Valentīns klāj svētku galdu

Visu mīlētāju diena ir katra diena visa gada garumā. Bet tieši 14. februārī mīlestībai ir atvēlēta īpaša vieta. Tad ir viespiemērotākais laiks pagatavot īpaši baudāmu ēdienu pagatavošanai. Šeit sakopotas iedvesmojošas receptes mīlestības pilnām ēdienreizēm kopā ar sev tuvajiem un mīļajiem cilvēkiem. Tās var pagatavot arī jebkurā citā dienā!


Valentīndienas pīrādziņi

Valentīndienas pīrādziņi

14-16 gab. 1,5 stundas
Sastāvdaļas

Mīklai
100 g sviesta
150 g kviešu miltu
2 ēdamkar. Dansukker pūdercukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura

Pildījumam
100 g piena šokolādes
mazi zefīriņi

Dekorēšanai
olas baltums
Dansukker nerafinētais niedru cukurs
Kociņi


Cepeškrāsni noregulē uz 200°C.

Visas mīklas sastāvdaļas ātri sastrādā viendabīgā masā un noliek uz 30 minūtēm “atpūsties” vēsumā.

Šokolādi sakapā. Zefīrus sagriež sīkos gabaliņos.

Galda virsmu pārkaisa ar miltiem. Mīklu izveltnē apmēram 4 mm biezā loksnē. Izspiež sirds formas cepumiņus un novieto tos uz cepampapīra. Pārsmērē ar saputotu olas baltumu. Pusi no cepumiem pārkaisa ar šokolādes drumstalām un zefīru gabaliņiem.

Atlikušos cepumus pārliek pāri un ar dakšiņu aizspiež pīrādziņu maliņas. Katrā pīrādziņā ievieto kociņu un pārsmērē ar olas baltumu. Pārkaisa ar nerafinēto cukurniedru cukuru.

Cep cepeškrāsnī  apmēram 8-10 minūtes, tad atdzesē.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Cepumiņi ar šokolādes glazūru

Cepumiņi ar šokolādes glazūru

30-35 gab. 1 stunda
Sastāvdaļas

100 g sviesta
75 g Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
2 ēdamkar. piena
150-180 g kviešu miltu
30 g mandeļu
30 g lazdu riekstu

Dekorēšanai
250 g tumšās šokolādes
Rieksti


Sviestu ar brūno, vaniļas un Muscovado cukuru saputo. Iekuļ arī pienu un miltus.

Mandeles un lazdu riekstus sakapā un pievieno maisījumam. Novieto uz 30 minūtēm vēsumā “atpūsties”.

Galda virsmu pārkaisa ar miltiem. Mīklu izveltnē 2 mm biezā loksnē. Ar formiņas palīdzību izspiež sirsniņas un uz 20 minūtēm novieto saldētavā.

Izkausē tumšo šokolādi. Sirsniņas iemērc izkausētajā šokolādē un pārkaisa ar sakapātiem riekstiem. Noliek ledusskapī sastingt.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Aveņu sirsniņas

Aveņu sirsniņas

25-30 gab. 1,5 stundas
Sastāvdaļas

Saldajai mīklai
175 g auksta sviesta
300 g kviešu miltu
120 g Dansukker baltā cukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
1 olas dzeltenums
1-2 tējkar. ūdens

Sviesta krēmam
75 g sviesta istabas temperatūrā
200 g Dansukker pūdercukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura

Aveņu želeja
100 g saldētu aveņu
100 g Dansukker želejas cukura Multi


Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.

Sviestu un miltus virtuves kombainā sastrādā, līdz masa sāk veidot kunkuļus. Pievieno parasto un vaniļas cukuru, olas dzeltenumus un ūdeni. Mīklu uz 30 minūtēm noliek vēsumā “atpūsties”.

Tikmēr pagatavo sviesta krēmu un aveņu želeju. Sviestu, pūdercukuru un vaniļas cukuru sakuļ mīkstās putās. Avenes notīra un uzkarsē kopā ar želejas cukuru līdz vārīšanās temperatūrai. Pārlej citā traukā un atstāj atdzist.

Mīklu izveltnē 4 mm biezā loksnē. Ar formītēm izspiež sirsniņas un pārliek uz cepampapīra. Pusei sirsniņu viducī izspiež caurumiņu mazākas sirsniņas vai aplīša formā.

Cepumiņus cep cepeškrāsnī apmēram 8-10 minūtes. Uzmanīgi seko, lai nepārceptos. Atdzesē.

Kad cepumi pilnīgi atdzisuši, pildītajiem cepumiņiem pārklāj plānu sviesta krēma kārtiņu. Vidū liek aveņu želeju. Pāri pārliek cauro cepumiņu. Uzglabā slēgtā traukā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Zemeņu kēksiņi ar zemeņu glazūru

Zemeņu kēksiņi ar zemeņu glazūru

16 lieli vai 24 mazi kēksiņi 1 stunda
Sastāvdaļas

Kēksiņiem
200 g izkausēta sviesta
4 olas
270 g  Dansukker Ekoloģiskā cukura
2 ēdamkar. Dansukker Vaniļas cukura
200 ml  piena
1 citrona miziņa
360 g miltu
2 tējkar. cepampulvera
1 šķipsniņa sāls
100 g svaigu zemeņu

Glazūrai
200 g sviesta istabas temperatūrā
300 g Dansukker pūdercukura
2 ēdamkar. kaltētu zemeņu pulvera
300 g krēmsiera
0,5 citrona sulas
3 ēdamkar. Zemeņu ievārījuma


Kēksiņiem
Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 °C. Izkausē sviestu. Olas ar cukuru sakuļ mīkstās putās. Iecilā izkausēto sviestu, pienu un sakapātu citrona miziņu. Miltus, sodu un sāli samaisa un caur sietu iesijā mīklā. Kēksiņu pannā izkārto papīra formiņas un vienmērīgi piepilda tās ar mīklu. Kēksiņus cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes vai, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Gatavību pārbauda ar irbulīti – iedurot tam nepielīp mīkla. Pirms pasniegšanas kēksiņus dekorē ar zemeņu glazūru.

Glazūrai
Sviestu, izsijātu pūdercukuru un zemeņu pulveri sakuļ. Pievieno krēmsieru un citrona sulu. Iecilā zemeņu ievārījumu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Šokolādes un aveņu bumbiņas

Šokolādes un aveņu bumbiņas

Apmēram 40 gab.
Sastāvdaļas

175 g sviesta istabas temperatūrā
180 g  Dansukker tumšā Muscovado cukura
2 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
3 ēdamkar. kakao pulvera
50 g tumšās šokolādes, drupinātas
210 g  auzu pārslu
1 ēdamkar. konjaka vai ābolu sulas
2 ēdamkar. saldētu, drupinātu aveņu

Dekorēšanai
100 g izkausētas tumšās šokolādes
Saldētas, drupinātas avenes


Mīkstu sviestu un cukuru sakuļ viendabīgā masā. Pievieno kakao pulveri, šokolādes skaidiņas, auzu pārslas un konjaku vai ābolu sulu. Beigās pievieno saldētas, drupinātas avenes.

No masas veido bumbiņas, iemērc katru izkausētā šokolādē, novieto uz cepampapīra un dekorē ar drupinātām, saldētām avenēm.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Šokolādes muss ar kazeņu biezeni

Šokolādes muss ar kazeņu biezeni

8 porcijas
Sastāvdaļas

Kazeņu biezenis
250 g kazeņu
95 g  Dansukker želejas cukura “Multi”

Šokolādes muss
100 g tumšās šokolādes (70%)
2 ēdamkar. Dansukker pūdercukura
3 ēdamkar. Dansukker Cukurniedru sīrupa
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
1 olas dzeltenums
200 ml  saldā krējuma


Biezeņa ogas un cukuru katliņā vāra 5 minūtes, tad atdzesē.
Šokolādi sadrupina un izkausē mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē.
Cukuru, sīrupu, sīrupu un olas dzeltenumu iemaisa izkausētajā šokolādē un atdzesē.
Saldo krējumu saputo un ¾ krējuma pievieno šokolādes maisījumam. Pēc tam pievieno arī atlikušo putukrējumu.
Dažas ogas no kompota iemaisa šokolādes masā, bet pārējās atstāj dekorēšanai.
Musu kārto saldējuma trauciņos un ledusskapī atdzesē vismaz 1 stundu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Baltās šokolādes trifeles ar zemenēm un kardamonu

