Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi. Ja nevarēsiet visu apēst uzreiz, atlikumu ievietojiet ledusskapī.


Ogu kūka cepampannā

Ogu kūka cepampannā

Apmēram 30 gabaliņi
Sastāvdaļas

4 olas
450 g Dansukker Niedru cukura
270 g miltu
20 g Dansukker Vaniļas cukura
10 g cepamā pulvera
500 g ogu, piem., avenes, mellenes, jāņogas vai upenes
200 g sviesta vai margarīna
Dekorēšanai Dansukker pūdercukurs 


Olas ar niedru cukuru saputo putās. Miltus kopā ar vaniļas cukuru un cepamo pulveri iemaisa olu maisījumā. Mīklu ielej ietaukotā un miltiem izbārstītā 30 x 40 cm cepampannā. Pāri pārkaisa ogas. Cietu sviestu vai margarīnu ar siera vai mizojamo nazīti sagriež plānās šķēlītēs un pārklāj kūku. Cep cepeškrāsns vidējā daļā 45 minūtes 175°C temperatūrā. Kad atdzisis, sagriež gabaliņos un pārkaisa ar pūdercukuru. Var pasniegt kopā ar putukrējumu. 

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Melleņu sapnis

Melleņu sapnis

20-30 gab. 1,5 stunda
Sastāvdaļas

Pamatnei
220 g sviesta
90 g Dansukker baltā cukura
350 g kviešu miltu
1 olas dzeltenums
0,5 citrona miziņa

Pildījuma
150 g melleņu sulas (300 g saldētu melleņu)
225 g Dansukker baltā cukura
30 g kviešu miltu
4 olas
0,5 citrona sulas


Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C.
Citronu nomazgā un norīvē miziņu. Visas pamatnes sastāvdaļas sastrādā mīklā. Ietauko četrstūrainu kūkas formu (apmēram 24 x 30 cm) un ieklāj viegli ietaukotu cepampapīru. Mīklu izklāj cepamformā. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 10-13 minūtes. Atdzesē.
Atkausētas mellenes izberž caur sietu. Izspiež arī sulu no citrona.
Miltus ber bļodā un samaisa ar cukuru. Iemaisa arī olas un pievieno melleņu un citrona sulu. Visu sakuļ viendabīgā masā. Pārlej pāri pamatnei un cep cepeškrāsns vidējā daļā vēl 15 minūtes. Atdzesē. Sagriež kūkas gabaliņos un pārkaisa ar pūdercukuru.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Mandeļu kūka bez glutēna

Mandeļu kūka bez glutēna

8 porcijas
Sastāvdaļas

200 g mandeļu
4 olas
200 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
1 ēd. kar. rīvētu citrona miziņu
1 tējk. sasmalcināta rozmarīna
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Formas ietaukošanai
margarīns vai sviests

Garnējumam
Dansukker pūdercukurs
strēmelēs sagriezta citrona miziņa


Mandeles apgrauzdē, noberž mizu un sasmalcina. Saputo olas ar cukuru vieglās putās. Pievieno pārējās sastāvdaļas. Ielej mīklu 20 x 30 cm lielā, ar taukvielām iesmērētā formā un cep cepeškrāsns vidusdaļā 175 °C aptuveni 40 minūtes. Ļauj atdzist.

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru un citrona miziņu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Cepamformā pagatavota šokolādes kūka ar kokosriekstu garnējumu

Cepamformā pagatavota šokolādes kūka ar kokosriekstu garnējumu

apm. 20 gabaliņi
Sastāvdaļas

5 olas
500 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura
200 g sviesta istabas temperatūrā
100 g kakao
2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 šķipsniņas sāls
350 g kviešu miltu

Glazūra
400 g kokosriekstu skaidiņu
300 g Dansukker baltā smalkā cukura
200 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
300 g putukrējuma
125 g sviesta vai margarīna


Saputo olas ar Muscovado cukuru. Pievieno sviestu, kakao, vaniļas cukuru un sāli, puto, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno miltus. Ieklāj cepamformā (30 x 40 cm) cepamo papīru, apsmērē ar taukvielām un uzlej mīklu. Cep cepeškrāsns vidū 200°C aptuveni 15 minūtes.

Tikmēr katliņā samaisa visas glazūras sastāvdaļas un, nepārtraukti maisot, karsē 5 minūtes. Uzklāj maisījumu uz kūkas un cep vēl 10 minūtes. Pirms sagriešanas ļauj atdzist. Ieklāj gabaliņus traukā, starp kārtām ieliekot papīru. Kūku drīkst sasaldēt.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Cepšanas formā pagatavota ogu kūka

Cepšanas formā pagatavota ogu kūka

25–30 gabaliņi
Sastāvdaļas

500 g kviešu miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
1 ēdamkarote Dansukker vaniļas cukura
150 g Dansukker smalkā niedru cukura
100 g sviesta vai margarīna istabas temperatūrā
3 olas

Siera krēms
400 g Filadelfijas siera
250 g putukrējuma
100 g Dansukker smalkā cukura
1 litrs attīrītu ogu

Garnējums
svaigas ogas
Dansukker pūdercukurs


Nelielā, apmēram 25 x 35 cm, cepšanas formā ieklājiet cepampapīru. Sajauciet traukā kviešu miltus ar cepamo pulveri, vaniļas un niedru cukuru. Pievienojiet taukvielas un olas un maisiet, kamēr izveidojas mīkla. Ielieciet mīklu plastmasas maisiņā un ievietojiet ledusskapī uz 30 minūtēm. Izklājiet mīklu uz cepampapīra. Cepiet cepeškrāsns vidū 175 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes.

Tikmēr sagatavojiet sieru. Saputojiet putukrējumu ar smalko cukuru stingrās putās un iemaisiet siera maisījumā.

Izņemiet no cepeškrāsns kūkas pamatni un uzklājiet siera krēmu. Uzberiet virsū ogas. Turpiniet cept cepeškrāsnī vēl 25 minūtes. Ļaujiet atdzist. Sagrieziet kūku gabaliņos. Pirms pasniegšanas apkaisiet ar pūdercukuru.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Vaniļas plātsmaize

Vaniļas plātsmaize

Apmēram 24
Sastāvdaļas

200 ml Dansukker baltā smalkā cukura
250 ml kviešu miltu
1 tējk. cepamā pulvera
2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
150 g kausēta sviesta vai margarīna

Glazūrai
300 ml Dansukker pūdercukura
2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
50 g sviesta vai margarīna
50 ml piena

Dekorēšanai
50 g grauzdētu mandeļu pārslu


Olas un cukuru sakuļ gaisīgās putās. Miltus, vaniļas cukuru un cepamo pulveri samaisa un iemaisa olu putās. Iemaisa mīksto taukvielu.

Izlej maisījumu ietaukotā seklā 20 x 30 cm lielā veidnē. Cep krāsns vidusdaļā 200°C apmēram 20 minūtes. Tad izgāž otrādi uz ietaukota cepampapīra.

Katliņā sajauc glazūras sastāvdaļas un uzvāra maisījumu. Apsmērē ar to plātsmaizi, un virsū uzkaisa mandeļu pārslas. Sagriež mazākos taisnstūrveida gabalos.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Aveņu tumšā dubļu kūka

Aveņu tumšā dubļu kūka

Aptuveni 35 gab.
Sastāvdaļas

250 g sviesta vai margarīna
300 g tumšās šokolādes
5 olas
200 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura
50 g kakao pulvera
125 ml piena
100 g miltu
10 g cepamā pulvera
20 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
500 g aveņu

Virskārtai
200 g sviesta vai margarīna
300 g šokolādes (der jebkāda)
175 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu


Taukvielu un šokolādi karsē katliņā uz nelielas uguns, līdz tā ir izkususi. Olas saputo ar Muscovado cukuru. Pievieno izkusušo šokolādes masu. Sausās sastāvdaļas samaisa kopā un pievieno maisījumam. Mīklu lej lēzenā, ar cepamo papīru izklātā cepamformā aptuveni 30 x 40 cm lielumā. Pārber pāri avenes. Cep krāsns vidusdaļā 175°C aptuveni 15 minūtes. Ļauj atdzist.
Pagatavo virskārtu: taukvielu un šokolādi karsē katliņā uz nelielas uguns, līdz tā izkūst. Iemaisa pūdercukuru. Pagatavoto virskārtu pārsmērē pāri kūkai.

Pēc vēlēšanās var pievienot vēl putukrējumu un avenes.

Tumšo šokolādi var aizvietot ar piena šokolādi vai balto šokolādi. Šādā variantā Muscovado vietā izmanto balto smalko cukuru.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Izlaiduma kūka

Izlaiduma kūka

Sastāvdaļas

Pamatnei
750 g mandeļu pastas
375 g sviesta vai margarīna
6 olas
90 g kviešu miltu

Pildījumam
500 g saldētu zemeņu
100 ml ūdens
200 g Dansukker želejas cukura „Multi”

Dekorēšanai
500 ml trekna saldā krējuma
25 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1000 g svaigu zemeņu


Mandeļu pastu sadrupina rupjos gabalos. Pieliek sviestu vai margarīnu un kuļ, līdz masa kļūst viendabīga. Pievieno olas un cukuru. Maisījumu izklāj uz platas cepampannas, kas izklāta ar ietaukotu pergamentu. Cep krāsns vidū 175 °C apmēram 25 minūtes. Noliek atdzist. Atdala pergamentu un novieto kūku uz pasniegšanas trauka.
Zemenes sagriež, liek katliņā kopā ar ūdeni un želejas cukuru un vāra 30 sekundes. Pārsmērē zemeņu masu pāri kūkai. Viegli saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru. Pārsmērē putukrējumu pāri kūkai vai ieliek putukrējumu dekorēšanas uzgalī vai no maisiņa izgatavotā tūtiņā un grezno kūku ar putukrējuma zīmējumu. Dekorē ar zemenēm.

Šo recepti sastādīja

Dansukker