Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.


Amerikāņu skaistuma kūka

Amerikāņu skaistuma kūka

12-14 gab. 2 stundas + 6 stundas
Sastāvdaļas

225 g sviesta
300 g sasmalcinātas tumšās šokolādes (70 % kakao)
6 olas
90 g Dansukker cukurbiešu cukura
90 g Dansukker Farīna cukura
1 ēdamkar. Dansukker vaniļas cukura
2 ēdamkar. tumšā ruma vai liķiera pēc izvēles

Pildījumam
50 g sviesta
275 g sasmalcinātas šokolādes (pēc izvēles)
3 olu dzeltenumi
3 ēdamkar. Dansukker tumšā Muscovado cukura
3 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
3 olu baltumi
200 ml saldā krējuma

Glazūrai
100 ml saldā krējuma
75 g Dansukker zeltainā sīrupa
3 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
100 g šokolādes
Svaigas ogas garnējumam


Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C un tās apakšējā daļā ievieto bļodu ar ūdeni. 20 cm Ø tortes formu ar noņemamām malām izklāj ar cepamo papīru tā, lai nosegtu arī formas malas un neļautu masai iztecēt.

Sviestu izkausē uz uguns un tajā iejauc sasmalcinātu šokolādi. Maisa, līdz šokolāde izkususi. Olas un cukurus saputo gaisīgā masā. Pievieno rumu, izmaisa un lej formā. Cep 50 – 60 minūtes, līdz kūka gatava. Atstāj atdzist.

Pildījuma pagatavošana
Izkausē sviestu un pievieno sasmalcinātu šokolādi. Maisa, līdz šokolāde izkususi.

Olu dzeltenumus, Muscovado un vaniļas cukurus sakuļ. Pievieno sviesta un šokolādes maisījumu, izmaisa.

Olu baltumus saputo stingrās putās un uzmanīgi iecilā olu dzeltenumu masā.

Saputo saldo krējumu un uzmanīgi iecilā olu masā. Vienmērīgi izmaisa.

Atdzesēto kūkas pamatni pārklāj ar pārtikas plēvi. Ievieto saldētavā uz 6 stundām.

Glazūras pagatavošana
Uzsilda saldo krējumu un Zeltaino sīrupu. Noņem no uguns, pievieno vaniļas cukuru un šokolādi. Maisa līdz masa viendabīga un gluda. Atdzesē.

Kūku izņem no saldētavas un pārliek uz šķīvja. Glazūru lej kūkas vidū un izlīdzina, ļaujot tai tecēt gar kūkas malām.

Liek saldētavā. No saldētavas kūku izņem īsi pirms pasniegšanas un dekorē ar svaigām ogām.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Šokolādes kūka ar konfekšu gabaliņiem

Šokolādes kūka ar konfekšu gabaliņiem

10-12 gabali
Sastāvdaļas

100 g sviesta
100 g sasmalcinātas tumšās šokolādes
3 olas
135 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura
50 ml Dansukker Zeltainā sīrupa
120 g miltu
200 ml krāsaino šokolādes konfekšu (piemēram, MMs)
200 ml mini maršmelovi
200 ml zemesriekstu vai Indijas riekstu


Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C. Ietauko kūku veidni (22-26 cm diametrā). Izkausētam sviestam pievieno sasmalcinātu šokolādi un maisa, līdz šokolāde izkususi. Olas un Zeltaino sīrupu kuļ, līdz masa kļūst gaisīga. Iecilā miltus un sviesta un šokolādes masu. Pievieno šokolādes konfektes, maršmelovus un riekstus. Masu izlīdzina kūku veidnē un cep 20 – 30 minūtes. Kūku atdzesē un pirms pasniegšanas dekorē ar maršmeloviem un šokolādes mērci.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Šokolādes kēksi

Šokolādes kēksi

apm. 25 gab.
Sastāvdaļas

2 olas
200 g Dansukker Brūnā niedru cukura
100 g sviesta vai margarīna
100 g tumšās šokolādes
150 g sasmalcinātu valriekstu
200 g kviešu miltu
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 tējk. cepamā pulvera 


Saputo olas ar cukuru. Izkausē taukvielas un iemaisa olu masā. Salauž šokolādi gabaliņos un izkausē tvaika peldē vai arī mikroviļņu krāsnī zemā temperatūrā. Iemaisa šokolādi mīklā. Iemaisa miltos vaniļas cukuru un cepamo pulveri. Sasmalcina valriekstus un iemaisa mīklā kopā ar miltu maisījumu. Ielej mīklu kēksu formiņās un cep cepeškrāsns vidū 200 °C aptuveni 12 minūtes. 

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Šokolādes torte

Šokolādes torte

10 -12 porcijas
Sastāvdaļas

Mīkla
200 g sviesta vai margarīna
100 g Dansukker tumšā nerafinētā cukura
450 g kviešu miltu
50 g kakao

Pildījums
100 g augstas kvalitātes tumšās šokolādes
150 g putukrējuma
150 ml piena
125 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
2 ēdamkarotes Dansukker vaniļas cukura Fairtrade
3 ēdamkarotes kviešu miltu
3 olu dzeltenumi

Glazūra
100 g Dansukker baltā sīrupa
75 g augstas kvalitātes tumšās šokolādes
2 tējkarotes sviesta vai margarīna

Piedevas
200-300 g putukrējuma
250 g aveņu
2-3 ēdamkarotes Dansukker pūdercukura


Lai tortei būtu īstā garša un konsistence, tā jāgatavo dienu pirms tā tiks pasniegta galdā.

Sajauciet visas sastāvdaļas viendabīgā mīklā. Ielieciet mīklu plastmasas maisiņā un ievietojiet ledusskapī uz vismaz 1 stundu. Sadaliet mīklu trīs daļās un izrullējiet apaļas pamatnes aptuveni 25 cm diametrā. Lieciet uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un cepiet cepeškrāsns vidū 175° temperatūrā apmēram 12 minūtes. Ļaujiet atdzist uz restītēm. Salauziet pildījumam paredzēto šokolādi mazos gabaliņos un ielieciet katliņā kopā ar pārējām sastāvdaļām. Nepārtraukti maisot, karsējiet, līdz veidojas krēms. Ļaujiet atdzist. Uzklājiet pildījumu uz divām pamatnēm un uzlieciet pamatnes vienu uz otras. Salauziet glazūrai paredzēto šokolādi mazos gabaliņos, samaisiet tos katliņā kopā ar sīrupu un taukvielām un uzvāriet. Pārklājiet torti ar silto glazūru. Saputojiet krējumu stingrās putās. Saspaidiet avenes un pievienojiet pūdercukuru. Pasniedziet torti ar putukrējumu un aveņu mērci. 

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Aveņu tumšā dubļu kūka

Aveņu tumšā dubļu kūka

Aptuveni 35 gab.
Sastāvdaļas

250 g sviesta vai margarīna
300 g tumšās šokolādes
5 olas
200 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura
50 g kakao pulvera
125 ml piena
100 g miltu
10 g cepamā pulvera
20 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
500 g aveņu

Virskārtai
200 g sviesta vai margarīna
300 g šokolādes (der jebkāda)
175 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu


Taukvielu un šokolādi karsē katliņā uz nelielas uguns, līdz tā ir izkususi. Olas saputo ar Muscovado cukuru. Pievieno izkusušo šokolādes masu. Sausās sastāvdaļas samaisa kopā un pievieno maisījumam. Mīklu lej lēzenā, ar cepamo papīru izklātā cepamformā aptuveni 30 x 40 cm lielumā. Pārber pāri avenes. Cep krāsns vidusdaļā 175°C aptuveni 15 minūtes. Ļauj atdzist.
Pagatavo virskārtu: taukvielu un šokolādi karsē katliņā uz nelielas uguns, līdz tā izkūst. Iemaisa pūdercukuru. Pagatavoto virskārtu pārsmērē pāri kūkai.

Pēc vēlēšanās var pievienot vēl putukrējumu un avenes.

Tumšo šokolādi var aizvietot ar piena šokolādi vai balto šokolādi. Šādā variantā Muscovado vietā izmanto balto smalko cukuru.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Šokolādes tarte ar mīkstu bezē

Šokolādes tarte ar mīkstu bezē

8-10 porcijas
Sastāvdaļas

Pamatnei
50 g drupinātas tumšās šokolādes
50 g sviesta
50 ml kakao pulvera
100 ml Dansukker tumšā Muscovado cukura
2 olas
75 ml miltu
1/2 tējk. cepamā pulvera

Aveņu krēms
200 g saldētu aveņu
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura
1 ola
50 ml Dansukker želejas cukura „Multi”
20 g sviesta

Šokolādes muss
50 g tumšās šokolādes
100 g svaigā siera
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura
200 ml saldā krējuma

Bezē
4 lielu olu baltumi (apmēram 100 ml)
200 ml Dansukker baltā cukurbiešu cukura
50 ml Dansukker glikozes sīrupa


Pamatnei
Sviestu vispirms izkausē, un tad pievieno sadrupinātu šokolādi. Olas saputo stingrās putās. Pievieno sviesta šokolādes maisījumu un iemaisa arī miltus, kakao un cepamo pulveri. Masu lej ietaukotā cepešpannā (20 cm diametrā) un 8-10 minūtes 175°C.

