Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pasniedziet slāpes veldzējošu dzērienu paēnā vai vasarnīcā. Pārsteidziet ar mājās gatavotu limonādi vai garšīgu augļu sīrupa dzērienu un uzsauciet: “Priekā!” – ar paša gatavotu punšu.


Burbuļsangria ar ogu etiķi

Burbuļsangria ar ogu etiķi

1 krūka dzēriena

Sastāvdaļas

Ogu etiķa pamatrecepte
150 g zemenes
300 ml balzāmetiķa vai sarkanvīna etiķa
270 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura

Sangria
Dažādas ogas: zemenes, avenes, mellenes
5 ēdamkarotes ogu etiķa
1 citrons
1 laims
1 buntīte piparmētru
750 ml dzirkstošā vīna (var arī bezalkoholiska)
500 ml gāzēta minerālūdens
Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura


Ogu etiķa pamatrecepte
Zemenes noskalo, notīra, sagriež gabalos un liek izmazgātā, tīrā stikla burkā ar cieši nosegtu vāku.
Etiķi uzkarsē, bet neuzvāra. Pārlej ogām. Burku cieši aizvāko. Atstāj ledusskapī uz vismaz divām dienām.
Šķidrumu caur smalku sietiņu izkāš vairākas reizes, līdz tas ir pilnīgi dzidrs. Pievieno cukuru un maisot uzvāra, līdz cukurs ir pilnīgi izšķīdis. Etiķi lej tīrās, izkarsētā pudelēs, aizvāko un uzglabā ledusskapī.

Sangria
Ogas noskalo, lielākās sadalot mazākos gabalos, un pārlej ar ogu etiķi. Pievieno piparmētras lapiņas un pārlej ar ūdeni un dzirkstošo vīnu. Pārkaisa ar cukuru un izmaisa.


PADOMS!
Ogu etiķi ieteicams pagatavot vismaz dažas dienas iepriekš. Jo ilgāk etiķis noturēts, jo izteiktāks tā aromāts.


Atsvaidzinošs zemeņu dzēriens

Atsvaidzinošs zemeņu dzēriens

1 liela glāze

Sastāvdaļas

Ogu etiķa pamatrecepte
150 g zemenes
300 ml balzāmetiķa vai sarkanvīna etiķa
270 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura

Zemeņu dzēriens
3 ēdamkar. ogu etiķa
200 ml gāzēta minerālūdens
2-3 svaigas zemenes
1 laims
40 ml džina (pēc izvēles)


Ogu etiķa pamatrecepte
Zemenes noskalo, notīra, sagriež gabalos un liek izmazgātā, tīrā stikla burkā ar cieši nosegtu vāku.
Etiķi uzkarsē, bet neuzvāra. Pārlej ogām. Burku cieši aizvāko. Atstāj ledusskapī uz vismaz divām dienām.
Šķidrumu caur smalku sietiņu izkāš vairākas reizes, līdz tas ir pilnīgi dzidrs. Pievieno cukuru un maisot uzvāra, līdz cukurs ir pilnīgi izšķīdis. Etiķi lej tīrās, izkarsētā pudelēs, aizvāko un uzglabā ledusskapī.

Zemeņu dzēriens
Ogu etiķi un minerālūdeni lej stikla traukā. Zemenes noskalo, notīra un pievieno dzērienam. Pievieno arī etiķi un laima šķēlītes.


PADOMS!

Ogu etiķi pagatavojiet vismaz dažas dienas iepriekš. Jo ilgāk etiķis noturēts, jo izteiktāks tā aromāts.


Aveņu Jamtini ar citronu

Aveņu Jamtini ar citronu

4 porcijas

Sastāvdaļas

200 ml aveņu ievārījuma
70 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 citrona sula
100 ml ūdens
100 ml dzērveņu sulas

Pasniegšanai
Ledus
Toniks
Citronzāle vai vībotne (bez tās var iztikt)
Laima šķēlītes


Visas sastāvdaļas salej krūzē un izmaisa. Glāzes piepilda ar ledu un pārlej ar gatavo sīrupu. Papildina ar toniku. Katrā glāzē iesprauž vībotnes vai citronzāles zariņu. Uz glāzes malas “uzsēdina” laima šķēlīti.

Ja vēlas, kokteili var papildināt ar 40 ml stipra alkohola.


Arbūza slašs

Arbūza slašs

6-8 glāzes

Sastāvdaļas

1 neliels arbūzs 2 kg
Sasmlcināts ledus
2 laimu sula
100 ml Dansukker glikozes sīrups
50-75 g Dansukker smalkā cukura
Minerālūdens


Arbūzu sagriež gabalos, nomizo un attīra no sēkliņām. Bļodā arbūza gabaliņus saberž ar ledu, laima sulu, sīrupu un cukuru. Visu salej pa glāzēm un pievieno minerālūdeni. 


Limončello

Limončello

Sastāvdaļas

500 g organisko citronu
500 ml degvīna
400 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa


Citronus nomazgā un nogriež no tiem plānas miziņas. Burkā samaisa degvīnu un sīrupu. Ieber iekšā citronu miziņas. Burku cieši noslēdz. Noliek vēsā vietā uz 2-3 nedēļām. Tad izkāš, miziņas izmet, šķīdumu ielej pudelē.

