Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Pozitīvi uzlādējieties nedēļas nogalei - kopā ar ģimeni vai draugiem ērti iekārtojieties dīvānā pie televizora un baudiet ko gardu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.


Krēma tornīši

Krēma tornīši

20-25 gabali
Sastāvdaļas

10-15 vafeles pamatnei

Bezē pildījumam
5 lielu olu baltumi
2 ēdamkar. Dansukker baltā cukurbiešu cukura
2 želatīna plāksnītes

Sīrupam
250 ml Dansukker baltā cukurbiešu cukura
75 ml ūdens
100 ml Dansukker glikozes sīrupa

Dekorēšanai
200 g tumšās šokolādes
1/2 ēdamkar. augu eļļas
Kokosriekstu skaidiņas, žāvētas avenes v.tml.


Želatīnu uzbriedina siltā ūdenī. Olu baltumus saputo kopā ar 2 ēdamkarotēm cukura stingrās putās.

Ūdeni, cukuru un glikozes sīrupu uzvāra līdz 116 °C (izmanto ūdens termometru).

Želatīna plāksnes nospiež un izšķīdina cukura sīrupā. Nepārtraukti maisot, karsto sīrupu lej olbaltuma putās. Ļoti ātri turpina putot, līdz masa ir atdzisusi. Pēc izvēles pievieno garšvielas – 4 tējkarotes kakao, 4 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura vai 4 tējkarotes sasmalcinātu saldētu aveņu. Var pievienot arī nedaudz karameļu krāsvielas.

No vafelēm izgriež un sagatavo pamatnītes. Bezē pildījumu caur dekorēšanas tūtiņu pilda uz katras pamatnes, veidojot tūtiņu. Liek saldētavā sastingt. Šokolādi izkausē, pievieno pusi ēdamkarotes augu eļļas, un iemērc katru tornīti šokolādē. Pārkaisa ar rotājumu drupačām, kamēr šokolāde nav vēl atdzisusi.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Kokosriekstu un karameļu popkorns

20 minūtes
Sastāvdaļas

2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
Popkorna graudi (tik daudz, lai pārklātu katla dibenu)
140 g Dansukker Zeltainā sīrupa
130 g Dansukker smalkā cukura
1/2 tējkar. sodas


1 ēdamkaroti kokosriekstu eļļas uzsilda vidēja izmēra pannā. Ieber popkorna graudus tā, lai tie vienā kārtā nosegtu katla dibenu.  Uzliek vāku un karsē, ik pa laikam sakratot. Popkorns ir gatavs, kad tas beidzis sprakšķēt. Sīrupu un atlikušo eļļu mazākā katliņā vāra 3-4 minūtes vai līdz masa sāk biezēt. Katliņu noņem no plīts, pievieno sodu un ātri iemaisa popkornā. Gatavu izgāž uz cepampapīra loksnes un atdzesē.

Padoms
Cieši noslēgtā traukā popkornu var uzglabāt trīs dienas.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Šokolādes un kanēļa piena kokteilis

Šokolādes un kanēļa piena kokteilis

4-5 porcijas
Sastāvdaļas

Piena kokteilim
800 ml šokolādes saldējuma (recepte zemāk)
200 ml piena
200 ml ledus gabaliņu

Šokolādes mērcei
3 ēdamk. Dansukker Tumšā sīrupa
150 ml kakao
200 ml ūdens
180 g Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
Šķipsniņa sāls
1 tējk. Dansukker Vaniļas cukura
1 tējk. sasmalcināta kardamona

Šokolādes saldējums ar kanēli
8 lielu olu baltumi
315 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura
2 tējk. Dansukker Vaniļas cukura
350 ml piena
100 ml kakao pulvera
700 ml saldā krējuma 40%
Šķipsniņa sāls
2 tējk. malta kanēļa


Piena kokteiļa pagatavošana
Saldējumu un pienu ar mikseri sakuļ, beigās pievienojot ledus gabaliņus. Glāzē lej kārtām piena kokteili, putukrējumu un šokolādes mērci. Dekorē ar putukrējumu un šokolādes mērci.

Šokolādes mērces pagatavošana
Visas sastāvdaļas sajauc un karsē, līdz cukurs izkūst. Karsē vēl 3-4 minūtes, līdz mērce sāk biezēt.

