Veselīgs uzturs


Cukura dāvaniņas eglītei

Dansukker graudu cukurs un cukura gabaliņi
cietā glazūra
aukliņa

Ar cieto glazūru „salīmē” kopā 8 cukura gabaliņus un apsien ar dubultu aukliņu. „Līmējuma” vietās uzliek glazūru vēlamajās krāsās, lai cukura gabaliņi izskatītos kā dāvaniņas. Jāļauj apžūt, pirms iekar Ziemassvētku dāvaniņu eglītē.


Cukura graudu namiņš

Dansukker graudu cukurs un cukura gabaliņi

Cietā glazūra
400 ml Dansukker pūdercukura
1 olas baltums
2 pilieni etiķa

Sakuļ sastāvdaļas vienmērīgā, stingrā masā, vislabāk - izmantojot elektrisko mikseri. Ielej masu plastmasas maisiņā un izsmidzina tur, kur vajadzīgs.

„Salīmē” cukura gabaliņus kopā ar cieto glazūru un būvē namiņus, pilis, baznīcas un daudz ko citu.


Kreoliešu apelsīnu marmelāde

Sastāvdaļas
6 apelsīni ar plānu mizu
1 l ūdens
75 g niedru cukura "Demerara" uz 100 ml apelsīnu masas

Apelsīnus sagriež ļoti plānās šķēlītēs. Pārlej ar ūdeni un atstāj uz nakti.

Vāra maisījumu, līdz miza paliek mīksta, apmēram 10 min. Neuzliekot vāku, atstāj līdz nākamajai dienai.

Izmēra masu. Samaisa, ja vēlas vienmērīgāku konsistenci.

Pievieno 75 g niedru cukura uz 100 ml apelsīnu masas.

Vāra apmaisot, līdz marmelāde kļūst tik cieta, ka tā lēni plūst ap karoti, apmēram 20 min.

Noņem katliņu no virsmas un maisa, līdz marmelāde atdziest. Ielej marmelādi tīrās burkās un rūpīgi aizvāko.

Marmelādi var uzglabāt ledusskapī līdz pat 6 mēnešiem.


Trauslie cepumi

Cepumi ilgāk paliek sausi un trausli, ja cepumu kārbā ieliek dažus cukura gabaliņus. Cukura gabaliņi uzsūc iespējamo mitrumu.


Viskija liķieris

Sastāvdaļas
400 g kondensētā piena
2 ēdamkarotes šķīstošās kafijas
3 ēdamkarotes Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
1 ēdamkarote Dansukker vaniļas cukura
300 ml saldā krējuma
350 ml viskija

Šim liķierim ir ierobežots derīguma termiņš, un tas jāizlieto nedēļas laikā.

Lieliska piedeva pie kafijas tases pēc pusdienām saldā ēdiena vietā. Brīnišķīgi garšo, ja pasniedz ar ledu.

Sajauc katlā saldo krējumu, vaniļas cukuru, pūdercukuru ar šokolādes garšu un šķīstošo kafiju. Uzvāra šo masu. Noņem katlu no uguns un ļauj maisījumam atdzist. Pievieno kondensēto pienu un viskiju. Ielej šķidrumu interesantā, tīrā pudelē. Uzglabā ledusskapī.