Baltās šokolādes trifeles ar zemenēm un kardamonu

Apmēram 25 gab.
Sastāvdaļas

200 g baltās šokolādes
100 ml saldā krējuma
50 ml zemeņu biezeņa
2 tējkar. malta kardamona
2 ēdamkar. Dansukker Dzidrā sīrupa

Dekorēšanai
100 g izkausētas baltās šokolādes
kaltētas zemenes
drupināts kardamons


Šokolādi sadrupina. Saldo krējumu ar zemeņu biezeni un cukura sīrupu uzvāra. Silto krēmu pārlej šokolādei, samaisa viendabīgā masā un atstāj uz 4 stundām sabiezēt.
No masas veido apaļas bumbiņas, katru iemērc izkausētā baltajā šokolādē un dekorē ar drupinātu kardamonu vai zemeņu drumstalām.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Panna cotta ar laimā marinētām ogām

Panna cotta ar laimā marinētām ogām

8 porcijas
Sastāvdaļas

Panna cotta
400 ml saldā krējuma
95 g Dansukker želejas cukura “Multi”
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura

Marinētas ogas
200 g ogu pēc izvēles
1 laima sula un miziņa
40 g  Dansukker Demerara cukura
2 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura


Saldo krējumu, želejas cukuru un vaniļas cukuru uzvāra (30 sekundes), salej mazos trauciņos un atdzesē.
Ogas noskalo, pievieno cukuru, vaniļas cukuru un laima sulu un rīvētu miziņu. Atstāj, līdz cukurs izšķīdis.
Pirms pasniegšanas ogu mērci pārlej desertam.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Šokolādes trifeļu kūkas

Šokolādes trifeļu kūkas

Apmēram 20
Sastāvdaļas

Kūkām
50 g šķidrā margarīna
2 olas
200 g Dansukker Muscovado cukura
180 g kviešu miltu
10 g cepamā pulvera
15 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml ūdens

Trifeļu masai
225 g tumšās šokolādes
150 ml saldā krējuma
100 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
200 g sviesta vai margarīna

Glazūrai
125 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
15 ml ūdens
5 ml eļļas vai šķidrā margarīna

Dekorēšanai
60 g Dansukker pūdercukura
10 ml ūdens
1 piparmētru eļļas piliens
Sarkanā pārtikas krāsviela


Puto Muscovado cukuru un olas, līdz iegūst gaisīgas putas. Samaisa miltus ar cepamo pulveri, iecilā olu putās. Iemaisa margarīnu un ūdeni. Ielej mīklu ietaukotā un ar miltiem izkaisītā cepampannā apmēram pusotra litra tilpumā. Cep krāsns apakšējā daļā 175°C apmēram 40 minūtes. Iedurot kociņu pārbauda, vai kūka ir pilnībā izcepusies.

Šokolādi, saldo krējumu un pūdercukuru katliņā samaisa un uz lēnas uguns karsē, līdz masa sabiezē. Iemaisa taukvielu, sakuļ. Atdzesē.

Samaisa kopā glazūras sastāvdaļas.

No kūkas nogriež 10 šķēles. Salipina kopā pa divām kārtām ar trifeļu masas palīdzību. Katru dubultšķēli sagriež 4 gabalos. Apkaisa ar pūdercukuru. Ar konditorejas uzgali virspusē uzzīmē trifeļu masas aplīti. Dekorēšanas sastāvdaļas samaisa kopā un uzliek uz kūkas aplīša viducī.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Miniatūras krēmsiera kūciņas ar gaisīgu aveņu pildījumu

Miniatūras krēmsiera kūciņas ar gaisīgu aveņu pildījumu

12 kēksu formiņas 1,5 stunda
Sastāvdaļas

Pamatnes sastāvdaļas
8 Digestive cepumi
25 g kausēta sviesta
1 ēdamkar. Dansukker Farīna cukura

Aveņu pildījumam
150 g aveņu
2 ēdamkar. Dansukker pūdercukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura

Siera masas pildījumam
135 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
1 ēdamkar. miltu
400 g krēmsiera
1 tējkar. rīvētas citrona miziņas
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
2 lielas olas
2 ēdamkar. saldā krējuma


Cepškrāsni uzkarsē līdz 175°C.

Cepumus sasmalcina un sajauc ar sviestu un Farīna cukuru. Masu sadala 12 kēksu formiņās un izlīdzina. Cep cepeškrāsnī 5 minūtes 175°C.

Sablendē avenes, pūdercukuru un vaniļas cukuru. Masu izberž caur smalku sietu, lai atbrīvotos no aveņu kauliņiem.

Sajauc miltus, gaišo Muscovado un vaniļas cukurus, pievieno krēmsieru un citrona miziņu, kārtīgi izmaisa, līdz masa kļūst viendabīga. Pa vienai pievieno olas un rūpīgi izmaisa. Iemaisa saldo krējumu.

Gatavo masu sadala 12 kēksu formiņās. Katrā formiņā ar aveņu biezeni uzzīmē apli un ar kociņu papildina zīmējumu. Cep 175 °C ,15 – 20 minūtes.

Kūciņas atdzesē istabas temperatūrā. Kad atdzisušas, liek ledusskapī, lai pasniegtu patīkami vēsas. Dekorē ar svaigām avenēm.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Apelsīnu sirsniņas

Apelsīnu sirsniņas

Apm. 20 gab.
Sastāvdaļas

150 g sviesta vai margarīna
300 g kviešu miltu
100 g Dansukker pūdercukura
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 olas dzeltenums

Pildījumam
2 olas
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
2,5 ēd. kar. kviešu miltu
1 ēd. kar. apelsīnu sulas koncentrāta

Garnējumam
Dansukker pūdercukurs


Traukā sajauc mīklai paredzētās sausās sastāvdaļas. Pievieno taukvielas un olas dzeltenumu un uz 1 stundu ieliek mīklu ledusskapī. Iespiež mīklu ar taukvielām ieziestās sirdsveida formiņās. Cep cepeškrāsnī 200°C aptuveni 6 minūtes. Šajā laikā sajauc pildījuma sastāvdaļas. Iegūto masu sadala un iepilda formiņās virsū apceptajai mīklai. Turpina cept cepeškrāsnī vēl 5–7 minūtes. Ļauj atdzist un tad izņem no formiņām. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Bezē sirsniņas

Bezē sirsniņas

Sastāvdaļas

Bezē
3 olu baltumi (100 ml)
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
½ ml etiķa esences

Pildījumam
200 g svaigu vai saldētu ogu
100 g putukrējuma
100 g vājpiena biezpiena
1 ēd. kar. Dansukker želejas cukura „Multi”
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Garnējumam
1 ēd. kar. Dansukker pūdercukura
Augļi vai ogas


Uzstāda cepeškrāsns temperatūru uz 100°C. Uz cepamā papīra otras puses uzzīmē aptuveni 10 cm lielas sirsniņas, trīs katram cepumam. Iezīmētās vietas ieziež ar taukvielām un apkais ar miltiem. Saputo olu baltumus, etiķa esenci un pusi no cukura baltā un mīkstā masā. Uzmanīgi iemaisa to atlikušajā cukurā. Ieklāj un izlīdzina maisījumu ieziestajos un ar miltiem apkaisītajos laukumos. (Atlikušo maisījumu var izmantot vienkāršu bezē cepumu pagatavošanai.) Cep cepeškrāsnī aptuveni 45 minūtes. Ļauj atdzist. Saputo putukrējumu, želejas cukuru un vaniļas cukuru cietā masā. Iemaisa ogas un vājpiena biezpienu putukrējumā. Liek pildījumu starp bezē tieši pirms pasniegšanas (ja vēlas sagatavot cepumus jau iepriekš, var apsmidzināt bezē ar kausētu šokolādi tā, lai tā nesajaucas ar pildījumu; izvēloties balto šokolādi, tas nebūs pamanāms). Garnē cepumus ar augļiem vai ogām un apkaisa tās ar pūdercukuru.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Citas Valentīndienas receptes atrodas šeit »