Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens. Turklāt tās ir iespējams pasniegt kopā ar dažādām gardām piedevām. Pamēģiniet tās nedaudz pārliet ar Dansukker niedru sīrupu.

Padoms

Nākamreiz, kad cepsiet pankūkas, izkausētajam sviestam pievienojiet nedaudz cukura. Tas padarīs pankūkas zeltainākas un piešķirs vieglu karameļu garšu.


Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

4 porc.
Sastāvdaļas

3 olas
200 ml piena
90 g kviešu miltu
1 g sāls
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
200 ml krējuma, trekna vai liesāka pēc izvēles

Ābolu mērcei
4 āboli
100 ml ūdens
50 ml svaigi spiestas citrona sulas
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 g malta kardamona

Dekorēšanai
50 g sadrupinātu valriekstu
5 g Dansukker Balto cukura pērlīšu

Citronu krēmam
150 ml saldā krējuma
Sula un norīvēta miziņa no ceturtdaļcitrona
3 g Dansukker pūdercukura

Sviests vai margarīns cepšanai


Saldo krējumu puto, līdz veidojas mīkstas putu galotnītes. Pieliek citrona sulu, miziņu un pūdercukuru. Liek ledusskapī līdz pasniegšanai. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sakapā mazos gabaliņos. Samaisa sasmalcinātos ābolus ar ūdeni, citronu sulu un cukuru katliņā un vāra, līdz āboli mīksti. Pievieno vaniļas cukuru un kardamonu. Olas viegli sakuļ ar pienu. Pievieno miltus, sāli un vaniļas cukuru. Labi samaisa. Pievieno krējumu un noliek malā uz 10 minūtēm. Samaisa valriekstus un cukura pērlītes. Cep plānas pankūkas un uzreiz liek šķīvjos. Pārkaisa pankūkas ar valriekstu un cukura pērlīšu maisījumu. Blakus ieliek pa karotei ābolu mērces un citronu krēma.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Zemeņu un aveņu ievārījums no saldētām ogām

Zemeņu un aveņu ievārījums no saldētām ogām

Sastāvdaļas

300 g saldētu zemeņu
200 g saldētu aveņu
1 ēdamkarote Dansukker vaniļas cukura
300 g Dansukker ievārījuma cukura


Atsaldējiet ogas. Katliņā samaisiet ogas kopā ar abu veidu cukuriem un karsējiet apm. 5 minūtes. Noņemiet putas. Iepildiet ievārījumu siltā, tīrā burkā. Noslēdziet burku. Uzglabājiet vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Pankūku torte

Pankūku torte

4-6 porcijas
Sastāvdaļas

300 ml kviešu miltu
1 ēd. kar. Dansukker baltā smalkā cukura
1/2 tējk. sāls
600 ml piena
3 olas
sviests vai margarīns cepšanai

Pildījumam un garnējumam
aptuveni 500 g ogu (pēc izvēles)
ievārījums
aptuveni 300 ml krējuma


Sajauc mīklai paredzētās sausās sastāvdaļas traukā. Pievieno pusi no paredzētā piena daudzuma un maisa, līdz masa kļūst viendabīga. Pēc tam pievieno olas un atlikušo pienu, un maisa, līdz mīkla viendabīgi sajaukusies.

Sagatavo pannu cepšanai un uzkarsē to. Uz pannas izkausē nedaudz sviesta vai margarīna. Pēc tam cep pankūkas.

