Piparkūku kārtojums

Piparkūku kārtojums
(3 )

Sastāvdaļas

Gan piparkūkas, gan pārējās sastāvdaļas liekamas pēc katra paša ieskatiem, cik lielu katru kārtu gribas, tāpēc produktu sastāvs bez konkrētiem daudzumiem.

Saldētas ogas – avenes, zemenes, upenes, kazenes
Sarkanvīns
Piparkūku garšvielu maisījums
Piparkūkas
Dansukker Tumšais cukura sīrups
Kanēlis
Skābais krējums
Saldais krējums
Dansukker vaniļas cukurs
Dansukker pūdercukurs


Saldētās ogas pārlej ar sarkanvīnu un pārkaisa ar piparkūku garšvielām. Atstāj savilkties vismaz uz ½ stundu vai ilgāk.

Piparkūkas sadrupina, izmantojot mīklas rulli. Liek mikserī, un, pakāpeniski lejot klāt tumšo sīrupu, maisa, līdz iegūtas zeltaini spīdīgas drumstalas. Miksēšanas laikā pievieno arī kanēli.
Skābo un saldo krējumu proporcijā 1:1 saputo gaisīgā masā. Pievieno vaniļas cukuru. Pēc garšas pievieno pūdercukuru.
Deserta trauciņos kārto drumstalas, ogas un putukrējumu.

Receptes autori - Maija un Jānis Kairi
 

Šo recepti sastādīja

Dansukker