Rabarberu laiks

Rabarberu sezona ir klāt! Ja jums dārzā nav pašiem savu rabarberu, tad tos noteikti atradīsit kādā no tuvākajiem veikaliem. Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?


Mazie rabarberu kēksiņi ar svaigi putotu bezē

Mazie rabarberu kēksiņi ar svaigi putotu bezē

6-8 gab. 1,5 stunda
Sastāvdaļas

Mīklai
250 g sviesta
150 g miltu
2 ēdamkar. ūdens
2 ēdamkar. Dansukker pūdercukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura

Rabarberu pildījumam
400 g rabarberu
45 g Dansukker baltā cukura

Beze
3 olu baltumi
180 g Dansukker baltā cukura


Visas mīklas sastāvdaļas sakuļ vijīgā masā. Ietin plēvē un atdzesē 30 minūtes. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C.
Rabarberus noskalo, nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Katliņā uzkarsē, pievieno cukuru, izmaisa un karsē 2 minūtes.
Kēksiņu formiņas ietauko. Mīklu ieklāj formiņās un pārklāj ar rabarberu pildījumu. Cep cepeškrāsns apakšējā daļā 10-15 minūtes. Izņem no cepeškrāsns un atstāj uz dažām minūtēm atdzist.
Pa to laiku sagatavo beze: olas baltumus un cukuru liek sausā un tīrā bļodā. Karstā ūdens peldē puto, līdz masas temperatūra sasniedz 50-65 °C. Gatavību pārbauda, paberzējot masu starp pirkstiem – cukura kristāliem jābūt pilnīgi izšķīdušiem. Masu pārliek citā bļodā un puto, līdz tā atdzisusi un gaisīga. Izvēlas dekorēšanas uzgali un caur dekorēšanas tūtiņu beze masu izspiež pāri kēksiņiem. izmantojot gāzes degli, apdedzina beze virskārtu. Pasniedz ar saldējumu vai vaniļas mērci.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Rabarberu ievārījums

Rabarberu ievārījums

Apmēram 1 litrs 25 minūtes
Sastāvdaļas

500 g sasmalcinātu rabarberu
1 citrona sula
500 g Dansukker Ievārījuma cukura
3 g malta kardamona 


Visas sastāvdaļas katliņā uzvāra un, nepārtraukti maisot, vāra vēl 4 minūtes. Lej izmazgātās, sterilizētās burkās, aizvāko un uzglabā tumšā, vēsā vietā.

Kardamonu var aizstāt ar 1-2 ēdamkarotēm svaiga, rīvēta ingvera.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Zemeņu un rabarberu mafini ar drupaču pārklājumu

Zemeņu un rabarberu mafini ar drupaču pārklājumu

16 gabali
Sastāvdaļas

Mafinu mīklai
100 ml Dansukker baltā cukurbiešu cukura
100 ml Dansukker gaišā Muscovado cukura
3 olas
100 g izkausēta sviesta
1 tējkar. cepamā pulvera
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
1 citrona miziņa
400 ml rupjo maizes miltu
100 ml dabīga jogurta
150 ml piena
10 svaigas zemenes
2 rabarberu kāti

Drupačām
50 g sviesta
100 ml miltu
100 ml Dansukker brūnā niedru cukura
1 tējkar. drupināta kardamona


Olas ar cukuru saputo gaisīgās putās. Pievieno pienu, jogurtu un izkausētu sviestu. Iecilā miltus, vaniļas cukuru un citrona miziņu. Visu kuļ, līdz masa kļūst vijīga. Uzmanīgi iecilā sakapātas zemenes un rabarberus. Masu pilda mafinu trauciņos apmēram 2/3 no tilpuma.

Drupaču sastāvdaļas sastrādā drupanā masā un pārkaisa mafiniem. Cep cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā 20-25 minūtes.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Rabarberu Margarita

Rabarberu Margarita

1 glāze
Sastāvdaļas

40 ml tekilas
20 ml Cointreau apelsīnu liķiera
40 ml citrona sulas
40 ml rabarberu sīrupa
Sāls

Rabarberu sīrups
3 sasmalcināti rabarberu kāti
350 ml ūdens
350 ml Dansukker baltā cukurbiešu cukura


Vispirms pagatavo rabarberu sīrupu. Tā sastāvdaļas vāra 15 minūtes, tad izkāš caur sietu, izspiež no biezumiem visu sulu un atstāj, lai atdziest.

Tekilu, liķieri, citrona sulu un rabarberu sīrupu šeikerī samaisa, lej kokteiļa glāzēs, kas dekorētas ar sāls maliņām.

Padoms!

