Gardie vasaras pīrāgi

Gardie vasaras pīrāgi – tik garšīgi un vienkārši pagatavojami. Turklāt šajā pīrāgā lieliski iederas gandrīz visas vasaras ogas un augļi. Izmanto visu, ko piedāvā augļu dārzs, un cep vasaras pīrāgu no pašas iegūtās ražas. Pasniedz kopā ar vaniļas saldējumu vai putukrējumu.


Šokolādes, laima un aveņu krēmkūka

Šokolādes, laima un aveņu krēmkūka

Apmēram 12 šķēles 1 stunda + 3 trīs stundas ledusskapī
Izgaršo laima pīrāgu ar šokolādes un aveņu krēma garšu! Laima pīrāgu var dažādot pēc patikas un garšas vēlmēm. Šim laima pīrāgam ir sulīga šokolādes pamatne un atspirdzinošs aveņu krēms.
Sastāvdaļas

Šokolādes pamatnei
150 g sviesta
75 g Dansukker pūdercukura
4 ēdamkar. kakao pulvera
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
210 g kviešu miltu
1 olas dzeltenums

Laima pildījumam
4 olu dzeltenumi
320 g skābā krējuma
75 g Dansukker pūdercukura
1,5 ēdamkar. kukurūzas miltu
0,5 laima miziņas
2 laimu sula

Aveņu krēmam
250 g aveņu
1 ola
120 g Dansukker Ievārījuma cukura
25 g sviesta istabas temperatūrā

Dekorēšanai
svaigas avenes


Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.

Aukstu sviestu sadrupina un sastrādā ar pārējām mīklas sastāvdaļām. Mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un noliek vēsumā uz 20 minūtēm. Atdzisušu mīklu izrullē un izklāj garenā cepamformā, 13 x 36 cm izmēros.

Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 10 minūtes. Tikmēr sagatavo pildījumu, sakuļot visas sastāvdaļas vijīgā masā.

Pildījumu pārlej pamatnei un liek atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 15-20 minūtēm. Kad izcepies, izņem no cepeškrāsns un atstāj atdzist.

Kūkas sagatavi novieto ledusskapī uz vismaz trīs stundām. Tikmēr sagatavo aveņu krēmu. Avenes iz berž cauri sietam. Olas sakuļ un iemaisa aveņu masā. Vēlreiz visu izberž cauri sietam. Pievieno ievārījuma cukuru un maisot vēnām uzvāra (2-3 minūtes).

Krēmu noņem no uguns un ievieno sviestu. Bļodu ar maisījumu ievieto aukstā ūdens peldē un ar elektrisko putotāju kuļ, līdz maisījums atdzisis. Pārlej tīrā stikla burciņā un novieto vēsumā.

Pirms pasniegšanas krēmu pārsmērē kūkai un rotā ar avenēm.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Ērkšķogu pīrādziņi

Ērkšķogu pīrādziņi

Apmēram 20 gab. 1,5 stundas
Svinībām pagatavo mini pīrāgus vienas porcijas lielumā. Kopā ar ērkšķogu marmelādi mini pīrāgi bez šaubām gūs atzinību viesu starpā.
Sastāvdaļas

Mīklai
300 g sviesta
150 g Dansukker pūdercukura
420 g kviešu miltu
1 šķipsniņa sāls
1 ola

Ērkšķogu ievārījumam
500 g ērkšķogu
500 g Dansukker Ievārījuma cukura
1 kanēļa standziņa


Aukstu sviestu sadrupina un sastrādā ar pūdercukuru un miltiem. Pievieno šķipsniņu sāls. Uz iemiltotas virsmas mīklu samīca, ietin pārtikas plēvē un novieto ledusskapī uz 30 minūtēm.

Sagatavo ievārījumu. Ērkšķogām notīra kauslapiņas, liek katliņā un uzkarsē līdz vārīšanas temperatūrai. Savārītās ogas blenderī sasmalcina, pievieno cukuru un kanēļa standziņu. Vēlreiz visu uzvāra (10 minūtes).

