Mājās gatavoti saldumi

Lieldienas ir gan lielu, gan mazu gardēžu svētki, un visi gardumi būs pašu pagatavoti. Pieaugušajiem pie kafijas pasniedziet olu liķiera trifeles, bet bērnus ieprieciniet ar Lieldienu konfektēm.


Lieldienu olas ar kokosriekstu

Lieldienu olas ar kokosriekstu

16 gab. 1,5 stundas
Sastāvdaļas

50 g sviesta
120-140 g kokosrieksta pārslu
90 g Dansukker pūdercukura
70 g Dansukker Dzidrā sīrupa
50 ml saldā krējuma

Dekorēšanai
200 g tumšās šokolādes
100 g baltās šokolādes
pārtikas krāsvielas
pārkaisīšanai dekori pēc izvēles

Garšai
1 laima miziņa
2-3 pilieni piparmētru esences


Sviestu izkausē un iemaisa pārējās sastāvdaļas. Ja vēlas, pievieno papildus garšvielas. Atdzesē 30 minūtes ledusskapī.

No masas veido olas formas un novieto saldētavā uz 20 minūtēm.

Izkausē tumšo šokolādi. Olas iemērc šokolādē un noliek uz 20 minūtēm vēsumā sastingt.

Šokolāde olas dekorē ar izkausētu balto šokolādi, kam pievienota pārtikas krāsviela vai citiem krāsainiem dekoriem.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Ogu trifeles

Ogu trifeles

Apmēram 30 gab.
Sastāvdaļas

300 g tumšās šokolādes
100 g ogu, piemēram, upenes, avenes vai plūšķoka augļi
70 g Dansukker Cukurniedru cukura
50 ml saldā krējuma
50 g sviesta

Dekorēšanai
kakao pulveris
Grauzdēti, kapāti rieksti


Ogas, sīrupu, saldo krējumu un sviestu uzvāra, pārlej šokolādei un maisa, līdz tā izkususi. Ledusskapī atdzesē vismaz vienu stundu. Ar karotes un plaukstas palīdzību veido mazas bumbiņas, katru apviļājot dekorējumā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Pistāciju bumbiņas ar rožūdeni

Pistāciju bumbiņas ar rožūdeni

Apmēram 25 gab.
Sastāvdaļas

100 g lobītu pistācijas riekstu + daži dekorēšanai
90 g sviesta istabas temperatūrā
100 g Dansukker pūdercukura
2 ēdamkar. Dansukker gaišā Muscovado cukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
rīvēta miziņa no viena citrona
300 ml drupināta biskvīta
1-2 ēdamkar. rožūdens


Pistāciju riekstus noloba un sadrupina. Mīkstu sviestu, cukuru un citrona miziņu sakuļ. Pievieno drupinātu biskvītu un 3/4 pistācijas riekstu. Visu samīca vijīgā, lipīgā masā. Pēc garšas pievieno rožūdeni. Mīklu liek saldētavā uz vismaz 30 minūtēm.
Veido mazas bumbiņas, katru apviļā pistāciju drupačās.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Lieldienu trifeles

Lieldienu trifeles

Sastāvdaļas

100 ml saldā krējuma
50 g sviesta vai margarīna  
200 g labas kvalitātes piena šokolādes 
100 g labas kvalitātes tumšās šokolādes 
2 ēd. kar. liķiera „Cointreau” 
Norīvēta miziņa no viena laima

Glazūrai 
100 g blanšētu, mizotu un sadrupinātu mandeļu 
150 ml Dansukker pūdercukura 
1 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa 
Dzeltenā un zaļā pārtikas krāsa 
25 g baltās šokolādes 


Laimu rūpīgi nomazgā un norīvē no tā miziņu.

Krējumu ar sviestu vai margarīnu liek katliņā. Šokolādi salauž mazos gabaliņos un arī liek katliņā. Karsē, līdz šokolāde izkūst. Pievieno liķieri un laima miziņu. Ielej folijas trauciņā un liek malā atdzist.

