Citrusaugļu laiks!

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi! Izmantojot Dansukker Ievārījuma cukuru, to vajadzēs 2 reizes mazāk, nekā parasto cukuru. Tādēļ ievārījums būs veselīgāks, diētiskāks, un saglabās vairāk augļu aromāta.


Laima un ingvera ievārījums

Laima un ingvera ievārījums

Sastāvdaļas

3 laima augļi
1 citrons
50 g svaiga ingvera
2 ēdamk. Dansukker Gaišā Muscovado cukura
285 g Dansukker Ievārījuma cukura
100 ml ūdens
1 laima rīvēta miziņa
1/2 citrona rīvētas miziņas


Laimus un citronu nomazgā un norīvē miziņas. Mīkstumus sagriež gabaliņos, nogriežot baltās daļiņas. Nomizo un sarīvē ingveru. Augļu mīkstumus, sarīvētās miziņas un ingveru kopā ar ūdeni uzvāra. Pievieno Ievārījuma cukuru un karsē 5-10 minūtes. Veic „Ievārījuma testu”, lai pārliecinātos par konsistenci. Ievārījumu pilda serilās, izkarsētās burciņās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.


Apelsīnu un ingvera marmelāde

Apelsīnu un ingvera marmelāde

Sastāvdaļas

1 kg apelsīnu
50 ml sarīvēta svaiga ingvera
1 kg Dansukker Ievārījuma cukura


Apelsīnus rūpīgi nomazgā. Plānā kārtiņā nogriež mizu ārējo daļu, sagriež to strēmelītēs. Apelsīnus pārgriež uz pusēm un izspiež no tiem sulu. Nomēra sulas apjomu un pielej ūdeni tā, lai kopējais šķidruma apjoms ir 800 ml. Lej katliņā, pievieno mizas strēmelītes, ingveru un vāra 5 minūtes. Pievieno Ievārījuma cukuru un maisot vāra 3 minūtes. Nosmeļ putas. Iepilda marmelādi siltās, tīrās burkās. Noslēdz tās. Uzglabā vēsā vietā. 


Jamaikas marmelāde

Jamaikas marmelāde

Sastāvdaļas

1 1/2 kg apelsīnu
400 ml ūdens
300 ml ruma
300 ml Dansukker Muscovado cukura
1 kg Dansukker Ievārījuma cukura 


Apelsīnus rūpīgi nomazgā. Sagriež apelsīnus astoņās laiviņās un katru laiviņu – plānās šķēlītēs. Liek katliņā, pārlej ar ūdeni, uzliek vāku. Vāra uz lēnas uguns 15 minūtes. Pievieno rumu, Muscovado cukuru un Ievārījuma cukuru, maisot vāra 3 minūtes. Nosmeļ putas. Iepilda marmelādi siltās, tīrās burkās. Noslēdz tās. Uzglabā vēsā vietā. 


Četru augļu marmelāde

Četru augļu marmelāde

Sastāvdaļas

1 sarkanais greipfrūts
2 apelsīni
2 citroni
2 laimi
500 ml ūdens
1 kg Dansukker Ievārījuma cukura 


Augļus rūpīgi nomazgā. Plānā kārtiņā nogriež mizu ārējo daļu, sagriež to strēmelītēs. Atbrīvo augļus no mizu baltās daļas un sagriež augļus smalkos gabaliņos. Mizu strēmelītes un sagrieztos augļus liek katliņā kopā ar ūdeni, pārliek vāku un vāra uz lēnas uguns 10 minūtes. Pievieno Ievārījuma cukuru un maisot vāra 3 minūtes. Nosmeļ putas. Iepilda marmelādi siltās, tīrās burkās. Noslēdz tās. Uzglabā vēsā vietā. 


Apelsīnu un šokolādes marmelāde

Apelsīnu un šokolādes marmelāde

Sastāvdaļas

1 kg apelsīnu
Sula un miziņa no viena laima
75 g sarīvētas baltās šokolādes
4 ēd. kar. liķiera „Cointreau”
500 ml Dansukker Ievārījuma cukura
2 ēd. kar. smalki sakapātu lazdu riekstu 


Apelsīnus nomizo, sagriež gabalos un liek katliņā kopā ar laima sulu un no laima nogrieztas miziņas gabaliņiem. Pārliek vāku un uz lēnas uguns vāra 10 minūtes. Pievieno šokolādi, liķieri un ievārījuma cukuru, maisot vāra 3 minūtes. Iemaisa lazdu riekstus. Nosmeļ putas. Iepilda marmelādi siltās, tīrās burkās. Noslēdz tās. Uzglabā vēsā vietā. 


Dažādu augļu marmelāde

Dažādu augļu marmelāde

Sastāvdaļas

400 g sarkano greipfrūtu
400 g apelsīnu
200 g karambolu
100 g kumkvatu
200 ml ūdens
2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 tējk. malta kardamona
1 kg Dansukker Ievārījuma cukura 


Augļus rūpīgi nomazgā. Greipfrūtus un apelsīnus nomizo, noteikti nogriežot visu mizas balto daļu. Tad sadala daiviņās un sagriež tās mazākos gabalos. Karambolus nomizo, pārgriež uz pusēm, atbrīvo no sēklām, sagriež mazākos gabalos. Kumkvatus sagriež plānās šķēlītēs. Liek visu katliņā ar ūdeni, pārliek vāku un vāra uz lēnas uguns 10 minūtes. Pievieno vaniļas cukuru, kardamonu un ievārījuma cukuru, maisot vāra 3 minūtes. Nosmeļ putas. Iepilda marmelādi siltās, tīrās burkās. Noslēdz tās. Uzglabā vēsā vietā. 


Apelsīnu želeja

Apelsīnu želeja

Sastāvdaļas

1 kg apelsīnu
1 litrs ūdens
1 kg Dansukker Ievārījuma cukura


Garšīga uz grauzdiņiem vai maizītēm.

Apelsīnus rūpīgi nomazgā. No diviem apelsīniem nogriež miziņu plānā kārtā un sagriež to strēmelītēs. Apelsīnus sagriež uz pusēm, liek katliņā, pielej ūdeni. Uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns 15 minūtes. Izņem apelsīnus. Izkāš šķidrumu, lai atbrīvotos no visām apelsīnu druskām. Katliņu izmazgā un lej tajā izkāsto šķidrumu. Pievieno miziņu strēmelītes un Ievārījuma cukuru. Vāra 5 minūtes. Nosmeļ putas. Lej karstās, sterilizētās burkās. Uzglabā vēsā vietā. 


Citronu krēms

Citronu krēms

Sastāvdaļas

200 ml svaigi spiestas citronu sulas
3 olas
500 ml Dansukker Ievārījuma cukura
200 g sviesta


Izspiež sulu no citroniem. Katliņā ar biezu dibenu liek olas, ievārījuma cukuru un citronu sulu. Liek katliņu uz uguns un, nepārtraukti maisot, vāra, līdz maisījums sāk sabiezēt. Turpinot maisīt, pievieno sviestu pa nelieliem gabaliņiem. Noņem katliņu no uguns. Krēmu izkāš un lej karstās, sterilizētās burkās. Uzglabā ledusskapī.


Pomelo un apelsīnu marmelāde

Pomelo un apelsīnu marmelāde

Sastāvdaļas

1 pomelo (apm. 600 g)
2-3 apelsīni (apm. 400 g)
500 ml auksta ūdens
1 kg Dansukker Ievārījuma cukura 


Rūgtais pomelo piešķir šai apelsīnu marmelādei „pieaugušo” garšu.

Apelsīnu rūpīgi nomazgā. Sagriež daiviņās, pēc tam katru daiviņu – plānās šķēlītēs. Pomelo nomizo. Sagriež daiviņās, pēc tam daiviņas sagriež šķēlītēs. Liek augļus katliņā, pielej ūdeni. Uzliek vāku un uz lēnas uguns vāra 45 minūtes. Iemaisa Ievārījuma cukuru un uz lielas uguns vāra 5 minūtes. Nosmeļ putas. Lej karstās, sterilizētās burkās. Uzglabā vēsā vietā.


Laimu marmelāde

Laimu marmelāde

Sastāvdaļas

3 laimi
500 ml ūdens
700 ml Dansukker Ievārījuma cukura 


Laimus rūpīgi nomazgā. Sagriež smalkos gabaliņos ar visu mizu. Var sasmalcināt ar virtuves kombaina palīdzību. Sasmalcinātos augļus kopā ar ūdeni liek katliņā un vāra 20 minūtes. Pievieno Ievārījuma cukuru un vāra vēl 2 minūtes. Nosmeļ putas. Lej karstās, sterilizētās burkās. Uzglabā vēsā vietā.


Citas marmelāžu receptes var atrast šeit »