Receptes garšīgu ievārījumu un marmelāžu pagatavošanai

Nedaudz ievārījuma var pagatavot, kad vien rodas vēlēšanās. Galvenā priekšrocība ir tā, ka ir skaidri zināms, no kā tiek pagatavots ievārījums. Ņemiet sezonas vai saldētās ogas, pievienojiet ievārījuma cukuru, apmaisiet un vāriet pāris minūtes. Nav nekā vienkāršāka par jaunā garduma pagatavošanu pasniegšanai pie pankūkām, siera, ruletēm.


Ievārījuma pamatrecepte

Ievārījuma pamatrecepte

Sastāvdaļas

Izmantojot Dansukker ievārījuma cukuru, pašu gatavotais ievārījums vienmēr izdosies. Izvēlieties ogas pēc to pieejamības, gaumes vai garšas. Piedāvājam 3 pamatreceptes variantus atkarībā no tā, cik daudz vai cik saldu vēlaties pagatavot savu ievārījumu.


2 litri ogu
1 kg Dansukker ievārījuma cukura

Mazāk salds ievārījums
4 litri ogu
1 kg Dansukker ievārījuma cukura
Ievērojiet! Šajā gadījumā ievārījums būs ilgāk jāvāra.

Neliels daudzums
500 g ogu
300 g Dansukker ievārījuma cukura


Noskalojiet un notīriet ogas. Samaisiet ogas (lielas ogas sagrieziet mazākos gabaliņos) ar ievārījuma cukuru un vāriet 3-10 minūtes atkarībā no ogu veida. Ievārījums nedrīkst būt pārāk biezs vai šķidrs. Noņemiet putas un iepildiet ievārījumu siltās, tīrās burkās. Aizvākojiet un glabājiet vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Aveņu un melleņu ievārījums ar laimu

Aveņu un melleņu ievārījums ar laimu

25 minūtes
Sastāvdaļas

250 g melleņu
250 g aveņu
250 g Dansukker Ievārījuma cukura
2 laimu sula un miziņas


Ogas notīra un ber katlā kopā ar cukuru. Laima mizu noskalo un sarīvē uz smalkas rīves. Miziņu pievieno ogām. Vāra 5-6 minūtes. Ja nepieciešams, nosmeļ putas. Ievārījumu lej tīrās izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā tumšā, vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Zemeņu ievārījums ar citronu un piparmētru

Zemeņu ievārījums ar citronu un piparmētru

25 minūtes
Sastāvdaļas

500 g zemeņu
250 g Dansukker Ievārījuma cukura
1 citrona miziņa un sula
2 ēdamkar. svaigas piparmētras


Zemenes noskalo un atdala no kauslapiņām. Lielākās ogas sadala gabalos.
Ogas ber katlā kopā ar cukuru. Pievieno citrona sulu un sarīvēto miziņu.
Ievārījumu uzvāra un noputo. Vāra 2-5 minūtes. Lai pārbaudītu gatavību uzpilina pilienu ievārījuma uz auksta šķīvīša.  Ja piliens neizplūst, tad ievārījums ir gatavs.
Gatavo ievārījumu noņem no plīts un nosmeļ atlikušās putas. Pievieno svaigas, sakapātas piparmētras. Lej tīrās, izkarsētās burkās un nekavējoties aizvāko. Uzglabā vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Fenheļa un bumbieru marmelāde

Fenheļa un bumbieru marmelāde

1 burciņa 30 minūtes
Sastāvdaļas

2 bumbieri
1 fenhelis
150 ml ūdens
1 citrona sula
250 g Dansukker Ievārījuma cukura


Bumbierus nomazgā, nomizo un sagriež šķēlītēs. Fenheli noskalo, nogriež tā cieto daļu, pārējo sagriež šķēlītēs. Pievieno ūdeni, citrona sulu un vāra 10 minūtes. Pievieno ievārījuma cukuru un vāra vēl 5 minūtes. Ja nepieciešams, nosmeļ putas. Gatavu marmelādi pilda tīrās, izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā tumšā, vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Kazeņu ievārījums

Kazeņu ievārījums

apmēram 1 l 20 minūtes
Sastāvdaļas

2 l kazeņu
500 g Dansukker baltā smalkā cukura


Kazenes notīra un noskalo. Ieliek ogas nerūsējošā katliņā un pievieno cukuru. Uzsilda maisījumu un ļauj lēni vārīties apmēram 10 minūtes. Laiku pa laikam uzmanīgi apmaisa. Noņem katliņu no liesmas un rūpīgi nosmeļ putas.

Iepilda ievārījumu siltās, rūpīgi iztīrītās burkās. Burkas aizvāko un uzglabā vēsumā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Marakujas biezenis

Marakujas biezenis

30 minūtes
Sastāvdaļas

5 marakujas augļi
1 citrona sula
2 olu dzeltenumi
250 g Dansukker Ievārījuma cukura
1 ola
50 g sviesta istabas temperatūrā


Marakuju nomizo un sagriež gabalos. Katliņā uzvāra kopā ar citrona sulu un, ik pa laikam apmaisot, karsē apmēram 1 stundu. Caur smalku sietu izkāš, lai atbrīvotos no sēkliņām. Biezumu izberž, lai iegūtu pēc iespējas vairāk sulas. Lej katliņā, iekuļ olu dzeltenumus, veselu olu un ievārījuma cukuru. Nepārtraukti maisot, uzvāra un karsē apmēram 5 minūtes. Noņem no uguns un pa gabaliņam, nepārtraucot maisīšanu, pievieno sviestu.  Biezeni pilda tīrās, izkarsētās burkās un uzglabā tumšā, vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Ābolu ievārījums ar karameļu garšu

