Siera kūka dažādos veidos

Kāpēc gan svinībās tortes vietā galdā nelikt krēmīgu un maigu siera kūku? Siera kūka var būt dažādās variācijās, formās un garšās. Pagaršo siera kūkas saldējumu, kā arī pagatavo mazās siera kūciņas vai arī kārtaino siera kūku. Ar aveņu, karameļu un citrona garšu nekad nenokļūdīsies!


Miniatūras krēmsiera kūciņas ar gaisīgu aveņu pildījumu

Miniatūras krēmsiera kūciņas ar gaisīgu aveņu pildījumu

12 kēksu formiņas 1,5 stunda
Sastāvdaļas

Pamatnes sastāvdaļas
8 Digestive cepumi
25 g kausēta sviesta
1 ēdamkar. Dansukker Farīna cukura

Aveņu pildījumam
150 g aveņu
2 ēdamkar. Dansukker pūdercukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura

Siera masas pildījumam
135 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
1 ēdamkar. miltu
400 g krēmsiera
1 tējkar. rīvētas citrona miziņas
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
2 lielas olas
2 ēdamkar. saldā krējuma


Cepškrāsni uzkarsē līdz 175°C.

Cepumus sasmalcina un sajauc ar sviestu un Farīna cukuru. Masu sadala 12 kēksu formiņās un izlīdzina. Cep cepeškrāsnī 5 minūtes 175°C.

Sablendē avenes, pūdercukuru un vaniļas cukuru. Masu izberž caur smalku sietu, lai atbrīvotos no aveņu kauliņiem.

Sajauc miltus, gaišo Muscovado un vaniļas cukurus, pievieno krēmsieru un citrona miziņu, kārtīgi izmaisa, līdz masa kļūst viendabīga. Pa vienai pievieno olas un rūpīgi izmaisa. Iemaisa saldo krējumu.

Gatavo masu sadala 12 kēksu formiņās. Katrā formiņā ar aveņu biezeni uzzīmē apli un ar kociņu papildina zīmējumu. Cep 175 °C ,15 – 20 minūtes.

Kūciņas atdzesē istabas temperatūrā. Kad atdzisušas, liek ledusskapī, lai pasniegtu patīkami vēsas. Dekorē ar svaigām avenēm.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Karameļu siera kūka

Karameļu siera kūka

Sastāvdaļas

Apaļa tortes forma ar izņemamu pamatni 24 cm diametrā.

12 biskvīta cepumu
75 g izkausēta sviesta
3 tējkar. kanēļa
600 g krēmsiera
240 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
4 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
Rīvēta miziņa no ½ citrona
4 lielas olas
150 ml saldā krējuma

Karameļu mērcei
200 ml saldā krējuma
90 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
100 ml Dansukker gaišā sīrupa
100 g sviesta
1/2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura


Katliņā sajauc krējumu, cukuru, sviestu un sīrupu. Vāra, līdz sāk biezēt, tad pievieno vaniļas cukuru. Ja vēlas, var pievienot arī 4-5 tējkarotes sāls pārslu.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C.
Cepumus sadrupina un samaisa kopā ar izkausēto sviestu un kanēli.
Biskvīta drupačas izklāj veidnes pamatnē un izlīdzina ar lāpstiņu.

Siera kūka
Krēmsieru, cukuru un citrona miziņu samaisa. Maisot pievieno olas un saldo krējumu. Masu izlej pāri cepumu drupačām un pārslaka ar karameļu mērci (aptuveni 100 ml). Viegli pārvelk ar dakšiņu, veidojot rakstu.
Cep krāsns vidējā daļā apmēram 60 minūtes vai līdz kamēr masa sabiezē.
Lēnām atdzesē un pēc tam liek ledusskapī. Kad kūka pilnībā atdzisusi, uzmanīgi noņem formas malas. Pasniedzot pārlej ar karameļu mērci.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Siera kūkas saldējums ar kazenēm

Siera kūkas saldējums ar kazenēm

Sastāvdaļas

250 ml saldā krējuma
250 ml piena
100 ml Dansukker glikozes sīrupa
100 ml Dansukker baltā cukurbiešu cukura
2 tsp Dansukker vaniļas cukura
5 olu dzeltenumi
2 ēdamkar. cukura

Kazeņu krēmam
100 g saldētu kazeņu
50 ml Dansukker želejas cukura „Multi”
200 g svaigā siera


Saldo krējumu ar pienu, glikozes sīrupu, vaniļas cukuru un balto cukuru katliņā uzvāra un noņem no plīts. Olu dzeltenumus ar divām ēdamkarotēm cukura bļodiņā saputo, un, nepārtraukti putojot, pielej klāt krēma maisījumam. Maisījumu karsē, līdz tas ir sabiezējis (aptuveni 82 °C temperatūrā). Nedrīkst pieļaut uzvārīšanos, lai olas nesarecētu. Maisījumam ļauj atdzist un lej saldējuma mašīnā.
Kazenes kopā ar cukuru uzvāra un turpina vārīt vēl 3-10 minūtes. Atdzesē un samaisa kopā ar svaigo sieru.

Kad saldējums ir gandrīz gatavs, uzmanīgi iecilā kazeņu krēmu. Uzglabā saldētavā. Pirms pasniegšanas apmēram 20 minūtes ļauj „atelpoties” istabas temperatūrā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Mazie aveņu siera groziņi

Mazie aveņu siera groziņi

4 porcijas
Sastāvdaļas

Mīklai
100 g sasmalcinātu Digestive cepumu
40 g Dansukker Brūnā niedru cukura (sausā)
5 g Dansukker Vaniļas cukura
25 g drupinātu lazdu riekstu (ja vēlas)
75 g kausēta sviesta vai margarīna

Pildījumam
300 ml saldā krējuma
50 ml tropisko augļu nektāra/sulas
100 g Dansukker baltā cukura
3 plāksnītes želatīna
100 g biezpiena

Dekorēšanai
200 g aveņu
200 ml ūdens
25 g Dansukker baltā cukura
1 ēd.kar. svaigi spiestas citrona sulas
3 plāksnītes želatīna 


Groziņu mīklas sastāvdaļas samaisa, izklāj groziņu formas un atstāj atdzist.

Želatīna plāksnes 5 minūtes mērcē lielā ūdens daudzumā. Saldo krējumu, sulu un cukuru katliņā uzvāra. No želatīna plāksnītēm izspiež lieko mitrumu un pievieno katliņa saturam. Ļauj nedaudz atdzist, tad visu iemaisa biezpiena masā. Kad gatavs, pilda groziņos un ļauj sastingt.

Želatīna plāksnes 5 minūtes mērcē lielā ūdens daudzumā. Saldo krējumu, sulu un cukuru katliņā uzvāra. No želatīna plāksnītēm izspiež lieko mitrumu un pievieno katliņa saturam. Ļauj nedaudz atdzist. Avenes izkārto uz groziņiem, pārlej ar želeju un atstāj sastingt.

Aveņu vietā var izmantot zemenes vai mellenes. 

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Citrona-siera kūka ar bazilika peso

Citrona-siera kūka ar bazilika peso

10-12 šķēles 50 minūtes
Sastāvdaļas

Pamatnei
30 g sviesta
10 trauslu cepumu
1 tējkar. malta kardamona

Siera pildījumam
3 olu dzeltenumi
140 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
200 g svaigā siera
300 ml saldā krējuma
Miziņa un sula no viena citrona

Saldajam pesto
30 g bazilika
10 g lapu pētersīļu
30 g grauzdētu ciedru riekstu
45 g olīveļļas
2 ēdamkar. Dansukker Dzidrā sīrupa


Sviestu izkausē un virtuves kombainā samaisa ar drupinātiem cepumiem un kardamonu. Drupačas izklāj un sapresē 22 cm platā kūkas formā.