Garnēšanai atlasa skaistākās ogas. Kārto pankūkas ar ievārījumu, ogām un saputotu svaigo krējumu kārtās. Dekorē ar ogām.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Zemeņu ievārījums no saldētām ogām

Zemeņu ievārījums no saldētām ogām

Sastāvdaļas

500 g saldētu zemeņu
1 apelsīna sula
500 g Dansukker ievārījuma cukura


Atsaldējiet ogas. Saspiediet vai sagrieziet tās gabaliņos. Katliņā samaisiet visas sastāvdaļas un karsējiet apm. 3-5 minūtes. Noņemiet putas. Iepildiet ievārījumu siltā, tīrā burkā. Noslēdziet burku. Uzglabājiet vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Grezna pankūku torte ar banānu pildījumu

Grezna pankūku torte ar banānu pildījumu

4 personām
Sastāvdaļas

300 g putukrējuma
3 olas, atdaliet olu dzeltenumus no baltumiem
3 ēdamkarotes kviešu miltu
1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura
1/4 šķipsniņa sāls

Pildījums 1
200 g riekstu
200 g Dansukker pūdercukura
100 g krējuma

Pildījums 2
300 g putukrējuma
200 g biezpiena
100 g Dansukker pūdercukura
2-3 banāni

Garnējums
Dansukker pūdercukurs
zemenes

sviests vai margarīns cepšanai


Atsevišķi saputojiet krējumu un olu baltumus. Pievienojiet olu dzeltenumus. Sajauciet miltus ar sāli un vaniļas cukuru un sijājot pievienojiet masai. Kā pēdējos masā iemaisiet olu baltumus.

Samaliet vai sasmalciniet riekstus. Sajauciet riekstus, pūdercukuru un krējumu viendabīgā masā.

Pildījumam stingrās putās saputojiet putukrējumu ar pūdercukuru. Pievienojiet biezpienu.

Cepiet pankūkas ar taukvielām ieziestā pannā. Ļaujiet atdzist. Sagrieziet banānus. Uz pankūkām uzklājiet riekstu pildījumu, pēc tam uzlieciet sagriezto banānu un tad uzklājiet krējuma pildījumu. Uzlieciet pankūkas vienu uz otras. Augšējo pankūku nepārklājiet ar pildījumu. Pārkaisiet torti ar pūdercukuru un garnējiet ar zemenēm.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Aveņu un kokosriekstu ievārījums no saldētām ogām

Aveņu un kokosriekstu ievārījums no saldētām ogām

Sastāvdaļas

300 g saldētu aveņu
200 g Dansukker ievārījuma cukura
1 ēdamkarote kokosriekstu skaidiņu (ekoloģiskie produkti)
1 ēdamkarote kokosriekstu liķiera (pēc izvēles)


Atsaldējiet ogas. Katliņā samaisiet ogas ar ievārījuma cukuru un karsējiet 2-3 minūtes. Pievienojiet kokosriekstu skaidiņas un liķieri pēc izvēles. Noņemiet putas. Iepildiet ievārījumu siltā, tīrā burkā. Noslēdziet burku. Uzglabājiet vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

Pankūkas ar augļu salātiem

Pankūkas ar augļu salātiem

4 porcijas
Sastāvdaļas

3 olas
150 g kviešu miltu
200 g vārītu rīsu vai orzo pastas
1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura
1 šķipsniņa sāls
400 ml piena
sviests vai margarīns cepšanai

Pildījums
2 kivi
1 banāns
1 trauciņš mandarīna daiviņu
2-3 ēdamkarotes Dansukker niedru sīrupa/cukurniedru sīrupa
2 ēdamkarotes kausēta margarīna

Garnējums
Dansukker pūdercukurs


Samaisiet pankūku mīklas sastāvdaļas. Cepiet pankūkas ar taukvielām ieziestā pannā vai speciālā pankūku pannā. Uzglabājiet siltumā.

Nomizojiet kivi un banānus un sagrieziet gabaliņos. Pārlejiet ar nedaudz uzsildītu izspiesto mandarīnu sulu. Samaisiet augļus un uzsildiet tos sīrupā un margarīnā. Lieciet pankūkas bļodiņās un sadaliet pildījumu. Salokiet tās. Pārkaisiet ar pūdercukuru. Pasniedziet uzreiz pēc pagatavošanas. Pēc vēlēšanās varat pasniegt ar saldējumu vai krējumu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker