Halloween

Daudzi uzskata, ka Visu svēto diena ir tipiski amerikāņu svētki, taču faktiski šie svētki ir cēlušies no Īrijas un Skotijas. Šie svētki ir kļuvuši populāri dažādu paaudžu vidū. Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Helovīnu smalkmaizītes

Helovīnu smalkmaizītes


Sastāvdaļas

100 g margarīna
75 ml piena
150 g Dansukker niedru cukura "Demerara" vai baltā smalkā cukura
2 olas
1 tējk. cepamā pulvera
1 1/2 ēd. kar. kartupeļu cietes

1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
250 g kviešu miltu

Glazūrai
500 g Dansukker pūdercukura
1 ēd. kar. kausēta margarīna
1–2 ēd. kar. ūdens
pārtikas krāsvielas

Konfektes (dekorēšanai)


Izkausē margarīnu un pievieno pienu. Ļauj uzkarst, bet neuzvāra. Viegli saputo olas ar cukuru. Sajauc kviešu miltus ar cepamo pulveri un pārmaiņus ar piena maisījumu pievieno olu masai. Ievieto mīklu uz nakti ledusskapī. Uz plāts saliek kēksu formiņas un salej tajās mīklu. Cep cepeškrāsns vidū 225°C apmēram 12 minūtes.

Sajauc pūdercukuru ar ūdeni un margarīnu viendabīgā masā. Sadala glazūru un pēc vēlēšanās pievieno pārtikas krāsvielu. Garnē kūkas ar glazūru. Pēc izvēles dekorē ar krāsainām konfektēm, imitējot spociņu actiņas u.tml.

Zemeņu spociņi

Zemeņu spociņi


Sastāvdaļas

svaigas zemenes
baltā šokolāde
1 ēd. kar. olu baltumu
50–100 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu


Pārbauda, vai zemenes ir tīras un nebojātas. Izvēlas zemenes, kuras var nolikt vertikāli, vai nolīdzina ogu apakšdaļu. Izkausē šokolādi tvaika peldē. Paņem zemeni aiz kātiņa un iemērc izkausētajā šokolādē. Uzliek uz cepamā papīra, lai nožūst. Samaisa olas baltumu un pūdercukuru ar šokolādes garšu, iepilda konditorejas špricē. Ar šprici uzzīmē spociņiem acis un muti.

Kapiņi

Kapiņi


Sastāvdaļas

150 g sviesta vai margarīna
2 olas
500 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
150 g kviešu miltu
1 tējk. cepamā pulvera
100 g Indijas riekstu

Šokolādes krēms
200 g tumšās šokolādes
150 g putukrējuma
2 ēdamkarotes Dansukker pūdercukura
100 g sviesta vai margarīna

Garnējums
200 g kokosriekstu skaidiņu
zaļā pārtikas krāsviela
smilšu mīklas cepumiņi krusta vai kapa formā


Iesmērē cepšanas formu  20 x 30 cm lielumā. Traukā sajauc mīklai paredzētās sausās sastāvdaļas. Izkausē taukvielas, pievieno olas un maisa, līdz masa kļūst viendabīga. Pēc tam to ielej formā. Cep cepeškrāsns vidū 175°C apm. 25 minūtes. Ļauj atdzist, pirms izņem no formas.

Salauž šokolādi un katliņā to samaisa kopā ar krējumu un pūdercukuru. Karsē zemā temperatūrā, līdz viss ir izkusis un ir izveidojusies viendabīga masa. Ļauj atdzist, tad pievieno taukvielas. Uzklāj krēmu uz kūkas. Sagriež rūtiņās. Uzliek smilšu mīklas cepumus uz rūtiņu galiem. Iekrāso kokosriekstus zaļus, izmantojot zaļo pārtikas krāsu, un nedaudz uzkaisa uz "kapiņiem" kā zāli. Iespējams garnēt arī ar nelieliem ķirbīšiem, kurus pagatavo no marcipāna vai cukura pastas.

Zirneklīši

Zirneklīši


Sastāvdaļas

100 g sviesta vai margarīna
150 ml Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
300 ml auzu pārslu
2-3 ēd. kar. stipras, aukstas kafijas

Rotājumam
kokosriekstu skaidiņas
Dansukker pūdercukurs ar šokolādes garšu
lakricas nūjiņas


Samaisa taukvielu un pūdercukuru. Pievieno auzu pārslas un kafiju.

Izveido apaļas bumbiņas, kuras izvārta kokosrieksta skaidiņās. Izveido arī mazākas bumbiņas, kuras kā galvu uzliek uz bumbiņām ar kokosriekstu skaidiņām.

Sajauc pāris ēdamkarotes pūdercukura ar nedaudz ūdens un uzpilina mazajām bumbiņām - kā acis uz galvas.

Sagriež lakricas nūjiņas gabalos un pievieno kā zirnekļa kājas.

Drakulas zobi

Drakulas zobi


8 porcijas

Sastāvdaļas

2 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
2 tējk. svaigi spiestas citrona sulas
2 kg sarkanu ābolu
20 nolobītu mandeļu


Glāzē sajauc sīrupu un citronu sulu. Katru ābolu sagriež 4 ķīļveida daļās jeb daiviņās. Katrai daiviņai izgriež vēl vienu ķīlīti kā atvērtu „muti”. Ar otiņu pārslaka katru ābola daiviņu ar sīrupa-citronu sulas maisījumu. Mandeles sagriež skaidiņās un sasprauž āboliem „mutēs”.

Olbaltumu spociņi

Olbaltumu spociņi


Sastāvdaļas

6 olu baltumi
300 g Dansukker smalkā cukura
1 šķipsniņa sāls


Ar putotāju vidējā ātruma režīmā saputo olu baltumus stingrās putās. Pievieno sāli un cukuru un, uzstādot putotājam lielāko ātrumu, turpina putot, līdz masa kļūst viendabīga. Iepilda masu konditorejas špricē un izpūš spociņu formā. Cep cepeškrāsns vidū 125°C apm. 1 stundu. Izliek uz restītēm. Spociņu acīm izmanto izkausētu šokolādi vai glazūru.

Zirnekļu kūka

Zirnekļu kūka


Sastāvdaļas

150 g sviesta vai margarīna
2 olas
300 ml Dansukker niedru cukura „Demerara”
150 ml kviešu miltu
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 ēd. kar. kakao

Taukviela un rīvmaize formas sagatavošanai

Glazūrai
25 g sviesta vai margarīna
200 ml Dansukker Pūdercukura ar šokolādes garšu
25 ml silta piena
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Rotājumam
200 ml Dansukker pūdercukura
1 olas baltums
saldumi


Sakarsē krāsni līdz 175°C. Ieziež formu ar noņemamām malām (apm. 25 cm diametrā) ar taukvielu un izkaisa ar rīvmaizi.

Izkausē mīklas taukvielu. Kārtīgi sakuļ olas un niedru cukuru. Sajauc kviešu miltus, vaniļas cukuru un kakao un pievieno maisījumam. Pievieno taukvielu. Maisījumu ielej veidnē. Cep krāsns vidusdaļā aptuveni 25 minūtes. Ļauj atdzist formā.

Sajauc taukvielu, pūdercukuru ar šokolādes garšu, siltu pienu un vaniļas cukuru un pārklāj pār kūku. Sakuļ olas baltumu un pūdercukuru. Izveido zirnekļa tīklu pār kūku. No saldumiem izveido zirnekli un ievieto zirnekļa tīklā.

Acu trifeles

Acu trifeles


Sastāvdaļas

200 g tumšās šokolādes
4 ēd. kar. krējuma
200 g Dansukker pūdercukura
200 g kokosriekstu skaidiņu, vēlams - apgrauzdētu

Garnējumam
200 g baltās šokolādes
Dražejas („Non Stop” vai citas nelielas, apaļas dražejas)
25 g tumšās šokolādes


Izkausē tumšo šokolādi ūdens peldē. Noņem izkausēto šokolādi no plīts, pievieno pūdercukuru un krējumu. Pievieno kokosriekstu skaidiņas. Noliek vēsā vietā uz 2 stundām.

Izkausē gaišo šokolādi ūdens peldē. No trifeļu masas veido lodītes un iemērc tās kausētajā šokolādē. Ļauj šokolādei sacietēt, noliekot uz restītēm. Katrā lodītē iespiež dražeju. Uz katras dražejas uzspiež nedaudz tumšās šokolādes kā acs zīlīti.

Citas Helovīna receptes

Citas Helovīna receptes šeit »