Olu dzeltenumus saputo ar brūno un vaniļas cukuru. Pievieno svaigo sieru un puto, līdz masa viendabīga.

Saldo krējumu atsevišķā bļodā uzputo un iemaisa siera maisījumā. Pievieno arī citrona miziņu un izspiesto sulu.

Siera maisījumu pārlej pamatnei un noliek saldētavā uz vismaz 4 stundām.

Pesto sastāvdaļas sastrādā vijīgā masa. Siera kūku izņem no saldētavas 10 minūtes pirms pasniegšanas un pārklāj ar pesto. Dekorē ar grauzdētiem riekstiņiem un bazilika lapiņām.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Mazās siera kūciņas

Mazās siera kūciņas

5 gab. 2,5 stundas + 2 stundas saldētavā
Sastāvdaļas

Muskovado sloksnītēm
100 g sviesta
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
70 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
150 g kviešu miltu
1/2 tējkar. cepampulvera

Pildījumam
3 olu dzeltenumi
90 g Dansukker pūdercukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
150 g siera krēma
300 ml saldā krējuma
100 g aveņu
1/2 citrona sula
100 g melleņu

Dekorēšanai
Avenes
Mellenes
citronu krēms


Noregulē cepeškrāsni uz 200°C.
Sākumā gatavo muskovado sloksnītes: visas sastāvdaļas sastrādā viendabīgā masā. Mīklu izrullē un pārliek uz cepampapīra, viegli piespiežot. Cep 8-10 minūtes. Atdzesē un uzglabā sausā vietā. Pirms kūkas gatavošanas cepumus sadrupina un sadala 5 mazās kūkas formiņās (7 cm diametrā).

Olas dzeltenumus ar vaniļas un pūdercukuru sakuļ vieglās putās. Iemaisa siera krēmu.
Saputo saldo krējumu un iecilā olu masā. Visu masu sadala pa bļodām trīs vienādās daļās. Pirmajai daļai pievieno 100 g samīcītu aveņu, otrajai – sulu no puscitrona, bet trešajai – 100 g samīcītu melleņu.

Kā pirmo kūku formiņās virs cepumu drumstalām kārto aveņu siera masu, tad noliek saldētavā uz 30 minūtēm sastingt. To pašu atkārto ar citronu sieru, bet kā pēdējo liek melleņu sieru, atstājot saldētavā uz divām stundām.

Siera kūku izņem no saldētavas 5-10 minūtes pirms pasniegšanas. Noņem formas maliņas, dekorē ar svaigām avenēm, mellenēm un citronu krēmu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Siera kūka ar ogām

Siera kūka ar ogām

8-10 porcijas
Sastāvdaļas

15 gab. vidēji saldu cepumu
75 g sviesta vai margarīna

Pildījumam
200 ml biezpiena
200 ml skāba krējuma 30%
100 g Dansukker želejas cukura „Multi”

Garnējumam
250 g svaigu vai saldētu ogu, piemēram, avenes
400 ml ogu sulas bez cukura, vislabāk – no tādām pašām ogām, kādas izvēlētas izmanot
200 g Dansukker želejas cukura „Multi”


Cepumus sadrupina. Izkausē sviestu / margarīnu, pārlej cepumu drupatām un kārtīgi samaisa. Masu izklāj kūkas veidnē ar malām. 100 ml skābā krējuma iemaisa želejas cukuru un vāra 30 sekundes. Pievieno atlikušo krējumu un caur sietu izberztu biezpienu. Kārtīgi izmaisa. Masu klāj veidnē virs cepumiem. Atdzesē. Kūku dekorē ar ogām. Lielas ogas, piemēram, zemenes, jāsagriež mazākos gabaliņos. Ogu sulu un želejas cukuru sajauc un vāra 30 sekundes. Noņem no plīts un ļauj atdzist. Noklāj ogas ar želeju. Līdz pasniegšanai kūku atdzesē ledusskapī.

Šo recepti sastādīja

Dansukker