Tomāti garšo labāk, ja tiem uzkaisa šķipsniņu cukura.
Nav ieteicams divkāršot norādījumos minētos daudzumus. Tad konservus ir grūti apmaisīt un izcilāt, turklāt tad neatbilst noteiktie vārīšanas un gatavības laiki. Ja vēlas pagatavot daudz konservu, taisa vairākas porcijas vai sasaldē izejvielas un gatavo konservus vēlāk.
Šādi var pārbaudīt, vai ievārījuma un/vai marmelādes sastāvs ir labs: kad sāk vārīt ievārījumu un/vai marmelādi, ieliek ledusskapī šķīvīti. Pārbaudot uzlej uz šķīvīša ievārījumu un marmelādi un ieliek to atpakaļ ledusskapī atdzist. Tad izvelk caur ievārījumu/marmelādi karoti. Ja vilkums nesaiet ciet, tad tas ir gatavs.
Vārot sulas vai ievārījumus, rūpīgi jānosmeļ putas. Putās ir baktērijas un pelējuma sēnītes, kas var sabojāt sulu, ievārījumu vai marmelādi.