Konditorejas izstrādājumi Lieldienām

Ziemassvētku galda sagatavošana ir līksma nodarbe, taču Lieldienu gardumu gatavošana ir vēl jautrāka. Mēs esam apkopojuši vairākas konditorejas izstrādājumu receptes, kuras iepriecinās ikvienu. Apsieniet priekšautu, atrotiet piedurknes un ļaujiet vaļu radošajam garam.


Šokolādes torte ar mīksto bezē

Šokolādes torte ar mīksto bezē

10-12 porcijas 1 stunda + 2-3 stundas ledusskapī
Sastāvdaļas

Pamatnei
50 g sviesta
10 Digestive cepumu
3 ēdamkar. Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura

Šokolādes krēmam
150 ml saldā krējuma
90 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
95 g Dansukker tumšā Muskovado cukura
3 olu dzeltenumi
150 g tumšās šokolādes
90 g sviesta istabas temperatūrā
1 šķipsniņa sāls

Mīkstajam bezē
2 olu baltumi
220 g Dansukker baltā cukura
100 ml ūdens
1/2 citrona sulas


Sviestu izkausē un sakuļ ar cukuru un cepumu drupačām. Maisījumu izklāj kūkas formas pamatnē (diametrs 18 cm) un saspiež blīvā kārtā.

Saldo krējumu ar balto un muskovado cukuru uzkarsē.

Olu dzeltenumus viegli sakuļ. Nepārtraucot kulšanu, tievā strūkliņā pievieno karsto krējuma maisījumu. Lej atpakaļ katlā un uzkarsē līdz 85°C.

Šokolādi sadrupina un pievieno krēma maisījumam. Pa maziem gabaliņiem sviestu. Beigās pievieno sāli. Sakuļ viendabīgā masā.

Šokolādes krēmu pārlej pamatnei un atstāj uz 2-3 stundām ledusskapī sastingt.

Olu baltumus sakuļ vieglās putās. Ūdeni, cukuru un citrona miziņu uzvāra līdz 120°C. Tievā strūkliņā, nepārtraukti kuļot, cukura sīrupu iemaisa olu baltumos. Turpina kult, līdz masa atdzisusi.

Masu liek dekorēšanas tūtā, kas aprīkota ar dekorēšanas uzgali, un izspiež pāri šokolādes kūkai. Bezē galotnītes apdedzina ar kulinārijas degli.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Lieldienu kūka

Lieldienu kūka

Apm. 12 gab.
Sastāvdaļas

Mīklai
300 ml kviešu miltu
1/2 tējk. cepamā pulvera
100 g sviesta vai margarīna
50 ml Dansukker baltā smalkā cukura

Pildījumam
150 g mandeļu
75 g sviesta vai margarīna
3 olas
150 ml Dansukker baltā smalkā cukura
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Dekorēšanai
400 ml Dansukker pūdercukura
Ūdens
Dzeltenā pārtikas krāsviela
Lieldienu saldumi


Samaisa kopā mīklas sastāvdaļas. Liek mīklu pārtikas maisiņā un patur ledusskapī 1 stundu. Mīklu izveltnē un izklāj ar to cepamformu (25 cm diametrā, ar noņemamām malām) tā, lai mīkla veido sānu maliņu (groziņu). Mandeles smalki sadrupina. Sviestu vai margarīnu izkausē. Olas ar balto smalko cukuru un vaniļas cukuru uzputo gaisīgās putās. Iemaisa mandeles un taukvielu. Izlej maisījumu mīklas groziņā. Cep krāsns vidusdaļā 175°C apm. 20 minūtes. Noliek atdzist, tad atbrīvo no formas. Pūdercukuru, ūdeni un pārtikas krāsvielu samaisa kopā viendabīgā masā. Pārklāj pāri kūkai un virsū saliek lieldienu saldumus.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Krēmīgais citronu pīrāgs