Mandeles, pūdercukuru un sīrupu samaisa kopā. Sadala maisījumu divās daļās un iekrāso katru daļu ar citu pārtikas krāsu. Horizontāli sadala trifeļu masu divās daļās. Mandeļu masu izrullē tāda paša lieluma taisnstūros un uzliek virsū trifeļu masai.

Sagriež trifeļu masu kvadrātiņos. Balto šokolādi liek plastikāta konditorejas tūtiņā un nosien galu. Liek tūtiņu karsta ūdens peldē, līdz šokolāde izkūst. Tad nogriež tūtiņai galu un izspiež uz trifelēm greznojumus no baltās šokolādes. Trifeles uzglabā vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Lieldienu konfektes

Lieldienu konfektes

50 gab.
Sastāvdaļas
1 olas baltums
15 ml tropu augļu sulas koncentrāta
250-300 g Dansukker pūdercukura
50 g krāsainu „M&M” vai citu apvalkotu šokolādes konfekšu

Ar dakšiņu viegli sakuļ olu baltumu. Pievieno sulas koncentrātu un pūdercukuru. No masas veido mazas bumbiņas. Izkārto uz folijas vai cepamā papīra un saplacina bumbiņas plakanos plācenīšos. Iespiež katrā šokolādes konfekti un atstāj uz nakti, lai izžūst. No rīta apgriež otrādi un pagaida, līdz izžūst otra puse.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Olu liķiera trifeles

Olu liķiera trifeles

Sastāvdaļas

100 g augstas kvalitātes tumšās šokolādes
50 g sviesta
30 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
10 ml sarīvētu apelsīna miziņu
30 ml olu liķiera

Dekorēšanai
60 g Dansukker pūdercukura


Šokolādi un sviestu izkausē uz lēnas uguns. Pievieno pūdercukuru ar šokolādes garšu, apelsīna miziņu un olu liķieri, visu samaisa. Masu atdzesē līdz istabas temperatūrai, pēc tam pārliek ledusskapī un pagaida, līdz masa pilnībā sastingst. Tad no masas veido (izgrebj) bumbiņas ar karstā ūdenī iemērktas karotes palīdzību. Bumbiņas apviļā pūdercukurā.

Trifeles ieteicams uzglabāt vēsumā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Pistāciju trifeles

Pistāciju trifeles

Apm. 35 gab.
Sastāvdaļas

1 apelsīns
100 ml trekna saldā krējuma
75 g sviesta
45 g Dansukker pūdercukura
200 g piena šokolādes
150 g piena šokolādes trifeļu iemērkšanai
100 g pistāciju


Rūpīgi nomazgā apelsīnu, norīvē tam miziņu ar smalko rīvi. Krējumu, sviestu un pūdercukuru liek katliņā un uzvāra. Šokolādi sadrupina mazos gabaliņos un pievieno saldā krējuma maisījumam. Maisa, līdz šokolāde pilnībā izkūst. Iemaisa apelsīna miziņu. Atdzesēt līdz trifeļu maisījums cietinātie. Izveido bumbiņas, saliek uz plāts un ievieto saldētavā uz 30 minūtēm. Pistācijas smalki sakapā. Šokolādi izkausē karstā ūdens peldē. Trifeles iegremdē šokolādē, tad apvārta pistāciju drumstalās. Noliek uz folijas un ļauj sacietēt. Uzglabā vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Kraukšķīgi mandeļu saldumi

Kraukšķīgi mandeļu saldumi

Apmeram 25 gabali
Sastāvdaļas

250 g saldās riekstu masas (nugat)
125 g melnās šokolādes
25 g Dansukker niedru cukura "Demerara"
50 g mandeļu skaidiņu


Mandeles grauzdē sausā cepešpannā, līdz tās ir zeltaini brūnas.

Saldo riekstu masu izkausē ūdens peldes traukā. Sasmalcina šokolādi un ļauj tai izkust riekstu masā. Pievieno niedru cukuru un kārtīgi samaisa. Iemaisa mandeles.

Iegarenajā veidnē ieklāj cepamo papīru un ielej šokolādes masu. Ļauj sacietēt līdz nākamajai dienai, tad sagriež gabaliņos.

Šo recepti sastādīja

Dansukker