vēsumā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Čili sīrups

Čili sīrups

0,5 l 25 minūtes
Vai vēlies ēdienu nedaudz pikantāku? Čili sīrups garšo ļoti labi, ja to nedaudz pievieno svaigām ogām vai saldējumam, kā arī tas pastiprinās ābolu pīrāga garšu.
Sastāvdaļas

2 čili pākstis
280 g Dansukker Dzidrā sīrupa
200 ml ūdens


Čili noskalo un sasmalcina. Visas sastāvdaļas liek katlā un vāra apmēram 5 minūtes, nepārtraukti maisot.

Sīrupu lej tīrās, izkarsētās pudelēs un aizvāko. Uzglabā ledusskapī.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Sakņu dārzeņu marmelāde ar timiānu

Sakņu dārzeņu marmelāde ar timiānu

1 litrs 30 minūtes
Sakņaugus var izmantot vairumā recepšu. Gardā sakņaugu marmelāde ar timiānu iederēsies vasaras grila ēdienu klāstā. Eksperimentē ar sakņaugu marmelādēm pēc izvēles un garšas.
Sastāvdaļas

500 g sakņu dārzeņu pēc izvēles
2 ēdamkar. ūdens
3-4 ēdamkar. 12% etiķa
250 g Dansukker Ievārījuma cukura
1 ēdamkar. svaiga timiāna


Dārzeņus nomazgā, nomizo un sarīvē. Ūdeni ar etiķi uzvāra. Pievieno dārzeņus, ar blenderi sasmalcina, pievieno cukuru un timiānu. Vāra 4 minūtes.

Nosmeļ putas un pilda tīrās, izkarsētās burciņās. Cieši aizvāko un uzglabā tumšā, vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Marinēti vasaras dārzeņi

Marinēti vasaras dārzeņi

Sastāvdaļas

3 cukini
6 dažādu krāsu paprikas
6 jaunie burkāni
1 neliels ziedkāposts
10 mazi sarkanie sīpoli
1 ķiploks (pēc izvēles)
Mārrutka saknes gabals apm. 5 cm garumā
100 ml sāls

Marinādei
500 ml ūdens
1000 ml etiķa
700 g Dansukker baltā smalkā cukura
15 g sinepju sēklu


Kraukšķīgi dārzeņi, kas labi garšo ar grilētiem ēdieniem.

Dārzeņus noskalo un sagriež gabaliņos. Sīpolu un ķiploku nomizo. Liek visus dārzeņus bļodā un apkaisa ar sāli. Tur ledusskapī 24 stundas. Tad sāli noskalo nost. Ūdeni uzvāra un liek tajā dārzeņus. Vāra dažas minūtes. Papriku un cukini vāra tikai ļoti īsu brīdi. Tad dārzeņus liek siltās, rūpīgi iztīrītās burkās. Marinādes sastāvdaļas liek katliņā un uzvāra. Nosmeļ putas. Uzlej karsto marinādi uz dārzeņiem, aizvāko. Glabā ledusskapī. Var glabāt vairākus mēnešus.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Marinēti citroni

Marinēti citroni

Sastāvdaļas

2 kg ekoloģiski audzētu citronu
1000 ml ūdens
100 g jūras sāls
500 ml baltvīna etiķa
200 g Dansukker baltā cukura
2 lauru lapas
1 kanēļa standziņa
3 ķiploka daiviņas
1tējkar. melno piparu graudu 


Citronus rūpīgi nomazgā un saliek izmazgātās, sterilizētās burkās. Visas marinādes sastāvdaļas katliņā uzvāra, pārlej citroniem un burkas aizvāko. Uzglabā vēsā vietā vismaz 4 nedēļas pirms pasniegšanas.

Citronus var arī sagriezt 4 daļās vai šķēlēs. Šādā veidā tie gūs gatavi ēšanai jau pēc 1 vai 2 nedēļām.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Ķiplokugurķīši

Ķiplokugurķīši

Apmēram 1,5 kg
Sastāvdaļas

15 vidēja izmēra vai 30 mazi gurķīši
1 sīpols
2 svaigi sarkanie čili pipari
10 ķiploku daiviņas

Marinādei
500 ml ūdens
100 ml tīra 24% etiķa vai 200 ml spirta etiķa (12%)
200 g Dansukker baltā cukura
60 g sāls
1 mārrutka sakne


Gurķus rūpīgi nomazgā. Sīpolu nomizo un sagriež šķēlītēs. Noskalo čili, pārgriež uz pusēm un izņem sēklas. Ķiploku nomizo. Izmazgātās, sterilizētās burkās kārto gurķus, sīpolus, ķiplokus un čili.

