Svaigie deserti

Pēc gardām pusdienām lieliski iederēsies svaigs deserts, kurš radīs možuma sajūtu. Ko teiksiet par jogurta saldējumu, „Panna cota” vai siera kūku?


Bazilika Panna Cotta ar šokolādes kūku

Bazilika Panna Cotta ar šokolādes kūku

6 personām
Sastāvdaļas

Kūkai
2 olas
150 g Dansukker baltā smalkā cukura
150 g kviešu miltu
1,5 ēd. kar. kakao
1 tējk. cepamā pulvera
2 ēd. kar. verdoša ūdens

Panakotai
500 g saldā krējuma
100 g smalki sakapāta svaiga bazilika
100 g Dansukker želejas cukura "Multi"

Garnējumam
2 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
svaigas avenes
Dansukker pūdercukurs

Cepamais papīrs, cukurs pārkaisīšanai


Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru, iesmērē ar taukvielām. Saputo olas ar cukuru, līdz masa kļūst balta un gaisīga. Sajauc kviešu miltus un kakao ar cepamo pulveri un kopā ar ūdeni iemaisa maisījumu saputotajā masā. Ielej mīklu cepešpannā un cep cepeškrāsns vidū 250°C aptuveni 5 minūtes. Izgāž sacepumu uz iepriekš sacukurota cepamā papīra. Ļauj atdzist. Izmantojot glāzes, kuras vēlāk tiks izmantotas deserta pasniegšanai, izgriež no kūkas apļus.

Pagatavo krēmu: katliņā samaisa krējumu, baziliku un želejas cukuru, uzvāra un vāra 30 sekundes. Salej sešās glāzēs. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.

Pirms pasniegšanas krēmu uzliek uz kūkas apļiem. Pārlej ar sīrupu. Garnē ar svaigām avenēm. Avenes apkaisa ar mazliet pūdercukura.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Jogurta saldējums

Jogurta saldējums

4 porcijas
Sastāvdaļas

2 olu dzeltenumi
50 ml Dansukker niedru cukura "Demerara"
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml ievārījuma (piemēram, aveņu)
100 ml saldā krējuma
200 ml jogurta


Olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru saputo. Saputotajā masā iejauc ievārījumu.

Saldo krējumu kārtīgi uzputo, tad kopā ar jogurtu iejauc olu dzeltenumu, cukuru un ievārījuma masā. Visu samaisa.

Iepilda maisījumu formā, ievieto saldētavā uz aptuveni 4 stundām.

Pirms pasniegšanas saldējumu izņem no saldētavas un neilgu laiku patur ledusskapī.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Siera kūka ar ogām

Siera kūka ar ogām

8-10 porcijas
Sastāvdaļas

15 gab. vidēji saldu cepumu
75 g sviesta vai margarīna

Pildījumam
200 ml biezpiena
200 ml skāba krējuma 30%
100 g Dansukker želejas cukura „Multi”

Garnējumam
250 g svaigu vai saldētu ogu, piemēram, avenes
400 ml ogu sulas bez cukura, vislabāk – no tādām pašām ogām, kādas izvēlētas izmanot
200 g Dansukker želejas cukura „Multi”


Cepumus sadrupina. Izkausē sviestu / margarīnu, pārlej cepumu drupatām un kārtīgi samaisa. Masu izklāj kūkas veidnē ar malām. 100 ml skābā krējuma iemaisa želejas cukuru un vāra 30 sekundes. Pievieno atlikušo krējumu un caur sietu izberztu biezpienu. Kārtīgi izmaisa. Masu klāj veidnē virs cepumiem. Atdzesē. Kūku dekorē ar ogām. Lielas ogas, piemēram, zemenes, jāsagriež mazākos gabaliņos. Ogu sulu un želejas cukuru sajauc un vāra 30 sekundes. Noņem no plīts un ļauj atdzist. Noklāj ogas ar želeju. Līdz pasniegšanai kūku atdzesē ledusskapī.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Panna Cotta ar karstām zemenēm

Panna Cotta ar karstām zemenēm

4 porcijas 15 minūtes
Sastāvdaļas

500 ml saldā krējuma
1 kanēļa standziņa
Šķipsna malta kardamona
100 g Dansukker želejas cukura „Multi”

Mērcei
500 g (1 l) zemeņu
2 tējk. saberztu zaļo piparu graudu
2 ēd. kar. Dansukker niedru cukura „Demerara”


Saldo krējumu ar kanēļa standziņu un kardamonu 2 minūtes uzvāra. Iemaisa želejas cukuru un vāra 30 sekundes. Caur sietu masu salej 4 glāzēs vai bļodiņās. Līdz pasniegšanai atdzesē ledusskapī.

Zemenes sagriež gabaliņos, pievieno zaļo piparu graudus, cukuru un uzvāra. Karstās zemenes pasniedz ar desertu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Aveņu saldējums melonē

Aveņu saldējums melonē

4 porc.
Sastāvdaļas

Saldējumam
6 olu dzeltenumi
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
150 ml piena
150 ml saldā krējuma
250 g aveņu

Augļu salātiem
1 melone
250 g aveņu


Visas sastāvdaļas, izņemot avenes, liek katliņā un vāra, līdz maisījums sabiezē. Izkāš caur smalku sietu. Iecilā avenes maisījumā. Ļauj tam atdzist, tad liek saldētavā vai sakuļ saldējuma mašīnā.

Melonei nogriež virspusi un izgrebj mīkstumu. Sasmalcina to smalkos gabaliņos. Īsi pirms pasniegšanas kārtām saliek meloņu masu, saldējumu un avenes.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Zemeņu uzputenis

Zemeņu uzputenis

6 porcijas
Sastāvdaļas

300-400 g zemeņu
300 ml trekna saldā krējuma
45 g Dansukker pūdercukura
2-4 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu


Zemenes noskalo. Noliek malā sešas ogas deserta izgreznošanai. No atlikušajām zemenēm noņem kātiņus. Liek uz dvieļa un ļauj pilnībā apžūt. Saspaida zemenes ar dakšiņu. Saputo krējumu, pūdercukuru un vaniļas cukuru, līdz veidojas mīkstas putukrējuma galotnītes. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm atdzist. Iecilā saspaidītās zemenes putukrējumā. Saliek uzputeni sešos deserta traukos. Izgrezno ar zemenēm.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Mazie aveņu siera groziņi

Mazie aveņu siera groziņi

4 porcijas
Sastāvdaļas

Mīklai
100 g sasmalcinātu Digestive cepumu
40 g Dansukker Brūnā niedru cukura (sausā)
5 g Dansukker Vaniļas cukura
25 g drupinātu lazdu riekstu (ja vēlas)
75 g kausēta sviesta vai margarīna

Pildījumam
300 ml saldā krējuma
50 ml tropisko augļu nektāra/sulas
100 g Dansukker baltā cukura
3 plāksnītes želatīna
100 g biezpiena

Dekorēšanai
200 g aveņu
200 ml ūdens
25 g Dansukker baltā cukura
1 ēd.kar. svaigi spiestas citrona sulas
3 plāksnītes želatīna 


Groziņu mīklas sastāvdaļas samaisa, izklāj groziņu formas un atstāj atdzist.

Želatīna plāksnes 5 minūtes mērcē lielā ūdens daudzumā. Saldo krējumu, sulu un cukuru katliņā uzvāra. No želatīna plāksnītēm izspiež lieko mitrumu un pievieno katliņa saturam. Ļauj nedaudz atdzist, tad visu iemaisa biezpiena masā. Kad gatavs, pilda groziņos un ļauj sastingt.

Želatīna plāksnes 5 minūtes mērcē lielā ūdens daudzumā. Saldo krējumu, sulu un cukuru katliņā uzvāra. No želatīna plāksnītēm izspiež lieko mitrumu un pievieno katliņa saturam. Ļauj nedaudz atdzist. Avenes izkārto uz groziņiem, pārlej ar želeju un atstāj sastingt.

Aveņu vietā var izmantot zemenes vai mellenes. 

Šo recepti sastādīja

Dansukker