Šokolādes muss, pasniegts filo mīklas laiviņā ar svaigām ogām

Šokolādes muss, pasniegts filo mīklas laiviņā ar svaigām ogām
(0 )

Sastāvdaļas

Šokolādes musam
200 ml saldā krējuma
100 g tumšās šokolādes (vismaz 70% kakao)
1 tējk. Dansukker niedru cukura "Demerara"
0,5 tējk. Dansukker vaniļas cukura

Filo mīklas laiviņām
5 loksnes filo mīklas
80 g sviesta
1 ēd. kar. Dansukker kanēļa cukura
svaigas ogas pasniegšanai

 


Pagatavo šokolādes musu. Katliņā uzkarsē saldo krējumu. Noņem no uguns un pievieno gabaliņos salauzītu šokolādi, cukuru un vaniļas cukuru. Maisa, līdz šokolāde un cukurs izšķīduši. Lej plastmasas traukā ar vāku un atdzesē ledusskapī vismaz 6-7 stundas.

Izklāj vienu loksni filo mīklas, apsmērē ar izkausētu sviestu un viegli pārkaisa ar kanēļa cukuru. Liek virsū nākamo mīklas loksni, atkal pārsmērē ar sviestu un pārkaisa ar kanēļa cukuru. To pašu atkārto ar pārējo mīklu. Tad mīklu sagriež vēlama izmēra gabalos un liek uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru. Cep līdz 200°C uzkarsētā cepeškrāsnī 5-7 minūtes, līdz mīkla kļūst kraukšķīga un zeltaini brūna.

Pirms pasniegšanas filo mīklas laiviņā liek vienu ēdamkaroti šokolādes musa un pārber ogas.

Receptes autore - Zane Užule

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker