Kazeņu burvība

Šīs burvīgās ogas lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Tās arī var izmantot garnējot vai dekorējot. Kazenes nogatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī. Ja tomēr vasarā neizdosies salasīt ogas mežā savas dzīvesvietas tuvumā, tad zini, ka svaigas kazenes pavisam viegli varēsi atrast veikalos un augļu stendos.


Kazeņu ievārījums

Kazeņu ievārījums

apmēram 1 l 20 minūtes
Sastāvdaļas

2 l kazeņu
500 g Dansukker baltā smalkā cukura


Kazenes notīra un noskalo. Ieliek ogas nerūsējošā katliņā un pievieno cukuru. Uzsilda maisījumu un ļauj lēni vārīties apmēram 10 minūtes. Laiku pa laikam uzmanīgi apmaisa. Noņem katliņu no liesmas un rūpīgi nosmeļ putas.

Iepilda ievārījumu siltās, rūpīgi iztīrītās burkās. Burkas aizvāko un uzglabā vēsumā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Upeņu kordiāls

Upeņu kordiāls

1 litrs 25 minūtes
Sastāvdaļas

1 kg upeņu
300 ml ūdens
375 g  Dansukker Tumsā sīrupa


Katliņā uzvāra ūdeni un pievieno upenes. Uzliek vāku un vāra 10 minūtes. Ogas samīca pret katliņa sienām. Izmaisa un pievieno cukuru, sīrupu un citrona sulu. Pāris minūtes apvāra, līdz cukurs izšķīdis. Lej tīrās burkās. Uzglabā vēsumā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Kazeņu koblers

Kazeņu koblers

6-8 porcijas
Sastāvdaļas

Virspusei
200 ml miltu
250 ml Dansukker brūnā cukurniedru cukura
1 tējkar. cepamā pulvera
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
2 olas

Ogu pildījumam
0,5 – 1 kg kazeņu vai citu ogu pēc izvēles
2 ēdamkar. kartupeļu cietes
100 ml Dansukker brūnā cukurniedru cukura

125 g izkausēta sviesta


Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 °C.

Gatavo virskārtu. Miltus, cukuru, cepamo pulveri un pusi no olām ar rokām samaisa drupanā mīklā. Ja nepieciešams, pievieno vairāk olu.

Gatavo pildījumu. Ogas ar kartupeļu cieti un cukuru uzmanīgi samaisa.

Ogas kārto formiņās, pārkaisa ar drupačām un pārlej ar izkausētu sviestu. Cep cepeškrāsnī apmēram 30-35 minūtes, līdz virskārta ir zeltaini brūna. Mazliet atdzesē un pasniedz ar vaniļas krēmu vai biezu jogurtu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Šokolādes muss ar kazeņu biezeni

Šokolādes muss ar kazeņu biezeni

8 porcijas
Sastāvdaļas

Kazeņu biezenis
250 g kazeņu
95 g  Dansukker želejas cukura “Multi”

Šokolādes muss
100 g tumšās šokolādes (70%)
2 ēdamkar. Dansukker pūdercukura
3 ēdamkar. Dansukker Cukurniedru sīrupa
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
1 olas dzeltenums
200 ml  saldā krējuma


Biezeņa ogas un cukuru katliņā vāra 5 minūtes, tad atdzesē.
Šokolādi sadrupina un izkausē mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē.
Cukuru, sīrupu, sīrupu un olas dzeltenumu iemaisa izkausētajā šokolādē un atdzesē.
Saldo krējumu saputo un ¾ krējuma pievieno šokolādes maisījumam. Pēc tam pievieno arī atlikušo putukrējumu.
Dažas ogas no kompota iemaisa šokolādes masā, bet pārējās atstāj dekorēšanai.
Musu kārto saldējuma trauciņos un ledusskapī atdzesē vismaz 1 stundu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Kazenes sīrupā ar kanēļa krēmu

Kazenes sīrupā ar kanēļa krēmu

4 porcijas
Sastāvdaļas

500 g (1 l) kazeņu
2 citronmētras stiebriņi
100 ml ūdens
150 g Dansukker niedru cukura „Demerara”

Kanēļa krēmam
150 – 200 ml mājas siera vai biezpiena
2 – 3 ēd. kar. Dansukker pūdercukura
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 tējk. malta kanēļa


Citronmētru pārgriež gareniski uz pusēm un vāra ūdenī ar cukuru 3-4 minūtes. Karstajā sīrupā ieliek kazenes un atstāj atdzist.

Mājas sieru vai biezpienu izberž caur sietu. Pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru un kanēli, samaisa. Pasniedz ar kazenēm sīrupā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Kazeņu dzēriens

Kazeņu dzēriens

4 glazes
Sastāvdaļas

Sastāvdaļas
500 g kazeņu
1 l dabiskā jogurta ar zemu tauku saturu
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
ledus gabaliņi

Garnējums (dekorēšanai)
kazenes
kociņi


Sakuļ kazenes ar jogurtu un cukuru. Izkāš un salej glāzēs. Garnē pēc izvēles.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Mazās kazeņu kūciņas

Mazās kazeņu kūciņas

4-6 porcijas
Sastāvdaļas

Mīklai
50 g biezpiena
50 g Dansukker smalkā cukura
15 g Dansukker vaniļas cukura
1 g sāls
20 ml eļļas
15 ml piena
120 g miltu
4 g cepamā pulvera

Pildījumam
300-400 g kazeņu
2 olas
50 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
15 g Dansukker vaniļas cukura
100 g skābā krējuma, 25%
50 g sasmalcinātu lazdu riekstu
12 g kartupeļu cietes

Dekorēšanai
10 g Dansukker pūdercukura


Mīklas sastāvdaļas strauji sastrādā mīklā. Mīklu izklāj kēksiņu formiņās un atstāj atdzist ledusskapī uz 30 minūtēm. Tad formiņās ieber ogas. Pārējās pildījuma sastāvdaļas uzputo un pārlej ogām. Cep 20 minūtes cepeškrāsns zemākajā daļā 175°C. Pirms pasniegšanas mazliet atdzesē, tad pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz kopā ar putukrējumu, skābā krējuma krēmu vai vaniļas saldējumu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker