Pēcpusdienas tēja

Runā, ka tā bija karaliene Katerīna no Braganzas, kas 17. gadsimtā no Portugāles uz Angliju „atveda” pēcpusdienas tējas dzeršanas tradīciju. Vēlāk šo „Afternoon Tea” tradīciju pārņēma visa britu impērija.
Angļu iedvesmotā pēcpusdienas tējas dzeršana nav iedomājama bez tējas un plāceņiem. Arī citi gardi konditorejas izstrādājumi labi iederas pie tējas krūzītes.


Krēmīgais citronu pīrāgs

Krēmīgais citronu pīrāgs

Sastāvdaļas

Pamatnes sastāvdaļas
150 g miltu
1 ēdamkar. Dansukker Zeltainā sīrupa
1 ēdamkar. Dansukker cukurbiešu cukura
1 ēdamkar. Dansukker vaniļas cukura
100 g auksta sviesta, sagriezta mazos gabaliņos
1 olas dzeltenums

Pildījumam
2 olas
5 olu dzeltenumi
225 g Dansukker cukurbiešu cukura
1 ēdamkar. Dansukker vaniļas cukura
75 ml saldā krējuma
3 citronu sula
1 citrona miziņa (rīvēta)
Dansukker pūdercukurs pārkaisīšanai


Cepeškrāsni uzkarsē līdz 170°C.

Pamatnes sastāvdaļas samaisa viendabīgā masā. Mīklu izlīdzina 24- 27 cm diametra formā ar noņemamām malām. Cep cepeškrāsnī 170°C aptuveni 20 minūtes. Atdzesē.

Puto olas, olu dzeltenumus un cukuru, pievienojot saldo krējumu, tad citronu sulu un rīvēto miziņu.

Ar pildījumu noklāj kūkas pamatni un cep 170°C 30-35 minūtes. Gatavu kūku atdzesē, ieteicams ledusskapī.

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Kokosriekstu kūciņas ar aveņu un rožu ievārījumu

Kokosriekstu kūciņas ar aveņu un rožu ievārījumu

Apmēram 16 gab.
Sastāvdaļas

100 g sviesta istabas temperatūrā
90 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
1 ola
90 g kviešu miltu
1/4 tējkar. sāls
125 g kokosriekstu skaidiņu
Aveņu un rožu ievārījums
100 ml aveņu ievārījuma
1/2 ēdamkar rožūdens


Cepeškrāsni uzkarsē līdz 150 °C.
Sviestu, cukuru un vaniļas cukuru sakuļ. Pievieno olu un kuļ, līdz masa viendabīga.
Miltus, sāli un kokosriekstu pārslas bļodā sajauc, pievieno sviesta masai un visu kārtīgi izmaisa.
Veido 1 cm diametra bumbiņas. Izkārto uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Cep apmēram 5 minūtes.
Aveņu ievārījumā iemaisa rožūdeni.
Kūciņas izņem no cepeškrāsns, katrā ieliek mazliet aveņu ievārījuma. Turpina cept 175 °C temperatūrā vēl 8-10 minūtes.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Mammas marcipāna kūka

Mammas marcipāna kūka

Sastāvdaļas

Mitra, gaisīga un pasakaini aromātiska biskvīta kūka taisnstūra (30 x 23 cm) vai apaļā (26) formā.

200 g izkausēta sviesta
2 olas
190 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
60 g Dansukker pūdercukura
50 ml Dansukker baltā sīrupa
240 g miltu
2 tējkar. cepamā pulvera
1/2 tējkar. mandeļu ekstrakta
150 ml piena
50 g mandeļu (marcipāna) pastas


Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C.
Tortes formu izklāj ar cepampapīru.
Izkausē sviestu. Olas kopā ar cukuru saputo ar lāpstiņu, nevis elektrisko putotāju. Pievieno sīrupu. Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri.
Izkausētajam sviestam pievieno pienu un mandeļu ekstraktu.
Olu masā iemaisa mandeļu pastu, piena maisījumu un visbeidzot sviesta maisījumu.
Neraizējieties, ja pamanāt kunkuļus – tie izšķīdīs cepšanas laikā.
Maisījumu ielej tortes formā un cep krāsns apakšējā daļā 15-20 minūtes.
Atdzisušu pārkaisa ar pūdercukuru.
Var dekorēt ar pūdercukura glazūru vai izkausētu šokolādi.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Plāceņi

Plāceņi

8 gabaliņi
Sastāvdaļas

200 ml piena
10 g kviešu kliju
250 g kviešu miltu
1 ēd. kar. cepamā pulvera
1 tējk. sāls
50 g kausēta, atdzesēta sviesta / šķidrā margarīna
1 ēd. kar. Dansukker Farīna cukura 


Sajauc bļodā kviešu klijas, pienu un ļauj masai pastāvēt 10 minūtes. Tad sajauc bļodā visas sastāvdaļas, izņemot sviestu, neaizmirst pievienot izvēlētās sastāvdaļas no kāda varianta. Pievieno piena maisījumu, sviestu un sajauc mīklu. Sadala mīklu divās vienādās daļās un izveido 2 gludas, apaļas kūciņas, kuras novieto uz cepešpannas, kas noklāta ar cepamo papīru. Sagriež kūciņas tā, lai no katras izveidotos 4 trijstūrīši. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 275°C apmēram 10 minūtes. Mīklu var ieklāt arī kēksu veidnē. 

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Zemeņu un greipfrūtu ievārījums

Zemeņu un greipfrūtu ievārījums

25 minūtes
Sastāvdaļas

1 liels greipfrūts
200 g svaigu zemeņu
500 g Dansukker Ievārījuma cukura


Greipfrūtu rūpīgi nomazgā un nemizotu sagriež ceturtdaļās. Katru ceturtdaļu sagriež plānās šķēlēs.

Zemenes noskalo un sagriež mazos gabaliņos. Visu liek katliņā un pievieno Ievārījuma cukuru. Vāra 10-15 minūtes. Rūpīgi noputo.

Pilda karstās, sterilizētās burciņās un aizvāko. Uzglabā vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Kokosriekstu kūka ar ogām

Kokosriekstu kūka ar ogām

10-12 gab.
Sastāvdaļas

200 g kokosriekstu pulvera
100 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
70 g Dansukker Tumšā cukura sīrupa
30 ml šķidrā margarīna
60 g kviešu miltu
100 g melleņu
4 olas

Glazūrai
150 g saldās pralinē riekstu masas (Odense Nougat)
50 g tumšās šokolādes

Dekorēšanai
Avenes un /vai mellenes

Pasniegšanai
200 ml trekna saldā krējuma
100 g biezpiena vai svaigā siera
20 g Dansukker pūdercukura
12 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Avenes


Bļodā samaisa kokosriekstu pulveri un niedru cukuru. Pielej sīrupu un margarīnu. Miltus sajauc ar ogām un iecilā maisījumā. Pievieno olas un rūpīgi visu samaisa.
Ielej maisījumu ietaukotā, ar miltiem izkaisītā cepampannā ar noņemamu sānu daļu un diamateru apm. 24 cm. Cep krāsns vidusdaļā 175 °C apmēram 20 minūtes. Izņem no krāsns un noliek atdzist ar visu cepamformu.
Pralinē masu un šokolādi izkausē karstā ūdens peldē un pārsmērē pāri kūkai. Dekorē kūku ar avenēm un/vai mellenēm.

Saldo krējumu sakuļ vidēji stingrā konsistencē. Pievieno svaigo sieru vai biezpienu, pūdercukuru un vaniļas cukuru. Iemaisa avenes. Pasniedz kopā ar kūku.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Biskvīti ar aveņu krēmu

Biskvīti ar aveņu krēmu

30 gab. 1,5 stunda
Sastāvdaļas

Pamatnei
200 g mandeļu pastas
2 olu baltumi
75 g Dansukker brūnā cukura

Sviesta krēmam
3-4 ēdamkar. aveņu sulas (izmanto 200 g svaigu vai saldētu aveņu)
1 olas dzeltenums
180 g Dansukker pūdercukura
1,5 ēdamkar. Dansukker vaniļas cukura
200 g sviesta istabas temperatūrā

Virskārtai
250 g baltās šokolādes
saldētu aveņu


Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Mandeļu pastu sarīvē un sakuļ kopā ar olas baltumu un cukuru viendabīgā masa. Cepešpannu pārklāj ar cepampapīru. Ar dekorēšanas tūtiņas vai tējkarotes palīdzību masu sadala nelielās piciņās (1,5-2 cm diametrā). Cep krāsns apakšējā daļā 10-12 minūtes, atkarībā no tā, kādu tekstūru vēlas – jo mazāks cepšanas laiks, jo staipīgāka konsistence.
Avenes ber katliņā un maisot uzkarsē. Kad sula atdalījusies, izberž caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām, un atdzesē.
Olu dzeltenumus, pūdercukuru un vaniļas cukuru saputo. Pievieno sviestu un turpina kult apmēram 10 minūtes. Iemaisa aveņu sulu. Nostādina ledusskapī apmēram 20 minūtes.
Ar sviesta krēmu pārklāj cepumu pamatnes, veidojot smailas “cepurītes”. Cepumus uz 20 minūtēm novieto saldētavā.
Šokolādi izkausē karstā ūdens peldē. Cepumus pārklāj ar šokolādes glazūru un pārkaisa ar saldētu aveņu drumstalām. Uzglabā ledusskapī.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Pomelo un apelsīnu marmelāde

Pomelo un apelsīnu marmelāde

Sastāvdaļas

1 pomelo (apm. 600 g)
2-3 apelsīni (apm. 400 g)
500 ml auksta ūdens
1 kg Dansukker Ievārījuma cukura 


Rūgtais pomelo piešķir šai apelsīnu marmelādei „pieaugušo” garšu.

Apelsīnu rūpīgi nomazgā. Sagriež daiviņās, pēc tam katru daiviņu – plānās šķēlītēs. Pomelo nomizo. Sagriež daiviņās, pēc tam daiviņas sagriež šķēlītēs. Liek augļus katliņā, pielej ūdeni. Uzliek vāku un uz lēnas uguns vāra 45 minūtes. Iemaisa Ievārījuma cukuru un uz lielas uguns vāra 5 minūtes. Nosmeļ putas. Lej karstās, sterilizētās burkās. Uzglabā vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Zemeņu kēksiņi ar zemeņu glazūru

Zemeņu kēksiņi ar zemeņu glazūru

16 lieli vai 24 mazi kēksiņi 1 stunda
Sastāvdaļas

Kēksiņiem
200 g izkausēta sviesta
4 olas
270 g  Dansukker Ekoloģiskā cukura
2 ēdamkar. Dansukker Vaniļas cukura
200 ml  piena
1 citrona miziņa
360 g miltu
2 tējkar. cepampulvera
1 šķipsniņa sāls
100 g svaigu zemeņu

Glazūrai
200 g sviesta istabas temperatūrā
300 g Dansukker pūdercukura
2 ēdamkar. kaltētu zemeņu pulvera
300 g krēmsiera
0,5 citrona sulas
3 ēdamkar. Zemeņu ievārījuma


Kēksiņiem
Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 °C. Izkausē sviestu. Olas ar cukuru sakuļ mīkstās putās. Iecilā izkausēto sviestu, pienu un sakapātu citrona miziņu. Miltus, sodu un sāli samaisa un caur sietu iesijā mīklā. Kēksiņu pannā izkārto papīra formiņas un vienmērīgi piepilda tās ar mīklu. Kēksiņus cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes vai, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Gatavību pārbauda ar irbulīti – iedurot tam nepielīp mīkla. Pirms pasniegšanas kēksiņus dekorē ar zemeņu glazūru.

Glazūrai
Sviestu, izsijātu pūdercukuru un zemeņu pulveri sakuļ. Pievieno krēmsieru un citrona sulu. Iecilā zemeņu ievārījumu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Citronu krēms pildījumiem

Citronu krēms pildījumiem

Sastāvdaļas

200 g svaigi spiestas citrona sulas
3 olas
500 g Dansukker Ievārījuma cukura
200 g sviesta 


Izspiež sulu no citroniem. Katliņā ar biezu dibenu samaisa olas ar Ievārījumu cukuru un citronu sulu. Liek katliņu uz plīts un puto, līdz masa sāk sabiezēt.

Maisīšanas laikā pakāpeniski pievieno sviestu. Noņem katliņu no uguns. Nokāš putas, ielej masu siltās, tīrās burkās. Glabā ledusskapī.

 

Atspirdzinošs, saldskābs krēms. Lieliski noderēs gan kā tortes pildījums, gan smērēšanai uz plāceņiem vai grauzdētas maizes.

Šo recepti sastādīja

Dansukker