Vasaras deserti

Sagādājiet pārsteigumu grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā, pasniedzot gardu desertu. Ko teiksiet, piemēram, par kraukšķīgo ogu desertu vai gardo ogu sorbertu?


Baltās šokolādes panna cotta ar Muscovado cukurā marinētām zemenēm

Baltās šokolādes panna cotta ar Muscovado cukurā marinētām zemenēm

4 porcijas

Sastāvdaļas

Panna cotta
100 g baltās šokolādes
70 g Dansukker želejas cukura Multi
400 ml saldā krējuma
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura

Marinētām zemenēm
200 g zemeņu
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
1 laima sula


Balto šokolādi smalki sakapā un ber bļodā. Želejas cukuru, saldo krējumu un vaniļas cukuru katliņā uzvāra. Karstu lej pāri baltajai šokolādei un kārtīgi izmaisa. Lej porciju trauciņos un ledusskapī atdzesē 1 stundu.
Pa to laiku zemenes noskalo un sagriež gabalos. Pievieno cukuru un laima sulu. Izmaisa un atstāj uz 30 minūtēm ievilkties. Desertu dekorē ar ogām un servē.


Diānas vasaras deserts

Diānas vasaras deserts

4 porcijas

Sastāvdaļas

Šokolādes musam
150 g tumšās šokolādes
4 ēdamkar. Dansukker Tumšā sīrupa
300 ml saldā krējuma
3 olas

Krēmsiera kārtai
200 g krēmsiera
60 g Dansukker pūdercukura
2 ēdamkar. citronu krēma

Marinētajām zemenēm
150 g zemeņu
1 laima miziņa un sula
2 ēdamkar. Dansukker Tumšā sīrupa

6-8 cepumi Digestive


Šokolādes musa pagatavošana
Šokolādi izkausē ūdens peldē un pievieno Tumšo sīrupu. Saldo krējumu saputo. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem un sakuļ stingrās putās. Olu dzeltenumus sakuļ un iemaisa šokolādē.  Šokolādi iemaisa putukrējumā. Iecilā olu baltumus. Atdzesē ledusskapī.

Krēmsiera kārtas pagatavošana
Visas sastāvdaļas sakuļ vienmērīgā masa.

Zemeņu sagatavošana
Zemenes nomazgā, atdala no kauslapiņām un sagriež gabaliņos. Pievieno laima sulu, sarīvēto miziņu un Tumšo sīrupu.

Digestive cepumus sadrupina. Glāzes kārtām liek šokolādes musu, krēmsiera kārtu, ogas un cepumus. Kā pēdējo kārtu liek ogas.


Matcha Panna Cotta

Matcha Panna Cotta

4 porcijas

Sastāvdaļas

Ogu kārtai
100 g upeņu
50 g Dansukker želejas cukura Multi
2 ēdamkar. Dansukker Tumšā sīrupa

Pirmajai kārtai
300 ml saldā krējuma
40 g  Dansukker želejas cukura Multi
1 ēdamkar. Dansukker Vaniļas cukura
50 g baltās šokolādes

Otrajai kārtai
300 ml  saldā krējuma
40 g Dansukker želejas cukura Multi
1/2–1 tējkar. matča tējas pulvera
50 g baltās šokolādes


Ogu sagatavošana
Ogas, cukuru un sīrupu mazā katliņā vāra vienu minūti. Ievārījumu salej pa glāzēm un atdzesē.

Pirmās kārtas pagatavošana
Saldo krējumu, želejas cukuru un vaniļas cukuru uzvāra. Iemaisa sadrupinātu šokolādi. Atdzesē. Uzmanīgi pārlej ievārījumam un novieto ledusskapī.

Otrās kārtas pagatavošana
Saldo krējumu, želejas cukuru un vaniļas cukuru uzvāra. Iemaisa sadrupinātu šokolādi un matčas pulveri. Atdzesē. Uzmanīgi pārlej ievārījumam un novieto ledusskapī.

Pirms pasniegšanas dekorē ar balto šokolādi.


Vafeles ar sāļo karameli, banāniem un ogām

Vafeles ar sāļo karameli, banāniem un ogām

Apmēram 16 porcijas

Sastāvdaļas

Vafelēm
4 olas
300 g miltu
0,5 tējkar. dzeramās sodas
2 ēd.kar. Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
50 g izkausēta sviesta
600 ml piena

Sāļajai karameļu mērcei
150 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
2 ēdamkar. Dansukker Zeltainā sīrupa
50 g sviesta
300 ml saldā krējuma
1 šķipsniņa sāls pārslu


Vafelēm
Olu baltumus saputo stingrās putās. Citā bļodā iemaisa miltus, sodu un cukuru. Pievieno olu dzeltenumus un izkausēto sviestu. Visu samaisa. Nepārtraukti maisot, pievieno pienu, līdz izveidojas viendabīga masa. Iecilā olbaltuma putas. Vafeles cep vafeļu panniņā. Pasniedz kopā ar banāniem, ogām un saldējumu. Pārlej ar karameļu mērci.

Sāļajai karameļu mērcei
Visas sastāvdaļas, izņemot saldo krējumu, lej katliņā. Lēnām silda, ik pa laikam apmaisot, līdz viss ir izšķīdis. Temperatūru palielina un, kad masa dubultojusies, pievieno saldo krējumu. Vāra 2-3 minūtes. Noņem no plīts un pievieno sāli.


Plūškoka Panna Cotta ar laima sulā marinētām ogām

Plūškoka Panna Cotta ar laima sulā marinētām ogām

4 porcijas

Sastāvdaļas

400 ml saldā krējuma
50 ml koncentrēta plūškoka ogu sīrupa
95 g Dansukker želejas cukura Multi
400 ml ogu pēc izvēles
1 laima sula un rīvēta miziņa
45 g Dansukker Demerara cukura
2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura


Saldo krējumu, plūškoka ogu sīrupu un želejas cukuru Multi uzkarsē un vāra 30 sekundes, salej 4 glāzēs un atdzsē istabas temperatūrā. Kamasa sastingusi, liek ledusskapī līdz pasniegšanai.

Ogas noskalo, pārlasa un sajauc ar laima sulu, rīvēto miziņu un Demerara cukuru. Atstāj ievilkties līdz pasniegšanai nākamā dienā.


Šokolādes saldējums

Šokolādes saldējums

6 – 8 porcijas

Sastāvdaļas

125 g Dansukker Muscovado cukura
3 olu dzeltenumi
2 ēdamk. kakao pulvera
600 ml piena (3%)
250 ml saldā krējuma
100 g sakapātas tumšās šokolādes

Dekorēšanai
Kausēta šokolāde


Olu dzeltenumu, cukuru un kakao saputo gaisīgā masā. Pienu un saldo krējumu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Maisot lēni pievieno olu un cukuru maisījumu, turpina karsēt 85°C . Noņem no uguns un maisot pievieno šokolādi, līdz tā izkususi. Maisījumu atdzesē aukstā ūdens peldē un liek ledusskapī vismaz 1 stundu, bet labāk atstāt uz nakti.

Masu pilda saldējuma formiņās un liek saldētavā vismaz uz 3 stundām. Pirms pasniegšanas glazē ar atdzesētu kausētu šokolādi.


Ītonas mikslis

Ītonas mikslis

4 porcijas

Sastāvdaļas

15-20 mazi bezē cepumiņi
300 ml saldā krējuma
200 g svaigu aveņu

Aveņu sīrupam
200 g saldētu aveņu
50 ml Dansukker dzidrā sīrupa
50 ml Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
1 anīsa zvaigznīte
grauzdētas mandeles


Visas aveņu sīrupa sastāvdaļas vāra katliņā apmēram 5 minūtes, nepārtraukti maisot. Atstāj atdzist un sabiezēt.

Saldo krējumu saputo stingrās putās.

Bezē cepumiņus, svaigas avenes, putukrējumu un sīrupu kārto bļodā un pasniedz nekavējoties.


Plūškoka granita

Plūškoka granita

Sastāvdaļas

1,5 ēdamkar. Dansukker pūdercukura
300 ml ūdens
50 ml Dansukker glikozes sīrupa
1 laima sula un miziņa
50 ml koncentrēta plūškoka sīrupa
Svaigas piparmētras
3 ēdamakr. baltvīna (ja ir vēlēšanās)


Visas sastāvdaļas sastrādā ar blenderi. Maisījumu ielej izturīgā traukā ar augstām malām un ievieto saldētavā. Ik pa laikam ar dakšiņu samaisa, lai veidotos pēc iespējas smalkāki ledus kristāli. Pasniedz glāzēs, kas arī izturētas saldētavā. Tādā veidā ganita tik ātri neizkusīs.