Aveņu krēms
Avenes vāra kopā ar cukuru 5-7 minūtes. Noņem no uguns un pievieno sviestu un viegli sakultu olu. Ar šo krēma masu apziež atdzisušo pamatni un novieto saldētavā.

Šokolādes muss
Šokolādi sadrupina un saber lielā bļodā. Saldo krējumu uzkarsē un pārlej šokolādei. Maisa, līdz šokolāde izkususi. Tad liek ledusskapī atdzist. Kad atdzisis, pievieno svaigo sieru un kuļ, līdz masa kļūst krēmveidīga. Ja muss ir pārāk biezs, pievieno vēl nedaudz saldā krējuma.

Pamatni izņem no saldētavas, apsmērē ar šokolādes musu un liek atpakaļ saldētavā sastingt.

Bezē
Olu baltumus ar cukuru un glikozes sīrupu puto ūdens peldē, līdz cukurs izšķīdis. Trauku noņem no plīts un olu baltumus salej miksera traukā. Puto vēl apmēram 5-10 minūtes. Bezē masu caur dekorēšanas tūtiņu vai izsmērē pāri tartei un apdedzina virskārtu ar speciālo gāzes degli.

Tarti var uzglabāt saldētavā, taču pirms pasniegšanas tā vismaz 3 stundas jāatlaidina.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Biskvīti formiņās

Biskvīti formiņās

20 gab.
Sastāvdaļas

Pamatne
200 g saldo mandeļu
300 g Dansukker pūdercukura
2 olu baltumi

Krēms
150 g sviesta vai margarīna
150 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura
1 ēdamkarote kakao
2 olu dzeltenumi

Glazūra
150 g augstas kvalitātes tumšās vai baltās šokolādes
2 ēdamkarotes kokosriekstu sviesta vai 1 ēdamkarote eļļas


Samaliet mandeles. Samaisiet mandeles ar pūdercukuru. Pievienojiet olu baltumus un maisiet, kamēr izveidojas viendabīga masa. Ielieciet masu formiņās. Cepiet cepeškrāsns vidū 200˚ temperatūrā aptuveni 15 minūtes. Ļaujiet atdzist. Kārtīgi sajauciet taukvielas ar tumšo muscovado cukuru. Iesijājiet kakao un iemaisiet olu dzeltenumos. Sadaliet pildījumu pa formiņām. Ievietojiet formiņas saldētavā uz apm. 30 minūtēm. Izkausējiet šokolādi un kokosriekstu sviestu tvaika peldē. Iemērciet kūciņu krēma daļu izkausētajā šokolādē. Ielieciet ledusskapī, lai sacietē. Glabājiet ledusskapī. 

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Saldētā šokolādes musa kūka

Saldētā šokolādes musa kūka

apm. 8 porcijas
Sastāvdaļas

Pamatnei
200 g lobītu, sakapātu, samaltu mandeļu
300 g Dansukker pūdercukura
2 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 olas

Musam
200 g tumšās šokolādes
300 g putukrējuma
2 olu dzeltenumi
2 ēd. kar. Dansukker tumšā Muscovado cukura

Mērcei un rotājumam
½ litrs (250 g) aveņu
2-3 ēd. kar. Dansukker pūdercukura (mērcei) 

Dansukker pūdercukurs - pārkaisīšanai


Ar putotāju traukā saputo mandeles, pūdercukuru, sīrupu, vaniļas cukuru un olas. Ielej mīklu ietaukotā un ar miltiem apkaisītā cepamformā ar noņemamām malām. Cep krāsns apakšējā daļā 175°C apm. 25 minūtes.