Šokolādes saldējuma pagatavošana
Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar cukuru. Pienam pievieno kakao pulveri un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Pusi no karstā piena šokolādes maisījuma lēnām, nepārtraukti maisot, pievieno olu dzeltenumiem.
Olu maisījumu pievieno atlikušajai piena daļai. Turpat pievieno arī saldo krējumu, kanēli un sāli. Visu karsē uz lēnas uguns, pastāvīgi maisot, līdz masa sāk biezēt (5 – 10 minūtes).
Liek ledusskapī vismaz uz 6 stundām, bet vislabāk uz visu nakti.
Saldējuma pagatavošanai izmanto saldējuma mašīnu vai liek saldētavā vēl vismaz uz 6 stundām.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Šokolādes un aveņu bumbiņas

Šokolādes un aveņu bumbiņas

Apmēram 40 gab.
Sastāvdaļas

175 g sviesta istabas temperatūrā
180 g  Dansukker tumšā Muscovado cukura
2 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
3 ēdamkar. kakao pulvera
50 g tumšās šokolādes, drupinātas
210 g  auzu pārslu
1 ēdamkar. konjaka vai ābolu sulas
2 ēdamkar. saldētu, drupinātu aveņu

Dekorēšanai
100 g izkausētas tumšās šokolādes
Saldētas, drupinātas avenes


Mīkstu sviestu un cukuru sakuļ viendabīgā masā. Pievieno kakao pulveri, šokolādes skaidiņas, auzu pārslas un konjaku vai ābolu sulu. Beigās pievieno saldētas, drupinātas avenes.

No masas veido bumbiņas, iemērc katru izkausētā šokolādē, novieto uz cepampapīra un dekorē ar drupinātām, saldētām avenēm.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Kūciņas uz kociņiem

Kūciņas uz kociņiem

Apmēram 25
Sastāvdaļas

1/4 no cepešpannas kūkas
10 cepumu „Digestive”
75 g Filadelfijas siera
30 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
200 g šokolādes (jebkādas)
kūku rotājumi
koka kociņi (cukurgailīšu) 


Jaunākais modes kliedziens ASV ir mazas, mīkstas, greznas kūciņas uz kociņiem. Piedāvājam savu variantu, kā pagatavot šīs kūciņas uz kociņiem.

Kociņus sadala uz pusēm un ieliek ūdenī. Kūku sadrupina smalkās drumstalās. Cepumus sadrupina un sajauc ar kūkas drumstalām. Iemaisa iekšā sieru un Muscovado cukuru. No maisījuma izveido vēlamā lieluma bumbiņas, saliek uz šķīvja un liek ledusskapī. Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Vienu kociņa galu iemērc šokolādē un liek atdzist (var izmantot, piemēram, bļodu ar rīsiem, kuros iespraust kociņus). Kad šokolāde nožuvusi, kociņus sasprauž bumbiņās un tās iegremdē šokolādē. Var pārkaisīt ar kūku rotājumiem (vai apviļāt tajos). Noliek atdzist. Glabā vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Skābenās aveņu sloksnītes

Skābenās aveņu sloksnītes

Aptuveni 15 gab.
Sastāvdaļas

200 g saldētu aveņu
10 plāksnītes želatīna
135 g Dansukker cukurbiešu cukura
50 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
1/2 tējk. citronskābes

Dekorēšanai
135 g Dansukker cukurbiešu cukura
1/2 tējk. citronskābes (vai 2 g)
1 citrona rīvēta miziņa


Cepamo formu izklāj ar ietaukotu cepamo papīru.
Avenes noskalo, izberž caur sietu tik daudz, lai iegūtu 100 ml aveņu biezeņa.
Aukstā ūdenī liek mērcēties želatīna plāksnītes.
Pannā aveņu biezenim pievieno cukuru, Zeltaino sīrupu, ūdeni, uzvāra un vāra 5-6 minūtes.
Želatīna, plāksnītes izspiež, nolejot lieko ūdeni, liek karstajā aveņu masā, pievieno citronskābi un izmaisa. Ar lāpstiņu masu plānā kārtiņā izklāj uz cepamā papīra. Atstāj istabas temperatūrā vismaz uz 2 stundām.
Cukuram pievieno citronskābi un citrona miziņu. Aveņu želejas plāksni ar asu nazi sagriež tievās, ap 2 cm platās sloksnītēs. Tās apviļā cukura un citronskābes maisījumā. Plāksnītes uzglabā istabas temperatūrā traukā bez vāka.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Muscovado trifeles

Muscovado trifeles

Apmēram 25 gab.
Sastāvdaļas

200 g tumšās šokolādes
100 ml saldā krējuma
45 g  Dansukker tumšā Muscovado cukura
30 g  Dansukker gaišā Muscovado cukura
25 g sviesta
Dekorēšanai
75 g tumšās šokolādes
Dansukker nerafinētais cukurniedru cukurs


Šokolādi sadrupina. Saldo krējumu un Muscovado cukuru uzvāra un noņem no plīts. Pievieno šokolādi un maisa, līdz tā izkususi. Pievieno sviestu un turpina maisīt, līdz masa kļūst viendabīga. Ledusskapī atdzesē vismaz 3 stundas.
Veido mazas bumbiņas, katru iemērc izkausētā šokolādē un apviļā brūnajā cukurniedru cukurā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Kraukšķīgie batoniņi ar šokolādes glazūru

Kraukšķīgie batoniņi ar šokolādes glazūru

Apmēram 20-25 gabaliņi 50 minūtes
Sastāvdaļas

Batoniņiem
60 g mandeļu
60 g valriekstu
180 g zemesriekstu
25 g sviesta
210 g Dansukker Dzidrā sīrupa
50 g sezama sēklu
35 g kokosriekstu skaidiņu

Šokolādes glazūrai
200 g tumšās šokolādes
50 g sviesta

Dekorēšanai
Sasmalcināti pistāciju rieksti


Cepeškrāsni noregulē uz 150 °C.

Riekstus sasmalcina virtuves kombainā. Sviestu izkausē un iemaisa riekstu drupačās.

Pārējās sastāvdaļas samaisa un arī pievieno maisījumam, līdz tas sabiezē.

Maisījumu izklāj 24x30 cm izmēra cepešpannā, kas izklāta ar ietaukotu cepampapīru.

Cep krāsns vidējā daļā 20-25 minūtes un atdzesē.

Šokolādi un sviestu izkausē ūdens peldē un kārtīgi samaisa.

Šokolādes glazūru pārklāj riekstu cepumam un pārkaisa ar drupinātām pistācijām. Atdzesē ledusskapī.

Sagriež gabaliņos.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Baltās šokolādes trifeles ar zemenēm un kardamonu

Baltās šokolādes trifeles ar zemenēm un kardamonu

Apmēram 25 gab.
Sastāvdaļas

200 g baltās šokolādes
100 ml saldā krējuma
50 ml zemeņu biezeņa
2 tējkar. malta kardamona
2 ēdamkar. Dansukker Dzidrā sīrupa

Dekorēšanai
100 g izkausētas baltās šokolādes
kaltētas zemenes
drupināts kardamons


Šokolādi sadrupina. Saldo krējumu ar zemeņu biezeni un cukura sīrupu uzvāra. Silto krēmu pārlej šokolādei, samaisa viendabīgā masā un atstāj uz 4 stundām sabiezēt.
No masas veido apaļas bumbiņas, katru iemērc izkausētā baltajā šokolādē un dekorē ar drupinātu kardamonu vai zemeņu drumstalām.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Kūka krūzē

Kūka krūzē

2 porcijas
Sastāvdaļas

1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
6 ēdamkar. kviešu miltu
1/2 tējkar cepampulvera
4 ēdamkar. Dansukker gaišā Muscovado cukura
2 ēdamkar. kakao pulvera
30 g izkausēta sviesta
4 ēdamkar. piena
2 ēdamkar. tumšās šokolādes čipsu


Visas sausās sastāvdaļas samaisa. Izkausētam sviestam pievieno pienu un sakuļ.
Iemaisa šokolādes čipsus.
Krūzes ietauko. Masu salej porcijās un cep mikroviļņu krāsnī, stiprākajā režīmā 60 sekundes.
Pasniedz ar putukrējumu un ogām.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Saldie kokosriekstu kumosiņi

Saldie kokosriekstu kumosiņi

Apmēram 30 gab.
Sastāvdaļas

90 g  Dansukker Tumšā Muscovado cukura
2 ēdamkar. Dansukker Cukurniedru sīrupa
35 g kokosriekstu skaidiņu
130 g kapātu mandeļu
100 ml iebiezinātā (kondensētā) piena ar cukuru
200 g tumšās šokolādes čipsu vai drupinātas tumšās šokolādes

Virskārtai
kokosriekstu skaidiņas
drupinātas mandeles
pārtikas rotājumi


Bļodā samaisa cukuru, sīrups, kokosriekstus, mandeles un kondensēto pienu. Masu saveļ mazās bumbiņās un atdzesē ledusskapī vismaz 30 minūtes. Izkausē šokolādi. Katru bumbiņu apmērcē šokolādē un novieto uz cepampapīra, līdz šokolāde sacietējusi. Dekorē pēc izvēles.

Šo recepti sastādīja

Dansukker