Garšīgie bumbieri

Mēdz teikt, ka ābolus neviens nejauc kopā ar bumbieriem. Vēlaties, lai bumbieri ātri nogatavotos? Pamēģiniet tos salikt papīra turzā kopā ar āboliem.

Saldus, nogatavojušos bumbierus var apēst tāpat un var arī izmantot pīrāgu un kūku cepšanā. Ja vēlaties pagatavot kādu ēdienu no bumbieriem, izvēlieties daļēji nogatavojušos augļus, kuri vēl nav virtuvē paguvuši apvīst. Nenogatavojušos bumbierus ledusskapī var uzglabāt vismaz vienu nedēļu.


Fenheļa un bumbieru marmelāde

Fenheļa un bumbieru marmelāde

1 burciņa 30 minūtes
Sastāvdaļas

2 bumbieri
1 fenhelis
150 ml ūdens
1 citrona sula
250 g Dansukker Ievārījuma cukura


Bumbierus nomazgā, nomizo un sagriež šķēlītēs. Fenheli noskalo, nogriež tā cieto daļu, pārējo sagriež šķēlītēs. Pievieno ūdeni, citrona sulu un vāra 10 minūtes. Pievieno ievārījuma cukuru un vāra vēl 5 minūtes. Ja nepieciešams, nosmeļ putas. Gatavu marmelādi pilda tīrās, izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā tumšā, vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Drupaču kūka ar bumbieriem

Drupaču kūka ar bumbieriem

Apm. 8 porcijas
Sastāvdaļas
150 g sviesta vai margarīna
70 g Dansukker niedru cukura "Demerara"
45 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
120 g kviešu miltu
80 g auzu pārslu
100 g sasmalcinātu lazdu riekstu

500 g nomizotu bumbieru, bez serdēm

Sviests vai margarīns trauka ieziešanai

Katliņā izkausē sviestu vai margarīnu. Noņem no plīts un iemaisa pārējās sastāvdaļas, līdz maisījums līdzinās maizes drupatām. Iesmērē pīrāgu formu ar sviestu vai margarīnu. Bumbierus sagriež šķēlītēs, ievieto formas apakšā un pārlej tos ar maisījumu. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 200°C apmēram 20 minūtes. Pasniedz remdenu ar putukrējumu.

Bumbierus var aizstāt ar āboliem vai citiem augļiem.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Bumbieru kūka ar ruma saldējumu

Bumbieru kūka ar ruma saldējumu

8-10 porcijas
Sastāvdaļas

Saldējumam
4 olu dzeltenumi
100 g Dansukker Baltā smalkā cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
30 ml ruma
1 ml rozīņu
1 ml sasmalcinātu valriekstu (ja vēlas)

Mērcei
100 ml Dansukker Niedru sīrupa
50 ml ruma

Kūkai
300 g mandeļu pastas
150 g sviesta vai margarīna
2 olas
75 g miltu
20 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
4-5 bumbieri

Dekorēšanai
Pūdercukurs


Olu dzeltenumus ar cukuru saputo. Pienu, saldo krējumu un sīrupu uzvāra. Iekuļ saputotās olas siltajā piena maisījumā. Tad visu izspiež caur smalku sietu. Pievieno rumu, rozīnes un riekstus. Apstrādā maisījumu saldējuma mašīnā vai liek to saldētavā vismaz uz 5 stundām, laiku pa laikam apmaisot.

Rumu un sīrupu samaisa un noliek malā līdz pasniegšanai.

Mandeļu pastu sarīvē un iekuļ taukvielā. Pa vienai pievieno olas. Pievieno miltus un vaniļas cukuru, visu maisa, līdz iegūst viendabīgu mīklas masu. Bumbierus nomizo un sasmalcina, iecilā mīklā. Ielej mīklu lielā ietaukotā formā vai 8-10 mazās ietaukotās mīklas formiņās. Krāsns vidusdaļā 200°C mazās formiņas cep aptuveni 20 minūtes, bet lielo formu – aptuveni 35 minūtes. Pirms pasniegšanas viegli pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz remdenu vai aukstu, pievienojot nedaudz ruma saldējuma un ruma mērces.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Vīnā mērcēti bumbieri ar olu krēmu uz sviesta mīklas pamatnes

Vīnā mērcēti bumbieri ar olu krēmu uz sviesta mīklas pamatnes

4 porcijas
Sastāvdaļas

Sviesta mīklai
50 g nesālīta sviesta
20 g Dansukker Farīna cukura
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
35 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
1 olas dzeltenums
5 g kakao pulvera
60 g kviešu miltu
30 g kartupeļu cietes

Olu krēmam
3 olu dzeltenumi
100 ml piena
100 ml trekna saldā krējuma
30 g Dansukker pūdercukura
15 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
35 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
10 g kartupeļu cietes

4 bumbieri
300 ml sausa baltvīna
60 g Dansukker pūdercukura
Dzeltenā pārtikas krāsa (pēc izvēles)

Dekorēšanai
Citronmētras


Visas sviesta mīklas sastāvdaļas liek kopā un maisa, līdz iegūst viendabīgu konsistenci. Liek ledusskapī uz pusstundu. Izņem no ledusskapja un sarullē ruletē, ko sagriež 3 cm biezās šķēlēs. Uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru, liek vienu šķēli, tai apkārt citas šķēles tā, lai izveidotos puķe. Tādā pašā veidā saliek vēl trīs puķes. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 175°C apm. 10 minūtes. Olu krēma sastāvdaļas liek katliņā ar biezu dibenu un uz lēnas uguns vāra, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezē. Noliek atdzist. Bumbierus nomizo, nogriež apakšējo galiņu, bet kātiņu atstāj klāt. Liek katlā, pārlej ar vīnu, uzkaisa pūdercukuru un, ja izvēlas, pārtikas krāsu. Uzliek vāku un uz lēnas uguns nedaudz pavāra, tā, lai bumbieri paliek stingri. Atstāj atdzist ar visu šķidrumu. Tad izņem bumbierus un ļauj notecēt šķidrumam. Mīklas puķes saliek uz šķīvjiem un virsū uzliek bumbierus. Dekorē ar citronmētrām. Pasniedz ar olu krēmu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Bumbieru saldējums ar riekstu krēma un karameļu mērci

Bumbieru saldējums ar riekstu krēma un karameļu mērci

6-8 porcijas
Sastāvdaļas

400 ml ūdens
300 g Dansukker baltā smalkā cukura
100 ml svaigi spiestas citronu sulas
750 g bumbieru
4 olu dzeltenumi
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
Zaļā pārtikas krāsviela (pēc izvēles)

Mērcei
200 ml saldā krējuma
100 g Dansukker niedru cukura "Demerara"
100 ml Dansukker Niedru sīrupa
1 g sāls
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 g riekstu krēma

Dekorēšanai
Ogas


Ūdeni kopā ar cukuru un citrona sulu uzvāra. Bumbierus pārgriež uz pusēm, izņem serdes, liek sīrupā un vāra apmēram 15 minūtes, tad ļauj atdzist un izberž caur sietu.

Olu dzeltenumus saputo kopā ar cukuru. Pienu kopā ar krējumu un sīrupu uzvāra. Siltu piena maisījumu pievieno olu maisījumam un izkāš caur sietu. Pievieno bumbieru biezeni, vaniļas cukuru un, ja vēlas, arī dažus pilienus zaļās pārtikas krāsvielas. Masu sastrādā ar saldējuma mašīnu vai arī atstāj saldētavā uz vismaz 5 stundām, ik pa laikam apmaisot.

Visas mērces sastāvadaļas, izņemot riekstu krēmu, uzvāra un karsē, līdz masa sabiezē. Pievieno riekstu krēmu un maisa, līdz tas izšķīst.

Saldējumu kārto trauciņos un pārlej ar mērci.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Bumbieri konjaka un riekstu mērcē

Bumbieri konjaka un riekstu mērcē

4 porc.
Sastāvdaļas

4 stingri bumbieri
1000 ml ūdens
250 g Dansukker baltā smalkā cukura
150 ml bumbieru konjaka „Xante”
150 ml saldā krējuma
50 g sasmalcināti lazdu rieksti.
30 ml bumbieru konjaka „Xante”
2 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu


Ūdeni kopā ar cukuru uzvāra. Bumbierus nomizo, pārgriež uz pusēm, izgriež serdes. Liek bumbieru pusītes sīrupā un vāra uz lēnas uguns, līdz tie sāk palikt mīksti. Izņem bumbierus ārā ar caurumotu karoti. Liek bļodā un pārlej pāri bumbieru konjaku. Sīrupu vāra, līdz tilpums samazinās līdz apm. 300 ml. Ļauj sīrupam atdzist, tad pārlej pāri bumbieru pusītēm. Liek ledusskapī un ļauj nostāvēties līdz nākamajai dienai. Saldo krējumu puto, līdz veidojas mīkstas putu galotnītes. Iemaisa riekstus un konjaku. Pasniedz ar atdzisušajām bumbieru pusītēm.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Upeņu ievārījums ar bumbieriem un kanēli

Upeņu ievārījums ar bumbieriem un kanēli

apm. 1 l
Sastāvdaļas

1 l upeņu
2 lieli bumbieri
50 ml ūdens
600 ml Dansukker baltā smalkā cukura
1 kanēļa standziņa


Upenes notīra un noskalo. Bumbierus nomizo uz sagriež gabaliņos. Ieliek visas sastāvdaļas katlā, samaisa un, nepārtraukti maisot, vāra uz mērenas uguns apmēram 15 minūtes, nosmeļot putas. Tad pieber cukuru un vāra vēl 5 minūtes. Iepilda ievārījumu karstās, tīrās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Bumbieri ar timiānu

Bumbieri ar timiānu

4 porc.
Sastāvdaļas

1 sīpols
4 bumbieri
25 g sviesta vai margarīna
15 ml svaigi spiestas citrona sulas
2-3 zariņi timiāna
50 g Dansukker baltā smalkā cukura
2 g sāls
1 g rupji maltu melno piparu


Sīpolu un bumbierus nomizo, pārgriež uz pusēm un sagriež šķēlītēs. Pannā izkausē sviestu vai margarīnu un liek cepties sīpolu un bumbierus. Cep dažas minūtes, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno citronu sulu, timiāna zariņus, cukuru, sāli un piparus. Vāra uz nelielas uguns, līdz bumbieri ir mīksti. Uzglabā ledusskapī. Pasniedz siltus, remdenus vai aukstus ar vistas vai jēra gaļu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker