Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi. Ja nevarēsiet visu apēst uzreiz, atlikumu ievietojiet ledusskapī.


Cepšanas formā pagatavota ogu kūka

Cepšanas formā pagatavota ogu kūka

25–30 gabaliņi
Sastāvdaļas

500 g kviešu miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
1 ēdamkarote Dansukker vaniļas cukura
150 g Dansukker smalkā niedru cukura
100 g sviesta vai margarīna istabas temperatūrā
3 olas

Siera krēms
400 g Filadelfijas siera
250 g putukrējuma
100 g Dansukker smalkā cukura
1 litrs attīrītu ogu

Garnējums
svaigas ogas
Dansukker pūdercukurs


Nelielā, apmēram 25 x 35 cm, cepšanas formā ieklājiet cepampapīru. Sajauciet traukā kviešu miltus ar cepamo pulveri, vaniļas un niedru cukuru. Pievienojiet taukvielas un olas un maisiet, kamēr izveidojas mīkla. Ielieciet mīklu plastmasas maisiņā un ievietojiet ledusskapī uz 30 minūtēm. Izklājiet mīklu uz cepampapīra. Cepiet cepeškrāsns vidū 175 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes.

Tikmēr sagatavojiet sieru. Saputojiet putukrējumu ar smalko cukuru stingrās putās un iemaisiet siera maisījumā.

Izņemiet no cepeškrāsns kūkas pamatni un uzklājiet siera krēmu. Uzberiet virsū ogas. Turpiniet cept cepeškrāsnī vēl 25 minūtes. Ļaujiet atdzist. Sagrieziet kūku gabaliņos. Pirms pasniegšanas apkaisiet ar pūdercukuru.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Plātsmaize

Plātsmaize

apm. 40 gab.
Sastāvdaļas

200 ml kausēta, atdzesēta sviesta / šķidrā margarīna
200 ml ūdens
5 olas
400 g Dansukker niedru cukura „Demerara” vai Dansukker Farīna cukura
275 g kviešu miltu
1½ ēd. kar. cepamā pulvera
sviests veidnes ieziešanai
niedru cukurs „Demerara” veidnes izkaisīšanai

Pildījuma varianti
• 1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
• 2 ēd. kar. kakao
• 1 g safrāna
• apm. 400 g gabaliņos sagrieztu svaigu ogu vai augļu
• apm. 250 g rozīņu vai citu žāvētu augļu
• 100 g sarīvētu burkānu + 200 g nospiestu un sakapātu konservēto ananāsu + 50 g valriekstu
• 300 g sarīvēta ķirbja + sarīvēta 1 laima miziņa

Dekorēšanas varianti
• Dansukker pūdercukurs

• Glazūra: sajauc Dansukker pūdercukuru (200 ml + apm. 2 ēdamkarotes ūdens vai piena). Krāsainu glazūru iegūst, sajaucot pūdercukuru ar koncentrētu sulu no augļiem vai dārzeņiem
• 200 g Filadelfijas siera + 250 ml Dansukker pūdercukura + sarīvēta 1 citrona miziņa
• 300 ml Dansukker pūdercukura + 1½ ēd. kar. kakao + 50 ml kafijas + 50 g kausēta sviesta, kokosa pulveris


Ieziež cepešpannu apmēram 30 x 40 cm lielumā un pārkaisa to ar nelielu daudzumu cukura. Saputo olu, cukuru un pievieno sviestu, ūdeni. Samaisa sausās sastāvdaļas un pievieno tās sakultajām olām. Pievieno arī izvēlētās sastāvdaļas. Ieliek mīklu formā un 25-40 minūtes cep cepeškrāsns vidusdaļā 175°C.

Izgāž plātsmaizi uz restēm un pēc savas gaumes izdekorē.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Mandeļu kūka bez glutēna

Mandeļu kūka bez glutēna

8 porcijas
Sastāvdaļas
200 g mandeļu
4 olas
200 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
1 ēd. kar. rīvētu citrona miziņu
1 tējk. sasmalcināta rozmarīna
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Formas ietaukošanai
margarīns vai sviests

Garnējumam
Dansukker pūdercukurs
strēmelēs sagriezta citrona miziņa

Mandeles apgrauzdē, noberž mizu un sasmalcina. Saputo olas ar cukuru vieglās putās. Pievieno pārējās sastāvdaļas. Ielej mīklu 20 x 30 cm lielā, ar taukvielām iesmērētā formā un cep cepeškrāsns vidusdaļā 175°C aptuveni 40 minūtes. Ļauj atdzist.

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru un citrona miziņu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Brūnā cukura rūtiņas

Brūnā cukura rūtiņas

25 gab.
Sastāvdaļas

150 g sviesta vai margarīna
300 g ēd. kar. Dansukker brūnā niedru cukura
2 olas
300 g kviešu miltu
1/2 tējk. cepamā pulvera
200 g sasmalcinātu mandeļu
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu


Uzstāda cepeškrāsns temperatūru uz 150-175°C.

Izkausē katliņā sviestu vai margarīnu kopā ar brūno cukuru. Karsē 5 minūtes. Ļauj atdzist.

Pievieno olas. Iemaisa miltus, cepamo pulveri, mandeles un vaniļas cukuru. Kārtīgi samaisa. Iesmērē cepamformu (20x30 cm) ar taukvielām. Ielej masu formā.

Cep krāsns apakšējā daļā 30-45 minūtes. Ar kociņu pārbauda, vai kūka ir gatava. Ļauj atdzist. Sagriež rūtiņās.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Cepamformā pagatavota šokolādes kūka ar kokosriekstu garnējumu

Cepamformā pagatavota šokolādes kūka ar kokosriekstu garnējumu

apm. 20 gabaliņi
Sastāvdaļas

5 olas
500 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura
200 g sviesta istabas temperatūrā
100 g kakao
2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 šķipsniņas sāls
350 g kviešu miltu

Glazūra
400 g kokosriekstu skaidiņu
300 g Dansukker baltā smalkā cukura
200 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
300 g putukrējuma
125 g sviesta vai margarīna


Saputo olas ar Muscovado cukuru. Pievieno sviestu, kakao, vaniļas cukuru un sāli, puto, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno miltus. Ieklāj cepamformā (30 x 40 cm) cepamo papīru, apsmērē ar taukvielām un uzlej mīklu. Cep cepeškrāsns vidū 200°C aptuveni 15 minūtes.

Tikmēr katliņā samaisa visas glazūras sastāvdaļas un, nepārtraukti maisot, karsē 5 minūtes. Uzklāj maisījumu uz kūkas un cep vēl 10 minūtes. Pirms sagriešanas ļauj atdzist. Ieklāj gabaliņus traukā, starp kārtām ieliekot papīru. Kūku drīkst sasaldēt.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Aveņu kūkas

Aveņu kūkas

Aptuveni 30
Sastāvdaļas

6 olas
400 g Dansukker niedru cukura "Demerara" vai baltā smalkā cukura
200 g labi sasmalcinātu lazdu riekstu
30 g kviešu miltu
1 1/2 tējk. cepamā pulvera
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Dekorēšanai
1 iepakojums (100 g) konfekšu „Daim” (var izmantot arī citus saldumus)
300 ml saldā krējuma
2 ēd. kar. Dansukker pūdercukura
250 g (0,5 l) svaigu aveņu


Cepamo pannu 25x35 cm lielumā izklāj ar cepamo papīru. Papīru ietauko. Olu un cukuru sakuļ gaisīgā masā. Sajauc sasmalcinātos riekstus, miltus, cepamo pulveri, vaniļas cukuru un pievieno olu masai. Masu izlīdzina pannā un cep cepeškrāsns vidusdaļā 175°C aptuveni 30 minūtes. Gatavo pamatni izliek uz cepamā papīra un uzmanīgi noņem cepamo papīru, uz kura kūka tika cepta. Apkaisa ar sasmalcinātām konfektēm vai citiem saldumiem. Kad pamatne atdzisusi, to sagriež kvadrātiņos.

Saldo krējumu un pūdercukuru saputo stingrās putās. Kūkas dekorē ar putukrējumu un avenēm.

Pirms dekorēšanas pamatne var tikt saldēta. Ja nepieciešams mazāks kūku daudzums, tad izmanto mazāku daudzumu saldā krējuma un ogu. Aveņu vietā var izmantot citas ogas.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Piparkūku plātsmaize

Piparkūku plātsmaize

Sastāvdaļas

4 olas
700 g Dansukker Farīna cukura
600 ml paniņu
5 g ingvera
8 g malta kardamona
4 g maltu krustnagliņu
13 g malta kanēļa
720 g kviešu miltu
15 g sodas
200 g kausēta sviesta vai margarīna
200 g brūkleņu ievārījuma vai saldētu brūkleņu

Virskārtai
400 g klasiskā Filadelfijas siera, pēc izvēles var ņemt arī veiglo variantu
240 g Dansukker pūdercukura
15 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Saldētas brūklenes (pēc izvēles)


Olas ar cukuru saputo stingrās putās. Pielej paniņas. Sausās sastāvdaļas samaisa kopā un iecilā maisījumā. Iemaisa sviestu un brūkleņu ievārījumu. Tad visu ieliek cepešplātī, kas pārklāta ar ietaukotu un ar rīvmaizi pārkaisītu cepampapīru. Cep krāsns vidusdaļā 175°C apm. 25 minūtes. Tad kūku izgāž otrādi uz pergamenta papīra un ļauj atdzist.

Svaigo sieru samaisa ar pūdercukuru, vaniļas cukuru un pārsmērē pāri kūkai. Uzber brūklenes un sagriež gabalos.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Melleņu kūka

Melleņu kūka

Apm. 35 gab.
Sastāvdaļas

Sviesta mīklai
540 g kviešu miltu
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
10 g cepamā pulvera
300 g mīksta sviesta vai margarīna
3 olas
250 g melleņu

Virskārtai
150 g kausēta sviesta vai margarīna
180 g auzu pārslu
300 g Dansukker niedru cukura „Demerara”

Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs


Visas sausās mīklas sastāvdaļas samaisa bļodā. Pievieno taukvielu un mīca, līdz iegūst drupanu mīklu. Iemaisa olas. Iespiež mīklu iepriekš ietaukotā apm. 20 x 30 cm lielā veidnē gar veidnes dibenu un malām. Virsū liek mellenes. Kausēto sviestu samaisa ar auzu pārslām un pārlej pāri mellenēm. Cep krāsns vidusdaļā 200°C apm. 30 minūtes. Noliek atdzist. Tad sagriež taisnstūrveida gabalos un apkaisa ar pūdercukuru.

Melleņu vietā var izmantot citas ogas vai augļus, piemēram, ķiršus vai plūmes.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Šokolādes un kokosriekstu rūtiņas

Šokolādes un kokosriekstu rūtiņas

20 gab.
Sastāvdaļas

3 olas
250 g Dansukker baltā smalkā cukura
250 g kviešu miltu
1,5 ēd. kar. kakao
2 tējk. cepamā pulvera
100 ml ūdens
100 g sviesta vai margarīna

Kokosriekstu masai
75 g sviesta vai margarīna
300 g kokosriekstu skaidiņu
250 g Dansukker pūdercukura
2 nelielas olas

Garnējumam
Dansukker pūdercukurs


Apsmērē ar taukvielām un apkaisa ar miltiem cepamformu (apm. 20x30 cm).

Saputo olas ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga. Sajauc miltus ar cepamo pulveri un kakao un pievieno masai. Uzkarsē ūdeni kopā ar taukvielām un pievieno šokolādes mīklas masai. Ielej mīklu formā un cep cepeškrāsns apakšējā daļā aptuveni 20 minūtes 200 °C. Katliņā samaisa visas pārējās sastāvdaļas un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz masa sabiezē.

Izņem kūku un uzstād krāsns temperatūru uz 225 °C. Uzklāj kokosriekstu masu uz šokolādes kūkas un ievieto formu cepeškrāsns vidū. Cep vēl aptuveni 10 minūtes, līdz kūka iegūst patīkamu krāsu. Pirms sagriešanas ļauj kūkai atdzist. Pirms pasniegšanas pārkaisa kūku ar pūdercukuru. Kūku drīkst sasaldēt.

Šo recepti sastādīja

Dansukker