Ābolu ievārījums ar karameļu garšu

25 minūtes
Sastāvdaļas

500 g saldskābu ābolu, piemēram Aroma šķirnes
210 g Dansukker Zeltainā sīrupa
200 ml ūdens
0,5 citrona sulas
200 g Dansukker Ievārījuma cukura
1 tējkar. malta kardamona


Ābolus nomizo, izgriež serdes, sadala mazos gabalos. Pievieno sīrupu, ūdeni un citrona sulu un vāra apmēram 10 minūtes, nepārtraukti maisot. Pievieno ievārījuma cukuru, kardamonu un turpina vārīt vēl 3-6 minūtes. Ja nepieciešams, nosmeļ putas. Lej tīrās, izkarsētās burkās un nekavējoties aizvāko. Uzglabā vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Arbūza un zemeņu ievārījums

Arbūza un zemeņu ievārījums

20 minūtes
Sastāvdaļas

250 g arbūza
250 g zemeņu
1 citrona sula
300 g Dansukker Ievārījuma cukura


Arbūza mīkstumu attīra no sēkliņām, izberžot to caur sietu. Zemenes noskalo un atdala no kauslapiņām.  Masu katlā sablendē ar rokas blenderi. Pievieno citronu sulu un ievārījuma cukuru. Vāra 3-6 minūtes vai arī, līdz ievārījums ir sabiezējis. Lej tīrās, izkarsētās burkās un nekavējoties aizvāko. Uzglabā vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Aveņu ievārījums ar ingveru un laimu

Aveņu ievārījums ar ingveru un laimu

20 minūtes
Sastāvdaļas

500 g aveņu
250 g Dansukker Ievārījuma cukura
3 tējkar. svaiga, rīvēta ingvera
1 laima sula un rīvēta miziņa


Noskalo avenes, pievieno Ievārījuma cukuru un ingveru. Vāra 3 – 6 minūtes, līdz sasniegta vēlamā* konsistence. Ievārījumu rūpīgi noputo. Pilda karstās, sterilizētās burciņās un aizvāko. Uzglabā vēsā vietā.

*Ievārījuma cukurā ir iestrādāts pektīns un, ilgāk vārot, ievārījums kļūs biezāks.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Aprikožu un melleņu ievārījums ar timiānu

Aprikožu un melleņu ievārījums ar timiānu

25 minūtes
Sastāvdaļas

400 g svaigu aprikožu
100 g (ap 200 ml) melleņu
250 g Dansukker Ievārījuma cukura
7 timiāna zariņi


Aprikozēm izņem kauliņus un sagriež mazos gabaliņos. Pievieno Ievārījuma cukuru un uzvāra. Pievieno timiāna zariņus. Turpina vārīt 3 minūtes. Pievieno mellenes un vāra vēl aptuveni minūti. Rūpīgi noputo.

Pilda karstās, sterilizētās burciņās un aizvāko. Uzglabā vēsā vietā.

Ja izmanto žāvētas aprikozes, tās vispirms aptuveni 12 stundas jāizmērcē.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Zemeņu ievārījums ar Sambuca liķieri

Zemeņu ievārījums ar Sambuca liķieri

20 minūtes
Sastāvdaļas

500 g zemeņu
250 g Dansukker Ievārījuma cukura
3 tējkar. Sambuca (itāļu anīsa sēklu liķieris)


Zemenes pārlasa, noskalo un sablendē ar rokas blenderi. Pievieno Ievārījuma cukuru un liķieri. Vāra 3 – 6 minūtes līdz vēlamai* konsistencei. Rūpīgi noputo.

Pilda karstās, sterilizētās burciņās un aizvāko. Uzglabā vēsā vietā.

*Ievārījuma cukurā ir iestrādāts pektīns un, ilgāk vārot ievārījumu, tas kļūs biezāks.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Ķiršu ievārījums ar tumšo šokolādi

Ķiršu ievārījums ar tumšo šokolādi

Sastāvdaļas

250 g ķiršu
1 tējkar. citronu sulas
250 g Dansukker Ievārījuma cukura
20 g tumšās šokolādes, rīvētas
2 tējkar. konjaka (pēc izvēles)


Ķiršus noskalo un izņem kauliņus. Ogas sablendē vai sakapā. Ķiršus un citronu sulu liek katliņā. Pievieno Ievārījuma cukuru un vāra 4 minūtes. Ievārījumu rūpīgi noputo un iemaisa rīvēto šokolādi un konjaku. Pilda karstās, sterilizētās burciņās un aizvāko. Uzglabā vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Zemeņu ievārījums ar balsamico etiķi un melnajiem pipariem

Zemeņu ievārījums ar balsamico etiķi un melnajiem pipariem

20 minūtes
Sastāvdaļas

500 g zemeņu
250 g Dansukker Ievārījuma cukura
4 tējkar. balsamico etiķa
2 – 3 tējkar. maltu melno piparu


Zemenes noskalo un notīra kauslapiņas. Pievieno Ievārījuma cukuru un vāra 5 minūtes. Pievieno balsamico etiķi un piparus, vāra vēl dažas minūtes līdz vēlamai* konsistencei.

*Ievārījuma cukurā ir iestrādāts pektīns un, ilgāk vārot ievārījumu, tas sabiezē.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Citas ievārījumu un marmelāžu receptes atrodamas šeit »