Marinādes sastāvdaļas katliņā uzvāra, mazliet atdzesē un tad pārlej gurķiem. Katrā burciņā pievieno pa mārrutka saknes gabaliņam. Aizvāko un uzglabā ledusskapī vismaz 4 nedēļas pirms pasniegšanas.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Marinēti ķiršu tomātiņi

Marinēti ķiršu tomātiņi

Apm. 1 kg
Sastāvdaļas

1 kg g ķiršu tomātu
75 g sāls
3-4 zariņi svaiga timiāna

Marinādei
200 ml etiķa (12%)
300 ml ūdens
300 g Dansukker baltā smalkā cukura
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 kanēļa standziņa
5 g smalkās šķēlītēs sagrieztas ingvera saknes
3 krustnagliņas


Tomātus nomazgā, sagriež uz pusēm un pārkaisa tiem sāli. Tur ledusskapī 3-4 stundas. Noskalo sāli un liek tomātus uz dvieļa, lai tie nožūst. Sausos tomātus ievieto siltās, rūpīgi iztīrītās burkās. Pieliek timiānu. Marinādes sastāvdaļas liek katliņā un uzvāra. Nokāš putas. Pārlej marinādi pāri tomātiem, aizvāko un glabā ledusskapī.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Marinēti sīpoli

Marinēti sīpoli

Sastāvdaļas

1 kg nelielu sīpoliņu
2 viendaiviņas ķiploki
5-6 zariņi svaiga timiāna
1 svaigs sarkanais čili
800 ml ābolu sidra
600 ml etiķa
500 g Dansukker baltā smalkā cukura
1 kanēļa standziņa
1 zvaigžņu anīss
10 baltie pipargraudi
1 g sāls


Sīpolus ieliek vārošā ūdenī, tad nolej to nost. Sīpolus noskalo aukstā ūdenī un nomizo. Ķiplokus nomizo un sagriež šķēlītēs. Čili piparu sagriež uz pusēm, atbrīvo no sēklām un sasmalcina. Sīrupu, etiķi, cukuru un garšvielas liek katliņā un uzvāra. Nosmeļ putas. Siltās, sterilizētās burkās kārtām liek sīpolus un ķiplokus, timiānu un čili. Pārlej pāri marinādi. Aizvāko. Uzglabā ledusskapī. Notur nedēļu pirms pasniegšanas.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Marinēts sarkanais kāposts

Marinēts sarkanais kāposts

Sastāvdaļas

1 kg smalki sagriezta sarkanā kāposta
75 g sāls
1 svaigs čili pipars
400 ml baltvīna etiķa
200 ml ūdens
100-150 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
2 g rupju maltu melno piparu
0,5 g maltu krustnagliņu
10 g sasmalcināta svaiga ingvera


Kāpostus kārtām ar sāli liek bļodā un ļauj pa nakti nostāvēties. Tad noskalo sāli nost. Čili piparu nomazgā un atbrīvo no sēklām. Sagriež plānās strēmelēs un pievieno kāpostam. Liek kāpostu masu burkās. Etiķi, ūdeni, sīrupu, piparus, krustnagliņas un ingveru katliņā uzvāra. Ļauj 5 minūtes padzist, tad lej pāri kāpostiem. Aizvāko. Uzglabā ledusskapī. Labi sader ar grilētu cūkgaļu vai vistas gaļu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Marinēti gurķi

Marinēti gurķi

4 porc.
Sastāvdaļas

1 gurķis
100 ml svaigi spiestas citrona sulas
100 ml baltvīna etiķa
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
1 sarkanais sīpols
5 g sakapātu pētersīļu
2 g sāls
1 g rupji maltu melno piparu


Gurķi nomizo, sagriež gareniski uz pusēm un nogriež sēklas. Sagriež 1 cm biezās šķēlītēs. Sīpolu nomizo, sagriež uz pusēm, sagriež šķēlītēs. Gurķi, sīpoli un pētersīļus liek bļodā, kurā iecerēts pasniegt gurķus. Citronu sulu, etiķi un sīrupu samaisa un pārlej pāri dārzeņiem. Ļauj, lai pastāv vismaz stundu pirms pasniegšanas. Labi sader ar grilētu gaļu, it īpaši, ja tā ir pagatavota ar asām garšvielām.

Šo recepti sastādīja

Dansukker