Macarons

20-25 gab.

Atzīme (30 gab)

Sastāvdaļas

Cepumiem
220 g olu baltumu (~8 olas)
300 g Dansukker cukurbiešu cukura
75 ml ūdens
300 g Dansukker pūdercukura
300 g mandeļu miltu
5 g pārtikas krāsvielas pēc izvēles

Vaniļas pildījumam
100 g saldā krējuma
300 g baltās šokolādes
30 g sviesta
½ tējk. Dansukker vaniļas cukura

Aveņu pildījumam
250 g aveņu
80 g Dansukker Marmelādes cukura

Mango pildījumam
50 g mango biezeņa (sablenderēta mango)
125 g baltās šokolādes
1 tējk. Dansukker cukurniedru sīrupa
6 g glikozes
20 g sviesta

 

Instrukcijas

Cepumu pagatavošana
Pusi no olu baltumiem saputo blīvās putās. Ūdenī iemaisa cukuru un karsē līdz 118°C. Savārīto sīrupu tievā strūkliņā pievieno sakultajiem olu baltumiem, nepārtraukti kuļot. Maisa, līdz masa atdzisusi līdz ~50°C. Tā ir bezē masa.

Pūdercukuru, mandeļu miltus, atlikušos olu baltumus un krāsvielu samaisa viendabīgā konsistencē.

Bezē masu pievieno pūdercukura, mandeļu un olbaltuma masai. Maisa, līdz mīkla kļūst viendabīga un spīdīga.

Mīklu pilda konditorejas maisiņā ar apaļu uzgali un uz cepamā papīra vai silikona paklājiņa izspiež apaļas formas cepumus. Cep 160°C aptuveni 12-15 minūtes. Cepšanas laikā krāsni nedrīkst atvērt.

Cepumus atdzesē, tad noņem no paplātes. Pildījumu uzsmērē vai izspiež no konditorejas maisiņa uz cepuma gludās puses un virsū viegli uzspiež otru cepumiņu.

Vaniļas pildījuma pagatavošana
Katliņā sajauc saldo krējumu, sviestu un vaniļas cukuru, uzvāra, tad karsto masu uzlej sadrupinātai šokolādei. Visu izmaisa līdz viendabīgai konsistencei. Atdzesē istabas temperatūrā. Atdziestot masa sabiezē.

Mango pildījuma pagatavošana
Mango biezeni, sviestu, cukurniedru sīrupu un glikozi uzvāra. Karsto masu lej virsū sadrupinātai baltai šokolādei. Visu izmaisa līdz viendabīgai konsistencei. Atdzesē istabas temperatūrā. Atdziestot masa sabiezē.

Aveņu pildījuma pagatavošana

Avenēm pievieno Marmelādes cukuru un maisot vāra 10 minūtes, līdz avenes izšķīst. Atdzesē istabas temperatūrā. Atdziestot masa sabiezē.

Receptes autors - Jānis Vecens

 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.