Ja nepieciešams, nosmeļ putas. Lej tīrās, izkarsētās burciņās, aizvāko un uzglabā vēsumā.

Cepeškrāsni noregulē uz 185°C. Atdzisušo mīklu uz iemiltotas virsmas izrullē ļoti plānā kārtā (1 mm). Izspiež 20 aplīšus 7 cm diametrā. Katru aplīti iekārto mafinu formas “groziņā” un pārsmērē ar izkausētu sviestu.

Groziņos liek ērkšķogu ievārījumu. No miklas izspiež apaļus “vāciņus”, katru 6 cm diametrā. Aizvāko  groziņus.

Cep krāsns vidējā daļā apmēram 17-20 minūtes. Atdzesē. Pasniedz ar vaniļas saldējumu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Laima pīrāgs

Laima pīrāgs

Apmēram 12 šķēles 1 stunda + 3 trīs stundas ledusskapī
Dekorē skābeno laima pīrāgu ar svaigām zemenēm. Laims un zemenes - brīnišķīgas vasaras desertu garšas.
Sastāvdaļas

Saldajai mīklai
150 g sviesta
75 g Dansukker pūdercukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
210 g kviešu miltu
1 olas dzeltenums

Laima pildījumam
4 olas dzeltenumi
320 g skābā krējuma
75 g Dansukker pūdercukura
1,5 tējkar. kukurūzas cietes
0,5 citrona sulas
2 laimu sula

Garnējumam
Svaigas zemenes
1 laima sula


Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.

Sviestu sadrupina un iemaisa pārējās mīklas sastāvdaļas. Mīklu samīca uz iemiltotas virsmas. Mīklu saveļ klaipiņā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Atdzisušu izklāj taisnstūra cepamformas pamatnē (13x36 cm). Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes.

Sagatavo pildījumu: visas sastāvdaļas sakuļ viendabīgā masā.

Pildījumu pārlej mīklas pamatnei un turpina cept vēl 15-20 minūtes. Atdzesē.

Liek ledusskapī uz vismaz 3 stundām. Dekorē ar svaigām avenēm un rīvētu laima miziņu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Pilngraudu plācenis ar laima un rabarberu garnējumu

Pilngraudu plācenis ar laima un rabarberu garnējumu

Apmēram 12 porcijas 1 stunda + 3 trīs stundas ledusskapī
Vai vēlies, lai laima pīrāgs būtu sātīgāks? Šis laima pīrāgs ar pilngraudu pamatni un rabarberu garnējumu būs tieši tāds! Svaiga un atspirdzinoša alternatīva pēcpusdienas kafijas pauzei.
Sastāvdaļas

Pilngraudu pamatnei
150 g sviesta
75 g Dansukker pūdercukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
150 g pilgraudu miltu
60 g kviešu miltu
1 olas dzeltenums

Laima pildījumam
4 olu dzeltenumi
320 g skābā krējuma
75 g Dansukker pūdercukura
1,5 ēdamkar. kukurūzas miltu
0,5 laima miziņas
2 laimu sula

Marinētiem rabarberiem
2 rabarberu kāti
200 g zemeņu
95 g Dansukker gaišā Muskovado cukura
0,5 laima miziņa


Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.

Aukstu sviestu sadrupina un sastrādā ar pārējām mīklas sastāvdaļām. Mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un noliek vēsumā uz 20 minūtēm. Atdzisušu mīklu izrullē un izklāj garenā cepamformā, 13 x 36 cm izmēros.

Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 10 minūtes. Tikmēr sagatavo pildījumu, sakuļot visas sastāvdaļas vijīgā masā.

Pildījumu pārlej pamatnei un liek atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 15-20 minūtēm. Kad izcepies, izņem no cepeškrāsns un atstāj atdzist.

Kūkas sagatavi novieto ledusskapī uz vismaz trīs stundām. Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos. Zemenēm noņem kauslapiņas un arī sagriež gabaliņos. Pievieno muskovado cukuru  un atstāj uz 30 minūtēm savilkties.

Pirms pasniegšanas kūku dekorē ar marinētajiem rabarberu gabaliņiem.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Groziņi ar vaniļas krēmu un svaigām ogām

Groziņi ar vaniļas krēmu un svaigām ogām

12 gab. 2 stundas
Sastāvdaļas

Cepuma pamatnei
300 g kviešu vai mandeļu miltu
120 g Dansukker pūdercukura
125 g sviesta
1 citrona miziņa
1 olas dzeltenums
4-6 ēdamkar. ledus auksta ūdens

Vaniļas krēmam
500 ml piena
3 ēdamkar. Dansukker vaniļas cukura
1 tējkar. vaniļas pulvera
90 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
6 olu dzeltenumi
3 ēdamkar. kukurūzas miltu
50 g mīksta sviesta

Dekorēšanai svaigas ogas un Dansukker pūdercukurs


Cepuma pamatnes pagatavošana
Miltus, cukuru un sviestu sastrādā drupanā mīklā.  Pievieno sarīvētu citrona miziņu. Iemaisa olu dzeltenumus. Pa ēdamkarotei pievieno ūdeni, līdz mīkla kļūst vijīga. Izveido bumbu, ietin plēvē un atstāj uz stundu vēsumā.  Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C. Mīklu izrullē, izklāj kēksu formiņās vai iespiež riekstiņu formiņās. Cep aptuveni 10-12 minūtes. Atdzesē un izņem no formiņām. Uzmanīgi! Ja izmanto mandeļu miltus, tad cepums būs ļoti trausls. Cepumus piepilda ar vaniļas krēmu un dekorē ar ogām un pūdercukuru.

Vaniļas krēma pagatavošana
Pienu uzvāra un pievieno vaniļas cukuru un pulveri. Olu dzeltenumus ar cukuru un kukurūzas miltiem sakuļ čaganā masā. Turpinot kulšanu, lēnām pievieno karsto pienu. Maisījumu lej atpakaļ katliņā un maisot turpina karsēt, līdz masa sabiezē. Vaniļas krēmu noņem no plīts un pārliek bļodā. Pievieno sviestu un turpina maisīt, līdz tas izkusis. Ledusskapī atdzesē.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Kazeņu koblers

Kazeņu koblers

6-8 porcijas
Sastāvdaļas

Virspusei
200 ml miltu
250 ml Dansukker brūnā cukurniedru cukura
1 tējkar. cepamā pulvera
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
2 olas

Ogu pildījumam
0,5 – 1 kg kazeņu vai citu ogu pēc izvēles
2 ēdamkar. kartupeļu cietes
100 ml Dansukker brūnā cukurniedru cukura

125 g izkausēta sviesta


Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 °C.

Gatavo virskārtu. Miltus, cukuru, cepamo pulveri un pusi no olām ar rokām samaisa drupanā mīklā. Ja nepieciešams, pievieno vairāk olu.

Gatavo pildījumu. Ogas ar kartupeļu cieti un cukuru uzmanīgi samaisa.

Ogas kārto formiņās, pārkaisa ar drupačām un pārlej ar izkausētu sviestu. Cep cepeškrāsnī apmēram 30-35 minūtes, līdz virskārta ir zeltaini brūna. Mazliet atdzesē un pasniedz ar vaniļas krēmu vai biezu jogurtu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Vasaras torte

Vasaras torte

6-8 porcijas
Sastāvdaļas

Mīklai
180 g miltu
50 g Dansukker pūdercukura
125 g sviesta vai margarīna
1olas dzeltenuma

Pildījumam
500 ml saldā krējuma
100 ml svaigi spiestas citrona vai laima sulas
90 g Dansukker pūdercukura 25-35 g kartupeļu cietes

