Ja mājās ir mikseris un nedaudz augļu vai ogu, tad vienā acumirklī iespējams pagatavot kaut ko ļoti, ļoti garšīgu.
Sastāvdaļas
500 g kazeņu
1 l dabiskā jogurta ar zemu tauku saturu
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
ledus gabaliņi
Garnējums (dekorēšanai)
kazenes
kociņi
Sakuļ kazenes ar jogurtu un cukuru. Izkāš un salej glāzēs. Garnē pēc izvēles.
Šo recepti sastādīja
1 nogatavojies banāns
300 ml stipras, aukstas kafijas
300 ml auksta piena
1 ēd. kar. Dansukker pūdercukura
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
50 g krējuma
Banānu samīca nelielā piena daudzumā. Pēc tam pievieno pārējo pienu, pūdercukuru un kafiju un kuļ ar mikseri, līdz veidojas putas. Salej glāzēs. Saputo krējumu ar vaniļas cukuru stingrās putās un liek katrā glāzē.
Šo recepti sastādīja
75 g ogu, piem. avenes, mellenes, zemenes
100 ml netrekna piena
100 ml dabiska netrekna jogurta
100 ml ledus gabaliņu
10 g Dansukker pūdercukura
Sakuļ blenderī visas sastāvdaļas, līdz iegūst viendabīgu konsistenci. Salej glāzēs.
Šo recepti sastādīja
1 avokado
1/2 laima sula
10 g Dansukker baltā smalkā cukura
300 ml jogurta bez garšvielām
100 ml piena
Sagriež avokado lielos gabalos un samaisa tos ar pārējām sastāvdaļām bļodā.
Piemērots pasniegšanai brokastīs un otrajās brokastīs kā viegls deserts. Var pasniegt arī starp ēdieniem glāzēs ar salmiņu. Ja vēlas pasniegt kā dzērienu, jogurtu izmanto mazliet mazāk, bet pienu izmanto mazliet vairāk.
Šo recepti sastādīja
1 banāns
100 g aveņu
400 ml piena
2 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Garnējumam
12 avenes
Kociņi
Citronmelisa
Banānus, avenes, pienu, sīrupu un vaniļas cukuru samiksē kopā. Nokāš un salej glāzēs. Garnē ar avenēm un citronmelisu uz kociņa.
Šo recepti sastādīja
1 litrs dabīgā jogurta ar zemu tauku saturu
500 ml ledusauksta ūdens
1 litrs tropu augļu nektāra (var aizstāt ar multiaugļu sulu)
50 ml Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
1 tējk. svaigi spiestas citronu sulas
Samaisa visas sastāvdaļas, ielej 6 glāzēs.
Šo recepti sastādīja
1/2 banāna
150 ml zemeņu
250 ml piena
150 ml zemeņu saldējuma
2 ēdamk. Dansukker gaišā sīrupa
Ievieto visas sastāvdaļas kokteiļkrūzē un puto, līdz izveidojas viendabīga masa. Ielej divās glāzēs. Pasniedz ar salmiņiem.
Šo recepti sastādīja