Lai izveidotu sāls dekoru ap glāzes maliņām, ierīvē tās ar citrona šķēlīti un tad iemērc sāls trauciņā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Rabarberu krēms

Rabarberu krēms

Aptuveni 500 ml
Sastāvdaļas

500 g rabarberu
150 ml ūdens
250 g Dansukker Ievārījuma cukura
1 g malta kardamona
2 olas
50 g sviesta


Rabarberus nomazgā un sagriež smalkos gabaliņos. Liek katliņā un vāra, līdz rabarberi ir izšķīduši. Viegli uzputo olas un iekuļ rabarberu masā. Tad masu izspiež caur sietu tīrā katliņā. Pievieno Ievārījuma cukuru, kardamonu un uz nelielas uguns vāra vēl 2-3 minūtes, nepārtraukti maisot. Noņem no uguns un pievieno sviestu. Tad katliņu ieliek lielā bļodā ar aukstu ūdeni un masu ar elektrisko putotāju puto, līdz tā ir atdzisusi. Ielej sterilizētās burkās. Noslēdz. Uzglabā ledusskapī.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Rabarberu parfē

Rabarberu parfē

4 porcijas
Sastāvdaļas

400 g rabarberu
100 ml ūdens
2 estragona zariņi
50 g Dansukker baltā smalkā cukura
50 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
20 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
250 ml liesa skābā krējuma


Rabarberus nomazgā, sagriež smalkos gabaliņos un kopā ar estragonu liek katliņā ar ūdeni. Pārliek pāri vāku un uz lēnas uguns vāra 5 minūtes. Pievieno cukuru, cukura sīrupu un vaniļas cukuru. Ļauj atdzist. Pievieno krējumu. Sakuļ maisījumu saldējuma mašīnā. Cits variants: ieliek veidnē un liek saldētavā vismaz uz 4 stundām.
Pasniedzot var pievienot zemenes.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Rabarberu čatnijs

Rabarberu čatnijs

Sastāvdaļas

500 g sasmalcinātu rabarberu
150 g dzelteno vai zaļo rozīņu
150 ml baltvīna etiķa
250 g Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
30 ml svaiga, sarīvēta ingvera
6 g Colman’s sinepju pulvera
6 g sāls
1 g kajēnas piparu 


Visas sastāvdaļas saliek katliņā, pārklāj ar vāku un vāra 10 minūtes. Kārtīgi izmaisa un tad, nepārtraukti maisot, vāra vēl 5 minūtes, līdz čatnijs ieguvis nepieciešamo konsistenci. 

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Rabarberu kompots ar kanēļa saldējumu

Rabarberu kompots ar kanēļa saldējumu

4 porcijas
Sastāvdaļas

Saldējumam
4 olu dzeltenumi
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
3-5 g malta kanēļa

Kompotam
500 g sasmalcinātu rabarberu
250 ml atšķaidīta zemeņu dzēriena
15 ml svaigi spiestas citrona sulas
60 g Dansukker pūdercukura
5 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
5-10 g kartupeļu cietes


Uzputo olu dzeltenumus ar cukuru un vaniļas cukuru. Pienu, krējumu, sīrupu un kanēli uzvāra. Olas iekuļ iekšā olas piena maisījumā. Izkāš caur smalku sietu. Liek saldējuma mašīnā vai ieliek saldētavā uz vismaz 5 stundām, laiku pa laikam apmaisot.

Rabarberus, zemeņu dzērienu, citronu sulu un pūdercukuru liek katliņā un vāra, līdz rabarberi kļuvuši mīksti. Iemaisa iekšā vaniļas cukuru. Kartupeļu cieti izšķīdina nelielā auksta ūdens daudzumā, tad iemaisa kompotā. Pasniedz remdenu vai aukstu kopā ar saldējumu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Rabarberu un zemeņu ievārījums

Rabarberu un zemeņu ievārījums

Apm. 750 ml
Sastāvdaļas

250 g sakapātu rabarberu
250 g sakapātu zemeņu
Norīvēta miziņa no viena citrona
500 g Dansukker Ievārījuma cukura


Liek visas sastāvdaļas katlā un, nepārtraukti maisot, vāra 5 minūtes. Nosmeļ putas. Lej karstās, tīrās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Vienkāršais rabarberu deserts

Vienkāršais rabarberu deserts

4-6 porcijas
Sastāvdaļas

750 g sasmalcinātu rabarberu
150 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
50 g mandeļu
200 g biezpiena
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 nelielas olas
75 ml liesa skābā krējuma
Sviests vai margarīns veidnes ietaukošanai


Ietauko cepešpannu. Liek sasmalcinātos rabarberus pannā. Pārkaisa ar niedru cukuru un cep cepeškrāsnī 200 °C 5 minūtes. Mandeles smalki sadrupina. Samaisa mandeles, biezpienu, vaniļas cukuru, olas un krējumu. Pārlej maisījumu pāri rabarberiem. Cep cepeškrāsnī apm. 30 minūtes. Pasniedz ar putukrējumu vai saldējumu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Rabarberu sīrups

Rabarberu sīrups

2 litri 45 minūtes
Sastāvdaļas

2 kg rabarberu
1 1/2 l ūdens
1 citrona sula
1 kg Dansukker baltā smalkā cukura


Rabarberus noskalo, nomizo, sagriež gabaliņos un vāra, līdz rabarberi mīksti. Kompotu izkāš caur caurduri. Nokāsto šķidrumu lej tīrā katlā, pievieno citronu sulu un cukuru. Vāra uz lēnas uguns, pastāvīgi nosmeļot putas, līdz kompots paliek dzidrs. Lej siltās, sterilizētās pudelēs vai burkās un aizvāko. Uzglabā vēsā vietā. Rabarberu vietā var izmantot jebkurus citus augļus vai ogas.

Šo recepti sastādīja

Dansukker