Šokolādi salauž gabaliņos, liek traukā un izkausē tvaika peldē vai mikroviļņu krāsnī zemā temperatūrā. Saputo olu dzeltenumus ar nerafinēto cukuru. Saldo krējumu uzputo stingrās putās. Izkausēto šokolādi pievieno olu masai un pēc tam masu iemaisa putukrējumā.

Izņem kūku no formas un notīra formu. Pēc tam kūku liek atpakaļ formā. Pārlej musu pāri pamatnei un pārklāj ar foliju. Ievieto formu saldētavā uz vismaz 3 stundām.

Saspaida avenes un pievieno tām pūdercukuru. Kūku pasniedz ar aveņu mērci. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. 

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Krējuma konfekšu un šokolādes torte

Krējuma konfekšu un šokolādes torte

12 porcijas
Sastāvdaļas

Pamatne
75 g sviesta vai margarīna
50 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
200 g sasmalcinātu šokolādes cepumu

Krējuma konfekšu pildījums
400 g salda kondensētā piena*
75 g sviesta vai margarīna
50 g Dansukker smalkā cukura

Šokolādes pildījums
200 g sasmalcinātas tumšās šokolādes
150 g putukrējuma
2 ēdamkarotes Dansukker smalkā cukura
40 g sviesta

Garnēšana (pēc izvēles)
150 g putukrējuma
šokolādes gabaliņi


Katliņā samaisiet taukvielas ar pūdercukuru. Pievienojiet sasmalcinātos cepumus. Ielieciet maisījumu formā ar noņemamām malām. Nolieciet vēsā vietā.

Krējuma konfekšu pildījums: sajauciet pienu un margarīnu ar cukuru un karsējiet, kamēr masa sabiezē, apm. 6 minūtes. Ļaujiet krēmam atdzist, pēc tam ieklājiet to formā. Ievietojiet formu atpakaļ ledusskapī.

Šokolādes pildījums: katliņā samaisiet tumšo šokolādi, putukrējumu, smalko cukuru ar sviestu un kausējiet zemā temperatūrā. Ļaujiet atdzist, pēc tam ielejiet masu formā. Pirms pasniegšanas glabājiet ledusskapī.

Pirms pasniegšanas var šo torti var garnēt ar putukrējumu un šokolādes gabaliņiem.

* Kondensētais piens: 1 l piena un 150 g smalkā cukura tiek karsēti zemā, platā katliņā, vēlams ar teflona pārklājumu, kamēr piena daudzums samazinās līdz 400 ml. Karsēšana aizņem apm. 30 min. Piens iegūst gaiši brūnu krāsu, tam ir bieza un, iespējams, graudaina konsistence.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Šokolādes trifeļu kūkas

Šokolādes trifeļu kūkas

Apmēram 20
Sastāvdaļas

Kūkām
50 g šķidrā margarīna
2 olas
200 g Dansukker Muscovado cukura
180 g kviešu miltu
10 g cepamā pulvera
15 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml ūdens

Trifeļu masai
225 g tumšās šokolādes
150 ml saldā krējuma
100 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
200 g sviesta vai margarīna

Glazūrai
125 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
15 ml ūdens
5 ml eļļas vai šķidrā margarīna

Dekorēšanai
60 g Dansukker pūdercukura
10 ml ūdens
1 piparmētru eļļas piliens
Sarkanā pārtikas krāsviela


Puto Muscovado cukuru un olas, līdz iegūst gaisīgas putas. Samaisa miltus ar cepamo pulveri, iecilā olu putās. Iemaisa margarīnu un ūdeni. Ielej mīklu ietaukotā un ar miltiem izkaisītā cepampannā apmēram pusotra litra tilpumā. Cep krāsns apakšējā daļā 175°C apmēram 40 minūtes. Iedurot kociņu pārbauda, vai kūka ir pilnībā izcepusies.

Šokolādi, saldo krējumu un pūdercukuru katliņā samaisa un uz lēnas uguns karsē, līdz masa sabiezē. Iemaisa taukvielu, sakuļ. Atdzesē.

Samaisa kopā glazūras sastāvdaļas.

No kūkas nogriež 10 šķēles. Salipina kopā pa divām kārtām ar trifeļu masas palīdzību. Katru dubultšķēli sagriež 4 gabalos. Apkaisa ar pūdercukuru. Ar konditorejas uzgali virspusē uzzīmē trifeļu masas aplīti. Dekorēšanas sastāvdaļas samaisa kopā un uzliek uz kūkas aplīša viducī.

Šo recepti sastādīja

Dansukker