Cukurs — vairāk nekā saldinātājs

Cukurs ir dabisks produkts, kas brīvā veidā atrodas visos augos. Cukurs būtiski maina ēdiena garšu, taču tas ir vairāk nekā tikai saldinātājs; ar to var arī līdzsvarot un uzlabot citas garšas īpašības. Mūsdienās pieejami daudzi cukura veidi, kurus var pievienot visdažādākajiem ēdieniem.

 

Cukurs saldina un dod enerģiju, taču papildus tam cukurs daudzus ēdienus padara apjomīgākus un blīvākus. Cukuram piemīt arī konservējošas un mitrumu aizturošas īpašības, piemēram, marmelādē un maizē. Tas akcentē augļu garšu dzērienos un ievārījumos un palīdz saglabāt ievārījumu un marmelāžu krāsu.

 

Maizes izstrādājumos pie rauga pievienotais cukurs un sīrups izcepto produktu virsmu padara zeltaini brūnu un uzlabo to brīnišķīgo aromātu. Cukuru lieto, lai saldējuma sasalšanas punktu pazeminātu tik daudz, lai to varētu ēst tikko izņemtu no saldētavas.