Sastāvdaļas
1 kg jāņogu
3 – 5 eleagna augļi*
1 kg Dansukker baltā smalkā cukura
100 g ūdens
Instrukcijas
Jāņogas iztīra, noskalo, ber katlā, pievieno cukuru un ūdeni. Visu karsē līdz vārīšanās temperatūrai. Tad pievieno eleagna augļus un vāra vēl 15 minūtes. Ievārījumu atdzesē, lej burkās, aizvāko un liek vēsumā.
* Eleagnu (lat. val. Elaeagnus multiflora) tā dzimtenē Japānā dēvē par gummi. Tā garša līdzinās gatavai hurmai vai vīģēm. Augļi ir nelieli un pēc struktūras līdzinās
smiltsērkšķiem.
Receptes autors – Naujienes bērnunams
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Lieldienu saldumi
Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.
Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.
Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.