Dekorēšanai
500 g ogas pēc izvēles

Pasniedz kopā ar putukrējumu 


Mīklas sastāvdaļas sastrādā un izklāj cepamajā kūkas formā. Atstāj saldētavā uz 30 minūtēm. Cep 20 minūtes cepeškrāsns vidējā daļā 175°C temperatūrā, tad ļauj atdzist.
Pildījuma sastāvdaļas samaisa katliņā un vāra, līdz masa sāk biezēt. Atdzesē un pārlej kūkas pamatnei. Nolīdzina kūkas maliņas, dekorē ar svaigām ogām un pasniedz kopā ar putukrējumu.

Ar šo recepti var pagatavot arī mazos ogu groziņus.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Melleņu pīrāgs

Melleņu pīrāgs

6-8 porcijas
Sastāvdaļas

270 g kviešu miltu
150 g sviesta
15 g Dansukker baltā smalkā cukura
2 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1/2 g sāls
3 olu dzeltenumi
15 ml ūdens

Pildījumam
3 olu baltumi
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
500 g melleņu vai zileņu

Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs


Mīklas sastāvdaļas enerģiski samaisa kopā. Mīklu izspiež veidnē ar noņemamām malām. Sakuļ olu baltumus stingrās putās. Pievieno cukuru un ogas. Pārliek pāri kūkas pamatnei un cep cepeškrāsns vidusdaļā 175°C apmēram 45 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. Pēc vēlēšanās var pasniegt ar vieglu putukrējumu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Jāņogu drumstalu kūka

Jāņogu drumstalu kūka

6 porc.
Sastāvdaļas

500 g jāņogu
100 g Dansukker Ievārījuma cukura
5 g kartupeļu cietes

Mīklas maisījumam

60 g auzu pārslu
60 g kviešu miltu
75-100 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

125 g sviesta vai margarīna

Sviests vai margarīns veidnes ietaukošanai


Ogas noskalo un pārlasa. Izber uz dvieļa un ļauj nožūt.

Mīklas maisījuma sausās sastāvdaļas samaisa bļodā. Pievieno sviestu vai margarīnu un maisa, līdz iegūst drupanu konsistenci.

Ietauko cepešplīts veidni. Ogas samaisa ar Ievārījuma cukuru un kartupeļu cieti un ievieto veidnē. Pārkaisa pāri mīklas maisījumu. Cep krāsns vidusdaļā 225°C apmēram 20 minūtes.

Pasniedz remdenu ar olu krēmu, vaniļas saldējumu vai viegli uzputotu krējumu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Plūmju torte

Plūmju torte

Apm. 10 porc.
Sastāvdaļas

Mīklai
125 g mīksta sviesta vai margarīna
180 g kviešu miltu
25 g Dansukker niedru cukura "Demerara"
30 ml ūdens

Pildījumam
150 g izlobītu mandeļu
140 g Dansukker smalkā baltā cukura
2 olas
300 ml trekna skābā krējuma
norīvēta citrona miziņa no puscitrona
500 g svaigu plūmju

Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs


No sviesta vai margarīna, cukura un ūdens pagatavo vienmērīgu mīklu. Ievieto mīklu ietaukotā pīrāga formā (aptuveni 28 cm diametrā), izveidojot arī sānu maliņas. Caurdursta ar dakšiņu un atdzesē 30 minūtes.

Mandeles smalki samaļ. Sajauc kopā visas pildījuma sastāvdaļas un ielej mīklas pamatnē. Plūmes sadala uz pusēm, izņem kauliņus un ievieto pildījumā. Cep cepeškrāsns apakšējā daļā 225°C apmēram 30 minūtes. Pasniedz remdenu ar olu krēmu, saldējumu vai putukrējumu. Pirms pasniegšanas nedaudz pārber ar pūdercukuru.

Plūmes var aizstāt ar citiem augļiem vai ogām.

Šo recepti sastādīja

Dansukker