Šokolādes fondants

4 porcijas
Šokolādes fondants
(1 )

Sastāvdaļas

3 olas
50 g miltu
110 g melnās šokolādes
100 g sviesta
50 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura
50 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
4 bumbiņas Vaniļas saldējuma


Sviestu kopā ar šokolādi (100 g) ļoti lēni siltā ūdens peldē (<50°C) izkausē. Olas kopā ar abiem cukuriem saputo stingrās putās, līdz cukurs izkusis. Nepārtraucot putošanu, pa vienai ēdamkarotei pievieno miltus, pēc tam tievā strūkliņā ielej izkausēto šokolādes un sviesta maisījumu. Masu lej formiņās. Ja ir paredzēts fondantu pasniedzot no formiņām izņemt, tad tās pirms pildīšanas jāiesmērē ar taukvielu. Formiņas piepilda 2/3 no tilpuma. Virsū uzliek un iespiež masas viducī valrieksta kodola izmēra šokolādes gabaliņu. Cepoties šokolādes gabaliņš izkusīs un nodrošinās to, ka fondants iekšpusē būs šķidrs. Ja iespējams, 3 h pirms cepšanas trauciņus noliek ledusskapī atdzist. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C un cep apmēram 7-10 minūtes. Fondantu pasniedz kopā ar saldējumu.

 

Receptes autori - Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants

Šo recepti sastādīja

Dansukker