Liķieri pasniedz ar ledus gabaliņiem kā aperitīvu vai atšķaidot ar minerālūdeni.

Limončello ir tradicionāls Itālijas citronu liķieris – vasaras dzēriens ar spirdzinošu garšu.


Svaigs vasaras punšs ar zemeņu sīrupu

Svaigs vasaras punšs ar zemeņu sīrupu

Apmēram 10 glāzes

Sastāvdaļas

1 citrons
2 laimi
2 nektarīni
200 ml svaigu aveņu
100 ml svaigu kazeņu
200 ml zemeņu
100 ml zemeņu sīrupa
2 litres gāzēta ūdens ar ogu-augļu garšu
Ledus

Zemeņu sīrups
500 g zemeņu
50 ml Dansukker Cukurniedru sīrupa
100 ml Dansukker baltā cukurbiešu cukura


Vispirms pagatavo zemeņu sīrupu. Zemes ar cukuru vāra 5-10 minūtes. Tad caur sietu izkāš un pievieno cukurniedru sīrupu. Pilda sterilizētās pudelēs un uzglabā vēsumā.

Citronu, laimus un nektarīnus sagriež šķēlītēs. Bļodā saliek ledu un pārklāj to ar augļiem un ogām. Pārlej ar gāzēto ūdeni un zemeņu sīrupu.


Rabarberu Margarita

Rabarberu Margarita

1 glāze

Sastāvdaļas

40 ml tekilas
20 ml Cointreau apelsīnu liķiera
40 ml citrona sulas
40 ml rabarberu sīrupa
Sāls

Rabarberu sīrups
3 sasmalcināti rabarberu kāti
350 ml ūdens
350 ml Dansukker baltā cukurbiešu cukura


Vispirms pagatavo rabarberu sīrupu. Tā sastāvdaļas vāra 15 minūtes, tad izkāš caur sietu, izspiež no biezumiem visu sulu un atstāj, lai atdziest.

Tekilu, liķieri, citrona sulu un rabarberu sīrupu šeikerī samaisa, lej kokteiļa glāzēs, kas dekorētas ar sāls maliņām.

Padoms!

Lai izveidotu sāls dekoru ap glāzes maliņām, ierīvē tās ar citrona šķēlīti un tad iemērc sāls trauciņā.


Vasaras mokteilis

Vasaras mokteilis

1 glāze

Sastāvdaļas

15 ml svaigi spiestas laima sulas
10 g Dansukker Fruktozes
Melisas lapiņas
Avenes
Mellenes
Kazenes
Gāzētais ūdens 


Laima sulu lej augstā glāzē un pievieno fruktozi. Pievieno divas melisas lapiņas, dažas avenes, mellenes un ledus gabaliņus. Pārlej ar gāzēto ūdeni.

Mellenes un avenes var aizstāt ar citām ogām, bet melisas lapiņu vietā vari izmantot piparmētru. 


Ledus tēja ar ingveru

Ledus tēja ar ingveru

Sastāvdaļas

100 g sagriezta plānās šķēlītēs ingvera
1,5 l ūdens
2 ēd. kar. zaļās tējas lapu
200 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
2 plānās šķēlītēs sagriezti laimi


Ūdeni, zaļās tējas lapas un ingveru uzvāra un noņem no uguns. Atstāj 10 minūtes. Pievieno cukuru un maisa, līdz tas izkūst. Tēju nokāš un atdzesē ledusskapī līdz pasniegšanai. Pirms pasniegšanas pievieno laima šķēlītes.


Ledus kafija

Ledus kafija

4 glāzes

Sastāvdaļas

Ledus gabaliņi
600 ml piena
15 g kakao pulvera
50 ml Dansukker Niedru sīrupa
200 ml aukstas espresso kafijas

Dekorēšanai
Vaniļas vai šokolādes saldējums


Sasmalcinātus ledus gabaliņus saber augstās glāzēs. Pienu, kakao pulveri, sīrupu un kafiju salej kopā un pārlej ledum. Dzērienu rotā ar saldējuma gabaliņu un pasniedz nekavējoties.


Zemeņu tekila

Zemeņu tekila

4 glāzes

Sastāvdaļas

250 g zemeņu
75 g Dansukker baltā smalkā cukura
150 ml tekilas


Blenderī visas sastāvdaļas sablenderē viendabīgā masā. Salej četrās glāzēs. Var rotāt ar zemeni.


Limonāde

Limonāde

Aptuveni 6 glāzes

Sastāvdaļas

100 ml laimu sulas (aptuveni 4 laimi)
250 ml citronu sulas (aptuveni 4 citroni)
Rīvēta apelsīna miziņa no 1 apelsīna
100 g Dasukker baltā smalkā cukura
Ledus gabaliņi
1 l minerālūdens


Krūzē sajauc citrusaugļu sulas un pievieno cukuru. Maisa, līdz cukurs izkūst. Pievieno sarīvētu apelsīna miziņu un ūdeni. Pasniedz.