Cepiet un pavadiet laiku kopā

Nekas nav labāks par mājās ceptiem maizes izstrādājumiem! Patīkamā smarža izplatās telpā, un visi var izbaudīt lielisko garšu. Rudenī ir tik jauki cept kopā ar pārējiem ģimenes locekļiem. Saaiciniet visus virtuvē, lai patīkami pavadītu laiku.


Reibinošās biskvītu konfektes

Reibinošās biskvītu konfektes

Sastāvdaļas

270 g miltu
60 g Dansukker pūdercukura
15 g Dansukker Vaniļas cukura
200 g sviesta vai margarīna
1 ola
Sarkanā pārtikas krāsviela
Kociņi


Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C temperatūrai.
Visas sastāvdaļas (izņemot krāsvielu) samaisa viendabīgā masā.
Pusei no mīklas pievieno sarkano krāsvielu, bet otru pusi atstāj nekrāsotu.
Abas mīklas daļas ietin pārtikas plēvē un uz 15 minūtēm noliek ledusskapī atdzist.
Uz galda izklāj cepampapīru vai silikona paliktni. Katru mīklas daļu izrullē un pārklāj vienu otrai. Abas daļas kopā uzmanīgi izrullē vēlreiz un satin vienā rullī.
Mīklas rulli vēlreiz ieliek ledusskapī uz 15 minūtēm un tad sagriež diskos 5 mm biezumā. Ja vēlas, katram diskam vienā sānā iesprauž kociņu.
Cep krāsns vidējā daļā apmēram 8 minūtes. Uzglabā cieši noslēgtā traukā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Mazās kokosriekstu kūciņas ar šokolādi

Mazās kokosriekstu kūciņas ar šokolādi

Apmēram 40 gab.
Sastāvdaļas

75 g sviesta istabas temperatūrā
225 g  Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
245 g  kokosriekstu skaidiņu
3 lielu olu dzeltenumi
1 laima miziņa, rīvēta
Dekorēšanai
100 g tumšās šokolādes
kokosriekstu pārslas


Sviestu un cukuru saputo. Pievieno kokosriekstus un olu dzeltenumus un kārtīgi izmaisa. Ierīvē laima miziņu.
Cepešpannu izklāj ar pergamenta papīru. Ar karotīti veido mazas kaudzītes ar spicām virsotnītēm. Cep cepeškrāsns vidējā daļā 200 °C temperatūrā 8-12 minūtes.
Kad atdzisuši, cepumus dekorē ar izkausētu šokolādi un pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Kūka krūzē

Kūka krūzē

2 porcijas
Sastāvdaļas

1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
6 ēdamkar. kviešu miltu
1/2 tējkar cepampulvera
4 ēdamkar. Dansukker gaišā Muscovado cukura
2 ēdamkar. kakao pulvera
30 g izkausēta sviesta
4 ēdamkar. piena
2 ēdamkar. tumšās šokolādes čipsu


Visas sausās sastāvdaļas samaisa. Izkausētam sviestam pievieno pienu un sakuļ.
Iemaisa šokolādes čipsus.
Krūzes ietauko. Masu salej porcijās un cep mikroviļņu krāsnī, stiprākajā režīmā 60 sekundes.
Pasniedz ar putukrējumu un ogām.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Kokosriekstu un Indijas riekstu bumbiņas

Kokosriekstu un Indijas riekstu bumbiņas

Apmēram 30-40 gab.
Sastāvdaļas

Ogu biezenim
500 g saldētu ogu pēc izvēles
285 g Dansukker želejas cukura “Multi”

Bumbiņām
250 g Indijas riekstu
4 ēdamkar. Dansukker tumšā Muscovado cukura
210 g kokosriekstu skaidiņu

Dekorēšanai
Kokosriekstu skaidiņas


Ogas un cukuru katliņā apvāra 5 minūtes, tad sablendē, izkāš un liek saldētavā.
Riekstus ar cukuru un kokosriekstu skaidiņām samaisa, pakāpeniski pievieno saldēto ogu biezeni, līdz iegūta vēlamā konsistence - tāda, kas ļauj izveidot mazas bumbiņas.
Masu saveļ bumbiņās un katru apviļā kokosriekstu skaidiņās.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Ceptie maizes plāceņi

Ceptie maizes plāceņi

10 gab.
Sastāvdaļas
450 ml kviešu miltu
100 ml kviešu asnu
Pustējk. sāls
2 tējk. maizes garšvielu, piemēram, anīsa sēklu vai fenheļa sēklu
1 tējk. dzeramās sodas
50 g šķidrā margarīna
200 ml sarūguša piena
3 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa

Bļodā samaisa visas sausās sastāvdaļas. Pievieno margarīnu, pienu un sīrupu, visu samīca, līdz iegūst viendabīgu masu. Liek mīklu uz virsmas, kas nokaisīta ar miltiem, un izveido garenu kukuli, ko sagriež 10 gabalos. Katru gabalu izrullē plakanā plācenītī. Pārrulē pāri ar mīklas rulli, kam ir izaugumi, vai arī sadursta plācenīšus ar dakšiņu.
Katru pusi cep uz sausas pannas apmēram pusotru minūti, vidējā karstumā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Šokolādes kēksi

Šokolādes kēksi

apm. 25 gab.
Sastāvdaļas

2 olas
200 g Dansukker Brūnā niedru cukura
100 g sviesta vai margarīna
100 g tumšās šokolādes
150 g sasmalcinātu valriekstu
200 g kviešu miltu
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 tējk. cepamā pulvera 


Saputo olas ar cukuru. Izkausē taukvielas un iemaisa olu masā. Salauž šokolādi gabaliņos un izkausē tvaika peldē vai arī mikroviļņu krāsnī zemā temperatūrā. Iemaisa šokolādi mīklā. Iemaisa miltos vaniļas cukuru un cepamo pulveri. Sasmalcina valriekstus un iemaisa mīklā kopā ar miltu maisījumu. Ielej mīklu kēksu formiņās un cep cepeškrāsns vidū 200 °C aptuveni 12 minūtes. 

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Melleņu cepumi

Melleņu cepumi

1 plātne apmēram 20 x 30 cm
Sastāvdaļas

650 ml miltu
0,5 tējk. kanēļa
150 ml Dansukker baltā cukurbiešu cukura
0,5 tējk. Dansukker vaniļas cukura
2 ēd. kar. piena
125 g sviesta
650 ml melleņu vai citu ogu pēc izvēles
1 ēd. kar. citrona sulas
1,5 ēd. kar. kartupeļu cietes


Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C. Miltus ar 100 ml cukura, kanēli, vaniļas cukuru un pienu samaisa. Pievieno sīkos gabaliņos sakapātu sviestu un sastrādā visu drupanā masā. Pusi no mīklas liek karstumizturīgā traukā, kas izklāts ar cepampapīru, un kārtīgi nospiež, līdz drupačas salipušas. Ogas, citrona sulu un atlikušo cukuru samaisa un pārklāj cepumu pamatni. Ja izmanto saldētas ogas, pievieno 1,5 tējkaroti kartupeļu cietes. Atlikušo drupaču mīklu pārkaisa pāri cepumam un viegli piespiež. Cep cepeškrāsnī 30-35 minūtes vai arī, līdz virskārta ir zeltaini brūna. Atdzesē un sagriež gabalos.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Ievārījuma cepumi

Ievārījuma cepumi

Sastāvdaļas

450 ml kviešu milti
50 ml Dansukker baltā smalkā cukura
200 g sviesta vai margarīna

ievārījums


Sajauc miltus, cukuru un sviestu mīklā. No mīklas izveido nelielas bumbiņas un ieliek tās papīra veidnītēs. Mīklas bumbiņu vidū izveido caurumu, kurā iepilda ievārījumu. Pēc tam cep tās cepeškrāsnī 175°C aptuveni 10 minūtes.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Šokolādes un kokosriekstu rūtiņas

Šokolādes un kokosriekstu rūtiņas

20 gab.
Sastāvdaļas

3 olas
250 g Dansukker baltā smalkā cukura
250 g kviešu miltu
1,5 ēd. kar. kakao
2 tējk. cepamā pulvera
100 ml ūdens
100 g sviesta vai margarīna

Kokosriekstu masai
75 g sviesta vai margarīna
300 g kokosriekstu skaidiņu
250 g Dansukker pūdercukura
2 nelielas olas

Garnējumam
Dansukker pūdercukurs


Apsmērē ar taukvielām un apkaisa ar miltiem cepamformu (apm. 20x30 cm).

Saputo olas ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga. Sajauc miltus ar cepamo pulveri un kakao un pievieno masai. Uzkarsē ūdeni kopā ar taukvielām un pievieno šokolādes mīklas masai. Ielej mīklu formā un cep cepeškrāsns apakšējā daļā aptuveni 20 minūtes 200 °C. Katliņā samaisa visas pārējās sastāvdaļas un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz masa sabiezē.

Izņem kūku un uzstād krāsns temperatūru uz 225 °C. Uzklāj kokosriekstu masu uz šokolādes kūkas un ievieto formu cepeškrāsns vidū. Cep vēl aptuveni 10 minūtes, līdz kūka iegūst patīkamu krāsu. Pirms sagriešanas ļauj kūkai atdzist. Pirms pasniegšanas pārkaisa kūku ar pūdercukuru. Kūku drīkst sasaldēt.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Rozīņu cepumi

Rozīņu cepumi

Apm. 45 gab.
Sastāvdaļas

275 g miltu
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 g cepamā pulvera
75 g rozīņu
150 g sviesta vai margarīna
50 ml saldā krējuma

Pārkaisīšanai
150-200 g Dansukker baltā smalkā cukura 


Sajauc sausās sastāvdaļas ar rozīnēm. Taukvielas sagriež mazos gabaliņos un iemaisa miltu maisījumā. Pievieno krējumu un maisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Ievieto ledusskapī uz vismaz 1 stundu.

Sadala mīklu divās daļās un no katras daļas izveido rullīti apmēram 3 cm diametrā. Sagriež rullīšus ½ cm biezās ripiņās. Uz pergamenta papīra uzber cukuru, uz tā liek mīklas ripiņas un viegli izrullē apmēram 6 cm diametrā. Apgriež tās otrādi, lai cukurs klātu abas puses. Kārto ripiņas uz pergamenta papīra un cep krāsns vidū 200°C apmēram 7 minūtes. Ļauj atdzist uz restītēm.

Šo recepti sastādīja

Dansukker