Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.


Ābolu biezenis ar sāļajām drumstalām

Ābolu biezenis ar sāļajām drumstalām

4 porcijas
Sastāvdaļas

Biezenis
5 āboli
2 ēdamkar. ūdens
1/2 citrona sulas
45 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura

Sāļās drumstalas
50 g sviesta
40 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
1 ēdamkar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
30 g kviešu miltu
45 g  auzu pārslu
50 g mandeļu miltu (pēc izvēles)
2 tējkar. malta kanēļa
2 šķipsnas sāls pārslu
Putukrējums dekorēšanai


Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs. Liek katlā, pievieno ūdeni un citrona sulu, izmaisa un vāra 6 minūtes, līdz āboli mīksti. Atdzesē.
Drumstalu sastāvdaļas samaisa, izber uz cepešpannas un, pa reizei apmaisot, cep krāsns vidējā daļā apmēram 15 minūtes.
Kad viss atdzisis, biezeni kārto mazos trauciņos, pārkaisa ar sāļajām drumstalām un pievieno pa tējkarotei putukrējuma.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Ābolu ievārījums ar karameļu garšu

Ābolu ievārījums ar karameļu garšu

25 minūtes
Sastāvdaļas

500 g saldskābu ābolu, piemēram Aroma šķirnes
210 g Dansukker Zeltainā sīrupa
200 ml ūdens
0,5 citrona sulas
200 g Dansukker Ievārījuma cukura
1 tējkar. malta kardamona


Ābolus nomizo, izgriež serdes, sadala mazos gabalos. Pievieno sīrupu, ūdeni un citrona sulu un vāra apmēram 10 minūtes, nepārtraukti maisot. Pievieno ievārījuma cukuru, kardamonu un turpina vārīt vēl 3-6 minūtes. Ja nepieciešams, nosmeļ putas. Lej tīrās, izkarsētās burkās un nekavējoties aizvāko. Uzglabā vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Viegli pagatavojama ābolkūka

Viegli pagatavojama ābolkūka

10-12 gab.
Sastāvdaļas

360 g kviešu miltu
7 g cepamā pulvera
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 g malta kardamona
300 g Dansukker baltā smalkā cukura
150 g mīksta sviesta vai margarīna
400 ml dabiska jogurta
2-3 nomizoti un daiviņās sagriezti āboli

Virskārtai
50 g Dansukker niedru cukura „Demerara”


Visas sausās sastāvdaļas liek bļodā. Pievieno gabaliņos sasmalcinātu taukvielu, jogurtu un maisa, līdz izveidojas mīkla. To lej ietaukotā veidnē, kuras tilpums – apm. 2 litri. Iespiež ābolu daiviņas mīklā. Pāri pārkaisa niedru cukuru. Cep krāsns vidusdaļā 200°C apm. 45 minūtes.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Ābolu ievārījums ar ingveru

Ābolu ievārījums ar ingveru

Aptuveni 1 litrs 45 minūtes
Sastāvdaļas

1 kg ābolu
1 tējk. svaiga, rīvēta ingvera
200 ml ūdens
1 citrona sula un miziņa
330 g Dansukker Marmelādes cukura


Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs. Pievieno atlikušās sastāvdaļas un maisot vāra uz lēnas uguns aptuveni 2-5 minūtes. Rūpīgi noputo.

Pilda karstās, sterilizētās burciņās un aizvāko. Uzglabā ledusskapī.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Kraukšķīgs ābolu pīrāgs

Kraukšķīgs ābolu pīrāgs

Kūku forma 24 - 26 cm diametrā 1 stunda
Sastāvdaļas

4 – 6 āboli (aptuveni 600g)
150 g aveņu
1-2 tējkar. kanēļa
200 g sviesta
180 g Dansukker Demerara cukura
75 g Dansukker Zeltainā sīrupa
50 ml saldā krējuma
120 g kviešu miltu
90 g auzu pārslu
2 tējkar. cepamā pulvera
3 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
50 ml kokosriekstu skaidiņu
1 tējkar. sāls


Cepeškrāsni uzsilda līdz 175°C.

Ābolus nomazgā, nomizo un sagriež šķēlītēs. Izkārto kūku formā kopā ar avenēm un pārkaisa ar kanēli. Pannā izkausē sviestu, pievienojot saldo krējumu, Demerara cukuru un Zeltaino sīrupu. Noņem no uguns un pievieno miltus, auzu pārslas, vaniļas cukuru, cepamo pulveri, kokosriekstu skaidiņas un sāli. Kārtīgi izmaisa.

Masu pārlej ābolu un aveņu kārtojumam. Cep 25 – 30 minūtes. Atdzesē.

Pasniedz ar vaniļas mērci, saldējumu vai putukrējumu.

Padoms: izmēģiniet Zeltaino sīrupu aizvietot ar Cukurniedru sīrupu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Ābolu mafini ar drumstalām

Ābolu mafini ar drumstalām

12 gab.
Sastāvdaļas

Drumstalas
40 g sviesta vai margarīna
100 g Kellogg pārslu (K special, ja pieejams)
50 g kviešu miltu
50 g Dansukker smalkā niedru cukura

Mīkla
425 g kviešu miltu
200 g Dansukker pūdercukura
2 tējkarotes cepamā pulvera
1 ola
175 ml piena
50 g eļļas

Pildījums
2 āboli
Malts kanēlis


Samaisiet mīklas sastāvdaļas viendabīgā masā. Ābolus nomizojiet un izgrieziet serdes, pēc tam sagrieziet tos plānās šķēlītēs un apviļājiet kanēlī. Pievienojiet pārējās mīklas sastāvdaļas. Ielejiet masu mafinu formiņās. Iespiediet kanēlī apviļāto ābolu šķēlītes mīklā. Uzkaisiet nedaudz drumstalu. Cepiet cepeškrāsns vidū 200 °C temperatūrā 15 minūtes.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Ābolkūka bez glutēna

Ābolkūka bez glutēna

6–8 personām
Sastāvdaļas

Formiņai
Sviests vai margarīns
1 ēd. kar. Dansukker Brūnā niedru cukura
2 ēd. kar. kokosriekstu skaidiņu

Mīklai
300 g kartupeļu cietes
300 g Dansukker pūdercukura
2 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
200 g kokosriekstu skaidiņu
150 g sviesta vai margarīna istabas temperatūrā
2 olas
100 g vaniļas jogurta

Pildījumam
2 āboli


Ar taukvielām iesmērē apaļu formu, kas ir aptuveni 23 cm diametrā, ar noņemamām malām. Iekaisa formiņā niedru cukuru un kokosriekstu skaidiņas. Traukā sajauc mīklai paredzētās sausās sastāvdaļas. Iemaisa taukvielas, līdz masa kļūst drupataina. Pievieno olas un jogurtu un maisa, kamēr izveidojas mīkla. Ielej masu formā. Ābolus nomizo un izgriež serdes, pēc tam sagriež tos šķēlītēs un iespiež mīklā. Cep cepeškrāsns vidū 175 °C aptuveni 45 minūtes. Ļauj, lai kūka formiņā pāris minūtes atdziest. Pasniedz kūku, ieteicams, siltu ar vaniļas mērci, vaniļas saldējumu vai vaniļas biezpienu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

4 porc.
Sastāvdaļas

3 olas
200 ml piena
90 g kviešu miltu
1 g sāls
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
200 ml krējuma, trekna vai liesāka pēc izvēles

Ābolu mērcei
4 āboli
100 ml ūdens
50 ml svaigi spiestas citrona sulas
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 g malta kardamona

Dekorēšanai
50 g sadrupinātu valriekstu
5 g Dansukker Balto cukura pērlīšu

Citronu krēmam
150 ml saldā krējuma
Sula un norīvēta miziņa no ceturtdaļcitrona
3 g Dansukker pūdercukura

Sviests vai margarīns cepšanai


Saldo krējumu puto, līdz veidojas mīkstas putu galotnītes. Pieliek citrona sulu, miziņu un pūdercukuru. Liek ledusskapī līdz pasniegšanai. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sakapā mazos gabaliņos. Samaisa sasmalcinātos ābolus ar ūdeni, citronu sulu un cukuru katliņā un vāra, līdz āboli mīksti. Pievieno vaniļas cukuru un kardamonu. Olas viegli sakuļ ar pienu. Pievieno miltus, sāli un vaniļas cukuru. Labi samaisa. Pievieno krējumu un noliek malā uz 10 minūtēm. Samaisa valriekstus un cukura pērlītes. Cep plānas pankūkas un uzreiz liek šķīvjos. Pārkaisa pankūkas ar valriekstu un cukura pērlīšu maisījumu. Blakus ieliek pa karotei ābolu mērces un citronu krēma.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Ābolu dzēriens

Ābolu dzēriens

Apm. 2 litri
Sastāvdaļas

2 kg skābu ābolu
4 citroni
1 l ūdens
3 tējkarote citronskābes
600 g Dansukker baltā smalkā cukura uz litru izkāsta šķidruma


Ābolus nomazgā un sakapā mazos gabaliņos. Liek katlā, pielej ūdeni, uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns apm. 20 minūtes. Ļauj šķidrumam iztecēt caur audekla filtru 30 minūtes. No citroniem izspiež sulu un pielej to klāt ābolu šķidrumam. Katliņu izmazgā. Nomēra šķidruma tilpumu un ielej šķidrumu katliņā. Uzvāra, tad iemaisa iekšā cukuru. Pieliek citronskābi, visu uzvāra. Noņem putas. Lej karstās, tīrās pudelēs, aizvāko un uzglabā ledusskapī.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Ābolu zupa

Ābolu zupa

4 porcijas
Sastāvdaļas

1 citrons
800 ml ābolu sulas
50 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 kanēļa standziņa
25 g kartupeļu cietes
2-3 āboli
Ledus kubiņi


Rūpīgi nomazgā citronu. Izspiež sulu. Citrona sulu, ābolu sulu, cukura sīrupu, vaniļas cukuru un kanēļa standziņu liek katliņā un vāra 2-3 minūtes. Izņem kanēļa standziņu. Kartupeļu cieti izšķīdina nelielā daudzumā ūdens un pievieno zupai. Ābolus nomizo, izgriež serdes un sagriež šķēlītēs. Liek zupā. Noliek malā atdzist. Īsi pirms pasniegšanas šķīvjos ieliek ledus kubiņus un ielej zupu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Āboli ar mandeļu saldo masu

Āboli ar mandeļu saldo masu

4 porcijas
Sastāvdaļas

4 lieli āboli
2 litri ūdens
200 g Dansukker baltā smalkā cukura

Mandeļu saldajai masai
100 g sviesta vai margarīna
100 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
20 g kviešu miltu
35 ml netrekna saldā krējuma
50 g mandeļu pārslu


Lej ūdeni katlā, pievieno cukuru, uzvāra. Ābolus nomizo un izgriež serdes. Liek ābolus verdošajā ūdenī uz 2 minūtēm. Izņem ābolus ar caurumotu karoti un saliek 4 atsevišķos cepeštrauciņos. Mandeļu saldās masas sastāvdaļas liek katliņā un uzvāra. Pārlej maisījumu āboliem pāri. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 225°C apm. 12 minūtes. Pasniedz remdenus ar viegli uzputotu putukrējumu vai skābu krējumu, kas samaisīts ar vaniļas cukuru.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Ābolu želeja ar ābolu brendiju

Ābolu želeja ar ābolu brendiju

Sastāvdaļas

1 kg skābu ābolu
500 ml ūdens
2 kanēļa nūjiņas
2 zvaigžņu anīsi
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml Dansukker želejas cukura „Multi” uz 100 ml šķidruma
50 ml kalvadosa vai cita ābolu brendija


Ābolus nomazgā, notīra un sagriež gabaliņos. Pievieno ūdeni, kanēļa nūjiņas un zvaigžņu anīsu. Vāra uz lēnas uguns 20 minūtes. Masu 15 minūtes atstāj caurdurī notecināties. Nomēra notecinātā šķidruma tilpumu un ielej tīrā katlā. Pievieno vaniļas cukuru un želejas cukuru pēc proporcijas - 100 ml želejas cukura uz 100 ml šķidruma. Uzvāra līdz vārīšanās temperatūrai un vāra 30 sekundes. Pievieno ābolu brendiju. Noņem putas, ja nepieciešams. Pilda siltās, sterilizētās burkās. Burkas piepilda pilnas un aizvāko ar siltiem, sterilizētiem vāciņiem. Uzglabā tumšā, vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker