Dzērieni

Lieldienās prieks pārsteigt viesus ar garšīgu dzērienu pirms pusdienu maltītes vai sildošu kokteili pēc garākas pastaigas. Piedāvājam gan alkoholiskos kokteiļus, gan bezalkoholiskus dzērienus.


Šokolādes punšs

Šokolādes punšs

4 glāzes
Sastāvdaļas

400 ml stipras svaigi pagatavotas kafijas 
400 ml piena 
100 g tumšās šokolādes 
4 ēd. kar. Dansukker Farīna cukura (var aizstāt ar niedru cukuru „Demerara”)
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
120 ml konjaka

Dekorēšanai 
150 ml saldā krējuma putukrējumam
2 ēd. kar. Dansukker Niedru sīrupa 


Katliņā uzsilda kafiju un pienu. Pievieno šokolādi un maisa, līdz tā izkususi. Pievieno Farīna cukuru un vaniļas cukuru. Saputo saldo krējumu, līdz tas veido mīkstus izcilnīšus. Sadala konjaku 4 glāzēs. Pārlej šokolādes maisījumu. Virsū liek putukrējuma cepuri un apsmidzina to ar nedaudz sīrupa. Pasniedz nekavējoties. 

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Silta kaipiriņja

Silta kaipiriņja

4 porc.
Sastāvdaļas

4 laimi
4 ēd. kar. Dansukker niedru cukura „Demerara”
160 ml cukurniedru dzēriena “Cachaça” vai ruma
Karsts ūdens


Laimus rūpīgi nomazgā, sagriež daiviņās vai cita veida gabaliņos un sadala pa 4 glāzēm. Ieber ēdamkaroti niedru cukura katrā glāzē. Ar piestas stampu izspaida sulu no laimiem. Pievieno alkoholu, samaisa. Pielej karstu ūdeni, līdz glāzes ir pilnas.

Ja vēlas aukstu kaipiriņju, tad karstā ūdens vietā glāzes piepilda ar sasmalcinātu ledu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Ruma punšs

Ruma punšs

4 glāzes
Sastāvdaļas

8 olas dzeltenumi 
4 ēd. kar. Dansukker Niedru sīrupa 
1 ēd. kar. kakao pulvera  
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
120 ml ruma
800 ml karsta piena 


Olu dzeltenumus sakuļ ar niedru sīrupu, kakao pulveri un vaniļas cukuru stingrās putās. Iemaisa rumu. Salej četrās glāzēs. Iemaisa karstu pienu, un punšs gatavs baudīšanai. 

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Pašgatavots olu liķieris

Pašgatavots olu liķieris

Sastāvdaļas

150 ml trekna piena
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
5 olu dzeltenumi
325 ml Dansukker pūdercukura
100 ml saldā krējuma
200 ml šņabja vai cita dzēriena ar neitrālu garšu


Pienu kopā ar vaniļas cukuru uzvāra un atdzesē. Olu dzeltenumus un pūdercukuru saputo mīkstās putās un iemaisa atdzisušajā vaniļas pienā. Pamīšus ar alkoholu pakāpeniski pielej saldo krējumu un visu maisa, līdz iegūst viendabīgu konsistenci. Visām sastāvdaļām jābūt vienā temperatūrā, citādi ir liels risks, ka liķieris vietām sarecēs.
Sagatavoto liķieri vismaz divas nedēļas iztur ledusskapī. Derīgs 2 nedēļas uzglabājot ledusskapī.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Zaļais dzēriens

Zaļais dzēriens

4 glazes
Sastāvdaļas

80 ml degvīna
80 ml „Pisang Ambon” (banānu liķieris)
80 ml svaigi spiestas citronu sulas
8 ēd. kar. Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
2 glāzes ledus gabaliņu


Samaisa visas sastāvdaļas un iepilda 4 glāzēs, kas līdz pusei piepildītas ar ledu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Monte Karlo kafija

Monte Karlo kafija

4 porc.
Sastāvdaļas

120 ml liķiera “Kahlua” (var aizstāt ar “Moku”)
60 ml liķiera “Grand Marnier”
100 ml saldā krējuma
600 ml stipras, karstas kafijas
2 ēd. kar. Dansukker Zeltainā cukura sīrupa


Liķierus vienmērīgi sadala pa 4 glāzēm. Saldo krējumu uzputo stingrās putās. Kafiju uzlej uz liķieriem un virspusē liek putukrējumu. Apsmidzina ar sīrupu un pasniedz.

Šo dzērienu var gatavot arī kā auksto kokteili. Tādā gadījumā katrā glāzē sākumā ieliek nedaudz ledus un karstas kafijas vietā izmanto atdzesētu kafiju.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Atsvaidzinošais jogurta dzēriens

Atsvaidzinošais jogurta dzēriens

6 lielas glazes
Sastāvdaļas

1 litrs dabīgā jogurta ar zemu tauku saturu
500 ml ledusauksta ūdens
1 litrs tropu augļu nektāra (var aizstāt ar multiaugļu sulu)
50 ml Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
1 tējk. svaigi spiestas citronu sulas


Samaisa visas sastāvdaļas, ielej 6 glāzēs.

Šo recepti sastādīja

Dansukker