Siera kūkas saldējums ar kazenēm

Siera kūkas saldējums ar kazenēm

Sastāvdaļas

250 ml saldā krējuma
250 ml piena
100 ml Dansukker glikozes sīrupa
100 ml Dansukker baltā cukurbiešu cukura
2 tsp Dansukker vaniļas cukura
5 olu dzeltenumi
2 ēdamkar. cukura

Kazeņu krēmam
100 g saldētu kazeņu
50 ml Dansukker želejas cukura „Multi”
200 g svaigā siera


Saldo krējumu ar pienu, glikozes sīrupu, vaniļas cukuru un balto cukuru katliņā uzvāra un noņem no plīts. Olu dzeltenumus ar divām ēdamkarotēm cukura bļodiņā saputo, un, nepārtraukti putojot, pielej klāt krēma maisījumam. Maisījumu karsē, līdz tas ir sabiezējis (aptuveni 82 °C temperatūrā). Nedrīkst pieļaut uzvārīšanos, lai olas nesarecētu. Maisījumam ļauj atdzist un lej saldējuma mašīnā.
Kazenes kopā ar cukuru uzvāra un turpina vārīt vēl 3-10 minūtes. Atdzesē un samaisa kopā ar svaigo sieru.

Kad saldējums ir gandrīz gatavs, uzmanīgi iecilā kazeņu krēmu. Uzglabā saldētavā. Pirms pasniegšanas apmēram 20 minūtes ļauj „atelpoties” istabas temperatūrā.


Ogu sorbets

Ogu sorbets

4-6 porcijas

Sastāvdaļas

100 g Dansukker baltā smalkā cukura
3 svaigi piparmētras zariņi
100 ml ūdens
150 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
30 ml citronu sulas
500 g ogu, piemēram, avenes, zemenes vai upenes
2 olu baltumi
50 g Dansukker Baltā smalkā cukura


Ūdeni, cukuru un piparmētras uzvāra. Ogas saspaida ar sīrupu, līdz ir iegūta viendabīga masa. Pievieno citronu sulu. Olu baltumus ar cukuru saputo stingrās putās un iecilā ogu maisījumā. Sakuļ saldējuma mašīnā vai ieliek formā un liek saldētavā sastingt.


Kraukšķīgais ogu deserts

Kraukšķīgais ogu deserts

4 porcijas

Sastāvdaļas

250 g ogu pēc izvēles, piemēram, upenes
60 g Dansukker pūdercukura
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Sula no puscitrona
200 ml saldā krējuma
100-150 ml sasmalcinātu mandeļu makarūnu (vai līdzīgu cepumu)
Citronmētra


Ogas saspaida un sajauc ar pūdercukuru, vaniļas cukuru un citrona sulu. Saputo saldo krējumu stingrā putukrējumā un iemaisa ogu masā. Ar karoti saliek deserta traukos un liek ledusskapī vismaz uz stundu. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sasmalcināto makarūnu drumstalām, pēc vēlēšanās pievieno citronmētru.


Kazenes sīrupā ar kanēļa krēmu

Kazenes sīrupā ar kanēļa krēmu

4 porcijas

Sastāvdaļas

500 g (1 l) kazeņu
2 citronmētras stiebriņi
100 ml ūdens
150 g Dansukker niedru cukura „Demerara”

Kanēļa krēmam
150 – 200 ml mājas siera vai biezpiena
2 – 3 ēd. kar. Dansukker pūdercukura
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 tējk. malta kanēļa


Citronmētru pārgriež gareniski uz pusēm un vāra ūdenī ar cukuru 3-4 minūtes. Karstajā sīrupā ieliek kazenes un atstāj atdzist.

Mājas sieru vai biezpienu izberž caur sietu. Pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru un kanēli, samaisa. Pasniedz ar kazenēm sīrupā.


Augļu zupa

Augļu zupa

4 porcijas

Sastāvdaļas

250 g (0,5 l) ogu vai augļu pēc izvēles
400 ml ūdens
150 – 200 g Dansukker niedru cukura „Demerara” vai baltā smalkā cukura
3 ēd. kar. kartupeļu cietes


Ogas noskalo un pārlasa. Ūdeni un cukuru uzvāra, pievieno ogas un vāra uz lēnas uguns 2–5 minūtes, atkarībā no ogu struktūras (piemēram, ērkšķogas jāvāra ilgāk nekā zemenes vai avenes). Kartupeļu cieti sajauc ar 100 ml ūdens un maisot pievieno ogām. Katlu noņem no uguns, uzliek vāku un atstāj atdzist.

Zupu pasniedz aukstu vai remdenu ar pienu vai krējumu. Zupu var bagātināt, pārkaisot ar drupinātiem cepumiem.

Ogas var aizvietot ar sakapātiem persikiem, plūmēm, rabarberiem vai āboliem.