Krēmīgais citronu pīrāgs

Sastāvdaļas

Pamatnes sastāvdaļas
150 g miltu
1 ēdamkar. Dansukker Zeltainā sīrupa
1 ēdamkar. Dansukker cukurbiešu cukura
1 ēdamkar. Dansukker vaniļas cukura
100 g auksta sviesta, sagriezta mazos gabaliņos
1 olas dzeltenums

Pildījumam
2 olas
5 olu dzeltenumi
225 g Dansukker cukurbiešu cukura
1 ēdamkar. Dansukker vaniļas cukura
75 ml saldā krējuma
3 citronu sula
1 citrona miziņa (rīvēta)
Dansukker pūdercukurs pārkaisīšanai


Cepeškrāsni uzkarsē līdz 170°C.

Pamatnes sastāvdaļas samaisa viendabīgā masā. Mīklu izlīdzina 24- 27 cm diametra formā ar noņemamām malām. Cep cepeškrāsnī 170°C aptuveni 20 minūtes. Atdzesē.

Puto olas, olu dzeltenumus un cukuru, pievienojot saldo krējumu, tad citronu sulu un rīvēto miziņu.

Ar pildījumu noklāj kūkas pamatni un cep 170°C 30-35 minūtes. Gatavu kūku atdzesē, ieteicams ledusskapī.

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Lieldienu groziņi

Lieldienu groziņi

12 gab.
Sastāvdaļas

Mīklai
250 g kviešu miltu
125 ml Dansukker baltā smalkā cukura
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Šķipsna sāls
125 g gabalos sagriezta sviesta vai margarīna
2 olu dzeltenumi
1 ēd. kar. auksta ūdens

Pildījumam
3 olu baltumi
Šķipsna sāls
50 ml Dansukker baltā smalkā cukura
125 g mīksta sviesta vai margarīna
100 g nomizotu, sadrupinātu mandeļu
125 ml kviešu miltu
100 ml ievārījuma (jebkāda)

Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs
Lieldienu saldumi


Ietauko kēksu vai groziņu veidnītes. Bļodā samaisa miltus, cukuru, vaniļas cukuru, sāli un taukvielu un maisa, līdz taukviela pilnībā izšķīdusi. Pievieno olu dzeltenumus un ūdeni un rūpīgi maisa, līdz iegūst viendabīgu mīklu. Mīklu ieliek pārtikas maisiņā un patur ledusskapī 30 minūtes.

Olu baltumus ar sāli uzputo stingrās putās. Putojot pievieno cukuru. Tad secīgi iestrādā arī taukvielu, mandeles un miltus.

Mīklu no ledusskapja iespiež veidnītēs, izveidojot groziņu. Ieliek katra groziņa vidū nepilnu tējkaroti ievārījuma, pāri tam vienmērīgi sadala mandeļu maisījumu. Cep krāsns vidusdaļā 175 °C (konvekcijas režīmā - 150 °C) apmēram 30 minūtes. Izceptajam groziņam virsū uzliek pa kādam lieldienu saldumam un viegli pārkaisa ar pūdercukuru.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Lieldienu makarūni

Lieldienu makarūni

Sastāvdaļas

100 g mandeļu 
300 ml Dansukker pūdercukura 
3 olu baltumi 
50 ml Dansukker baltā smalkā cukura 
Dzeltenā pārtikas krāsviela

Pildījumam 
100 g Filadelfijas siera 
100 ml Dansukker pūdercukura 
1/2 g safrāna 


Mandeles blanšē, atbrīvo no mizām un sadrupina, samaisa ar pūdercukuru. Olu baltumus uzputo ar mikseri. Pievieno cukuru un sakuļ visu cietās putās. Uzmanīgi iecilā mandeļu un pūdercukura maisījumu.

Ar konditorejas tūtiņu vai karoti pa mazam gabaliņam izliek mīklu uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru. No visas masas vajadzētu iznākt apm. 40 cepumiem. Ļauj nostāvēties 15 minūtes, tad cep krāsns apakšējā daļā 150 °C apmēram 12-15 minūtes.

Ar cepamo papīru cepumus pārceļ no plāts uz režģa un ļauj atdzist. Samaisa visas pildījuma sastāvdaļas. Apsmērē ar pildījumu pusi cepumu un virsū saliek otru pusi. Uzglabā vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Ligzdiņas

Ligzdiņas

Apmēram 12
Sastāvdaļas

Kēksi, kēksu recepte

Dekorēšanai 
250 g mandeļu pastas 
Konfektes – oliņas 
Brūna un dzeltena glazūra, glazūras recepte 


Sākumā uzzīmē cālīšus uz konfekšu olām. Uz katras olas ar smalku konditorejas uzgalīti ar brūnu glazūru uzliek actiņas un ar dzeltenu glazūru – knābīšus.

Kēksus cep 8 minūtes. Izņem no plīts un apsmērē ar mandeļu pastu. Cep vēl apmēram 6 minūtes. Izrotājot ar oliņām, no kēksiem veido mazas ligzdiņas.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Lieldienu kēksiņi – cālīši

Lieldienu kēksiņi – cālīši

Apmēram 12
Sastāvdaļas

Kēksi, kēksu recepte

Glazūrai
300 g Filadelfijas siera 
100 ml Dansukker pūdercukura 
2 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa 
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Dekorēšanai 
200 g kokosriekstu skaidiņu 
12 veselas mandeles 
Konfektes  


Pagatavo kēksus pēc receptes saitē. Ļauj atdzist un noņem kēksu formiņas.

Sajauc kopā visas glazūras sastāvdaļas. Kokosriekstu skaidiņas viegli apgrauzdē pannā.

Apsmērē kēksus ar glazūru. Apviļā kokosriekstu skaidiņās, līdz kēksi pilnībā apklāti.
Mandeli iesprauž kā knābīti un no konfektēm izgatavo actiņas, sekstītes un peciņas.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Augļu smalkmaizītes

Augļu smalkmaizītes

Apmēram 35
Sastāvdaļas

50 ml rozīņu 
50 ml žāvētu aprikožu 
100 ml apelsīnu sulas 
600 g miltu 
1 paciņa sausā rauga 
50 ml Dansukker baltā smalkā cukura 
150 g mīksta sviesta vai margarīna 
150 ml jogurta ar vaniļas garšu 
3 olas 

Pildījumam 
100 g sviesta vai margarīna  
150 ml Dansukker pūdercukura 
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml drupinātu mandeļu (pēc izvēles) 

Glazūrai 
1 ola 

Dekorēšanai 
Dansukker Baltās cukura pērlītes  


Aprikozes un rozīnes liek bļodā, pievieno apelsīnu sulu un atstāj izmirkt uz 2 stundām. Tad augļus sakapā smalkos gabaliņos.

Miltus, raugu un cukuru samaisa bļodā. Pievieno taukvielu, jogurtu, olas, sasmalcinātos augļus un maisa, līdz mīkla ir viendabīga. Liek mīklu uz virsmas, kas izkaisīta ar miltiem, un izrullē taisnstūrveida plāksnē.

Samaisa kopā pildījuma sastāvdaļas un apsmērē ar to mīklu. Taisnstūri sarullē, sagriež šķēlēs un liek papīra formiņās. Saliek formiņas uz cepamplāts. Pārklāj ar dvielīti un atstāj uz 2 stundām, lai uzbriest.

Olu sakuļ, apsmērē ar to maizītes un pārkaisa pāri cukura pērlītes. Cep krāsns vidusdaļā 250°C apmēram 7 minūtes. Liek uz režģa atdzist, pārklājot ar dvielīti.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Putnu ligzdiņas

Putnu ligzdiņas

Apmēram 35
Sastāvdaļas

200 g sviesta vai margarīna  
150 ml Dansukker pūdercukura 
400 ml kviešu miltu 
2 ēd. kar. konjaka vai apelsīnu sulas 
200 g mandeļu pastas 
Zaļā pārtikas krāsa 
Konfektes – oliņas 


Taukvielu un pūdercukuru bļodā kuļ, līdz iegūst mīkstu, putainu masu. Pievieno miltus un konjaku vai apelsīnu sulu un maisa, līdz mīkla kļūst viendabīga. Tad to liek plastikāta maisiņā un ievieto ledusskapī uz pusstundu.

Mīklu sadala piecās daļās. Katru daļu sarullē „desiņā”. Sadala to īsākos gabaliņos un veido aplīšus. Liek aplīšus uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Mandeļu pastu samaisa ar pārtikas krāsvielu. Izspiež to caur ķiploku vai līdzīgu spiedi uz katra aplīša tā, lai tas atgādina žagariņus.

Cep krāsns vidusdaļā 175°C apmēram 10 minūtes. Uzreiz pēc izņemšanas katrā ligzdiņā iespiež divas konfekšu oliņas. Liek uz režģa atdzist.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Aprikožu kēksi

Aprikožu kēksi

12 gab.
Sastāvdaļas

1 skārdene konservētu aprikožu (425 g)
2 olas
50 ml rapšu eļļas
100 ml Dansukker baltā smalkā cukura
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Šķipsna sāls
300 ml kviešu miltu
50 ml kartupeļu cietes
3/4 tējk. cepamā pulvera
175 ml piena

Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs


Nokāš lieko šķidrumu no aprikozēm. Atsevišķās bļodiņās sadala olu dzeltenumus un olu baltumus. Sakuļ dzeltenumus ar eļļu. Samaisa sausās sastāvdaļas. Maisījumu pamīšus ar pienu pakāpeniski pievieno uzkultajiem dzeltenumiem. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā mīklā. Sadala mīklu 12 kēksu formiņās no papīra vai metāla. Ja izmanto metāla formiņas, tās iepriekš ietauko. Katram kēksam virsū uzliek pusi aprikozes ar apaļo pusi uz augšu. Cep 175 °C (konvekcijas režīmā - 150 °C) apmēram 20 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar šķipsniņu pūdercukura.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Lieldienu smilšu mīklas cepumi

Lieldienu smilšu mīklas cepumi

Aptuveni 30 gab.
Sastāvdaļas

250 g kviešu miltu
50 g sasmalcinātu mandeļu
150 g Dansukker Farīna cukura
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 ola
150 g sviesta vai margarīna

Pildījumam
200 g augstas kvalitātes baltā vai piena šokolāde
50 g sviesta vai margarīna

Dekorēšanai
300 g Dansukker baltā pūdercukura vai Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
15 ml izkausēta margarīna vai augu eļļas
30 ml ūdens vai augļu sulas

Lejupielādē šablonu


Sajauc visas mīklas sastāvdaļas. Ieliek mīklu plastmasas maisiņā vai aptin ar pārtikas plēvi un atdzesē ledusskapī vismaz 30 minūtes. Apkaisa darba virsmu ar miltiem un izrullē mīklu 2-3 mm biezumā. Izspiež vai izgriež no mīklas figūriņas un liek tās uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep krāsns vidusdaļā 200°C apmēram 15 minūtes. Atdzesē istabas temperatūrā. Cepumus sadala divās daļās.

Uz lēnas uguns izkausē sviestu vai margarīnu, pievieno sadrupinātu šokolādi un ļauj, lai izkūst. Atdzesē apmēram stundu, tad ar mikseri sakuļ atdzesēto masu. Uzklāj to pusei cepumu, tad otru pusi cepumu viegli uzspiež pirmajiem virsū.

Sajauc dekorēšanai paredzētās sastāvdaļas un dekorē cepumus, izmantojot savu fantāziju.

Cepumus var pasniegt arī bez pildījuma. Dažos cepumos var izspiest caurumus un izmantot cepumus kā piekarināmas Lieldienu dekorācijas.

Šo recepti sastādīja

Dansukker